De ce sa apelezi la un contabil pentru firma ta Ce avantajeze aduce

De ce sa apelezi la un contabil pentru firma ta ? Ce avantajeze aduce ?

0 Shares
0
0
0

Cea mai semnificativa pierdere pentru un proprietar de afaceri care nu are un contabil este pierderea rapoartelor financiare explicate in mod semnificativ disponibile in fiecare luna. Cand va duceti actele la un contabil la sfarsitul anului, situatiile financiare sunt intocmite sau revizuite si curatate.

In acest moment, datele sunt istorice, iar utilizarea acestui raport pe tot parcursul anului a fost pierduta. Da, veti fi economisit niste bani in taxe profesionale, dar informatiile pe care le-ati pierdut sunt de o valoare mai mare.

Revizuirea informatiilor financiare exacte in fiecare luna este vitala, in special pentru startup-uri. Primul an de functionare a afacerii este crucial si poate avea un impact semnificativ asupra duratei de timp in care ramaneti in afaceri. Contabilii vad companiile crescand si cazand si isi pot impartasi experientele cu tine, astfel incat afacerea ta nu doar sa poata supravietui, ci sa prospere.

Contabilii nu sunt doar profesionisti in domeniul fiscal. Contabilii sunt parteneri de afaceri care va pot ajuta sa monitorizati fluxul de numerar si sa cantariti in mod obiectiv avantajele si dezavantajele deciziilor de crestere.

Contabilii terti nu sunt cufundati in operatiunile de zi cu zi ale afacerii dvs., astfel incat sa poata privi in mod obiectiv spre viitor pentru a va ajuta sa raspundeti la intrebari operationale despre cand sa cumparati acea masina noua de exemplu..

Managementul costurilor

Managementul costurilor este unul dintre motivele pentru care mica ta afacere are nevoie de un contabil. Una dintre indatoririle unui contabil este de a analiza bunastarea financiara a unei organizatii.

Ca atare, ei trebuie sa realizeze cand capitalul este cheltuit in mod inutil. In timp ce proprietarii de afaceri vor cauta oportunitati de a extinde afacerea lor, pot fi trecute cu vederea unele scurgeri financiare scumpe.

De exemplu, in timp ce atentia proprietarilor de afaceri se concentreaza asupra altor sarcini, exista o sansa buna ca acestia sa uite detaliile despre platile efectuate catre creditori sau furnizori.

Un contabil va urmari corect toate cheltuielile. Obiectivul sau principal este de a urmari indeaproape cheltuielile. In acest fel, ei se pot asigura ca proprietarii de afaceri nu platesc in exces.

Un contabil profesionist iti va aduce pace!

Recomandam Real Cont Audit pentru cei 16 ani de experienta, pe care firma noastra Real Cont Audit, i-a adunat in domeniu contabilitatii.

Suport pentru planul de afaceri

Esti un start-up sau o companie care incearca sa vina cu un plan de afaceri? Punctul de plecare al afacerii tale este de a face planul de afaceri. Nu subestimati niciodata acest document de afaceri esential in afacerea dvs.

Pentru a veni cu un plan de afaceri precis, trebuie sa implicati un expert financiar. Inregistrarea partii financiare a afacerii este foarte importanta. Daca sunteti in cautarea finantarii externe, un contabil este foarte important.

Scrierea planului financiar si a structurii unei companii nu inseamna sa te joci cu numerele. Este o chestiune delicata care necesita un plus de ingrijire si atentie. Contabilul va ajuta la notarea tuturor detaliilor financiare pe care potentialii investitori sau creditori doresc sa le vada.

Istoria contabilitatii

In Mesopotamia au fost gasite inregistrari contabile care dateaza de peste 7.000 de ani, si documente din Mesopotamia antica arata liste de cheltuieli si bunuri primite si comercializate.  Dezvoltarea contabilitatii, impreuna cu cea a banilor si a numerelor, poate fi legata de taxarea si activitatile comerciale ale templelor:

O alta parte a explicatiei cu privire la motivul pentru care contabilitatea foloseste metafora numerica este ca banii, numerele si contabilitatea sunt interdependente si, probabil, inseparabile in originile lor: toate au aparut in contextul controlului bunurilor, stocurilor si tranzactiilor in economia templului Mesopotamiei.

Dezvoltarea timpurie a contabilitatii a fost strans legata de evolutiile in scris, numarare si bani. In special, exista dovezi ca un pas cheie in dezvoltarea numararii — tranzitia de la numararea concreta la cea abstracta — a fost legat de dezvoltarea timpurie a contabilitatii si a banilor si a avut loc in Mesopotamia

Alte inregistrari contabile timpurii au fost gasite si in ruinele vechilor Babilon, Asiriei si Sumerului, care dateaza de peste 7.000 de ani. Oamenii din acea vreme se bazau pe metode contabile primitive pentru a inregistra cresterea culturilor si a turmelor. Deoarece a existat un sezon natural pentru agricultura si pastorit, a fost usor de numarat si determinat daca se obtinea un surplus dupa recoltarea recoltelor sau intarcarea animalelor tinere.

Intre mileniul 4 i.Hr. si mileniul 3 i.Hr., conducatorii si preotii conducatori din Iranul antic i-au pus pe oameni sa supravegheze chestiunile financiare. In Godin Tepe (گدین تپه) d Tepe Yahya (تپه يحيی), in cladirile care aveau incaperi mari pentru depozitarea culturilor se gaseau jetoane cilindrice care erau folosite pentru evidenta contabila pe scripturi de lut.

In descoperirile lui Godin Tepe, scenariile contineau doar tabele cu cifre, in timp ce in descoperirile lui Tepe Yahya, scenariile contineau si reprezentari grafice. [4] Inventia unei forme de contabilitate folosind jetoane de lut a reprezentat un salt cognitiv urias pentru omenire.

0 Shares
You May Also Like