Definirea jobului de programator IT

0 Shares
0
0
0

Un programator IT sau un specialist in programare este cineva care scrie software-ul de calculator. Termenul de programator se poate referi la un specialist intr-un domeniu de programe de calculator sau la un generalist care scrie codul pentru mai multe tipuri de software-uri.

Cineva care practica sau profeseaza o abordare formala a programarii poate fi, de asemenea, cunoscut ca un analist programator. Programatorul IT ca si termen poate fi folosit pentru a se referi la un dezvoltator de software, inginer de software, om de stiinta a calculatoarelor sau analist de software.

Cu toate acestea, membrii acestor profesii poseda in mod tipic si alte abilitati de inginerie dincolo de programare. Din acest motiv, programatorul IT este uneori considerat o schematizare a acestor alte profesii.

Toate aceste definitii au starnit multe dezbateri printre dezvoltatori, analisti, oameni de stiinta, programatori si cei din afara domeniului care continua sa fie nedumeriti la diferentele subtile dintre aceste ocupatii. In cadrul ingineriei de software, programarea sau implementarea este considerata ca fiind singura etapa intr-un proces de dezvoltare de software. Poti face cursuri de programare Cluj si sa devii unul din cei mai buni programatori.

Ce face concret un programator IT?

Exista o dezbatere in curs de desfasurare cu privire la masura in care scrierea programelor este o arta, un simplu job sau o disciplina de inginerie. In general, un bun programator este considerat a fi atunci cand exercita aplicarea masurata a tuturor celor trei, cu scopul de a produce o solutie de software eficient.

Disciplina difera de multe de alte profesii tehnice pentru care un programator, in general, nu trebuie sa fie autorizat, nu trebuie sa indeplineasca reglementari standardizate sau guvernamentale, teste de certificare.

Cu toate acestea, ceea ce reprezinta in sine un inginer de software profesional fara licenta de la o institutie acreditata este ilegal in multe parti ale lumii. Deoarece disciplina acopera multe domenii, care pot sau nu pot include aplicatii critice, este discutabil daca este necesara acordarea de licente pentru profesia in ansamblul sau. In cele mai multe cazuri, disciplina este auto guvernata de catre entitatile care necesita programarea.

Un programator de calculator scrie cifrele din procesul de proiectare, scriere, testare, depanare si mentinere a codului ca sursa de programe pentru calculator. Acest cod sursa este scris intr-un limbaj de programare, astfel incat computerul sa poata sa inteleaga. Codul poate fi o modificare a unei surse existente sau ceva cu totul nou.

Scopul programarii este de a crea un program care produce un anumit tip de comportament dorit. Procesul de scriere a codului sursa necesita adesea cunostinte in mai multe discipline diferite, inclusiv cunoasterea domeniului de aplicare, algoritmi de specialitate si logica formala.

0 Shares
You May Also Like