De ce trebuie sa instalati un aparat de aer conditionat

De ce trebuie sa instalati un aparat de aer conditionat ?

0 Shares
0
0
0

Pana la inceputul secolului al XX-lea, singura modalitate de a raci o casa a fost de a deschide o fereastra. Desi tehnologia pentru aparatele de aer conditionat a fost inventata in 1902, abia in anii 1920 a fost introdusa pentru uz rezidential.

De aici, confortul de acasa s-a schimbat pentru totdeauna. Curand, companiile au inceput sa comercializeze dispozitive de incalzire, ventilatie si aer conditionat si au instalat si reparat sisteme HVAC in intreaga lume.

Beneficiile instalarii aerului conditionat

Nu aveti inca un sistem de aer conditionat acasa? Sau instalatia dumneavoastra este atat de veche incat este mai bine sa inlocuiti aerul conditionat pentru a amortiza costurile in favoarea unor economii mai mari de energie, marile companii pe acest sector explica, ca sistemele vechi de peste 10 pana la 12 ani functioneaza cu o tehnologie mai veche care consuma energie sau, fara o intretinere adecvata, este foarte probabil sa aiba piese care scad eficienta. Exista multe motive intemeiate pentru a instala aer conditionat sau pentru a inlocui un dispozitiv vechi. Sa trecem in revista beneficiile:

Mediul de viata

Aerul conditionat a permis oamenilor sa traiasca confortabil in cele mai fierbinti zone. In special, locuitorii oraselor din zone cu o vara mai lunga si foarte arzatoare. Acestia au nevoie sa instaleze un aer conditionat in casele lor, deoarece vara temperaturile ajung si la 40 °.

Beneficiile pentru sanatate

Aerul cald nefiltrat poate exacerba problemele respiratorii, alergiile, stresul indus de caldura, problemele sinusurilor si mobilitatea limitata. Persoanele care sufera de aceste afectiuni simt ca aerul rece filtrat le amelioreaza disconfortul si simptomele alergiei.

In cazuri extreme, oamenii pot suferi de epuizare a caldurii sau de accident vascular cerebral, iar pentru cei care sufera de probleme cardiace sau alte afectiuni medicale grave, un mediu racoros poate fi esential.

Cumpara de aici Yamato optimum 12000 BTU la preturi avantajoase.

Filtrele sistemului de racire blocheaza alergenii, praful si alte particule din aer. Pentru perioade prelungite, stresul reduce rezistenta la disconfortul din aer si utilizarea prelungita a aerului conditionat ajuta la incetarea ciclurilor anuale de boala.

Reduce umiditatea

Umiditatea, care este cantitatea de apa din aer, poate provoca la fel de disconfort ca temperaturile ridicate. Umiditatea excesiva ne face sa transpiram si, deoarece aerul este suprasaturat cu umiditate, transpiratia nu se evapora. Evaporarea este unul dintre cele mai importante mecanisme ale organismului pentru mentinerea echilibrului termic. Cand este inhibat, ramanem cu haine umede si lipicioase, temperament rau si letargie.

Aparatul de aer conditionat functioneaza prin indepartarea apei din aer si depunerea acesteia in exterior, lasand doar sa curga aer uscat si proaspat in cladire.

Ofera confort

Adesea, iritabilitatea si oboseala sunt cauzate de perioade excesive de caldura extrema sau frig. Aceste schimbari de dispozitie sunt de obicei insotite de dureri de cap, raceli, tuse si alte afectiuni minore, dar iritante.

Caldura excesiva sau frigul determina organismul sa consume energie in incercarea de a mentine temperatura interna adecvata.

0 Shares
You May Also Like