De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi sistemul de irigare potrivit pentru gradina

0 Shares
0
0
0

A uda manual gradina poate deveni o adevarata provocare, mai ales cand timpul este parca tot mai limitat in zilele noastre. Se impune astfel gasirea unor solutii cat mai eficiente, care sa reduca timpul necesar acestei operatiuni, oferind in acelasi timp rezultatele dorite.

Pentru un necunoscator, alegerea sistemului de irigare potrivit este destul de problematica, intrucat lipsa experientei si a cunostintelor impune piedici in acest sens. Informarea corespunzatoare trebuie realizata in oricare asemenea situatie. Iata cateva informatii utile despre sistemele de irigare disponibile.

Tipuri de sisteme de irigare

Sisteme de irigare prin picurare – fac parte din categoria sistemelor de irigare de suprafata si ofera eficienta sporita utilizatorilor. Cu un minim de efort, gradina poate fi udata in aproximativ 20-30 de minute, evitandu-se in acelasi timp si stropirea cu apa a frunzelor, cunoscuta pentru faptul ca poate sa creasca riscul de imbolnavire a plantelor.

Sisteme de irigare alimentate prin tevi sau furtunuri dispuse direct pe sol – sunt de asemenea sisteme de irigare de suprafata, care pot fi conectate la un simplu robinet, cu ajutorul unui furtun. Dupa caz, la respectivul furtun poate fi montat un aspersor sau un pistol de stropit.

Sisteme de irigare ingropate – reprezinta si acestea o solutie pentru cei care au in vedere irigarea unor suprafete mai mari, in special in regiuni in care climatul este unul uscat. Avantajul acestor sisteme este dat de faptul ca in timpul sezonului rece nu mai necesita a fi demontate, spre deosebire de cele de suprafata.

Recomandari suplimentare pentru performante si eficienta

Odata cunoscute principalele tipuri de sisteme de irigare, exista si o serie de alte caracteristici care pot defini alegerea unuia potrivit cerintelor. O utilitate deosebita isi pot dovedi astfel sistemele de automatizare, care permit utilizatorilor setarea sistemului de irigatii dupa un anumit program, chiar si pentru perioade in care lipsesc de acasa.

In acest fel nu isi vor mai face griji pentru gradina in acele zile in care sunt plecati, existand chiar si posibilitatea de instalarea a unor senzori de ploaie, care sa intrerupa functionarea sistemului atunci cand afara ploua, in asa fel incat sa nu fie consumate inutil energia si apa.

Nu in ultimul rand, la alegerea unui sistem de irigatii, dincolo de toate aspectele mentionate anterior, este necesar sa se mizeze pe calitate. Aceasta trebuie sa caracterizeze sistemul de irigatii per total, dar si la nivel de componente. De la conectori si fitinguri pana la furtunuri, de la sistemele de pompare pana la aspersoare sau pistoale de stropit, toate elementele trebuie sa fie caracterizate de calitate.

A miza pe calitate este intotdeauna o optiune de avut in vedere, intrucat alegerea oricarui produs tinand cont strict de pret este de cele mai multe ori o greseala. Chiar daca un pret scazut nu semnifica neaparat un rabat de la calitate, accentul trebuie sa cada mai mult pe acest criteriu si nu pe pretul platit pe un anumit produs.

Cei interesati de realizarea unui sistem de irigatii pot gasi in cadrul paginii Tehnovest Pneumatikatlas solutiile potrivite, la un raport calitate-pret avantajos.

0 Shares
You May Also Like