De ce sa alegeti un azil

De ce sa alegeti un azil?

0 Shares
0
0
0

Exista mai multe motive pentru a decide sa va mutati intr-un azil in loc sa ramaneti acasa. Desi nu exista o regula absoluta, acest tip de decizie este prea des amanat pana cat mai tarziu posibil, deoarece este asociat cu o miscare brusca. Cu toate acestea, este preferabil sa se intre intr-un azil in cadrul unui proces anticipat, ales si nu brusc.

Azilele de batrani sau resedintele pentru seniori sunt pentru aceiasi seniori?

Casele de batrani sunt destinate persoanelor in varsta care sunt dependente si nu sunt autonome. Acesti seniori au adesea nevoie de ingrijire permanenta si definitiva. In plus, aceste unitati, fie ca sunt private sau publice, sunt capabile sa raspunda la un numar mare de patologii. Fie ca sunt legate de batranete sau nu.  Datorita prezentei a numeroase dispozitive medicale si a unui personal medical foarte activ, acestea sunt un loc potrivit pentru sfarsitul vietii.

Pe de alta parte, resedintele pentru seniori sunt destinate persoanelor in varsta care pot fi sau nu dependente, dar care sunt inca independente. Cu toate acestea, unii rezidenti au uneori nevoie de sprijin si de asistenta in ceea ce priveste micile sarcini ale vietii de zi cu zi (toaletare, administrare, rezervarea biletelor, livrarea medicamentelor, monitorizarea ingrijirii medicale, gestionarea corespondentei etc.).

Beneficiile unui azil de batrani

De ce sa alegeti un azil de batrani? Care sunt beneficiile pentru persoana in varsta in cauza? Casele de batrani cauta sa garanteze cea mai buna calitate posibila a vietii rezidentilor lor, facilitandu-le viata de zi cu zi.

Astfel, oamenii vor fi inconjurati nu doar de personal la dispozitia lor, ci si de alti seniori cu care sa impartaseasca si sa rupa izolarea. In plus, acestia beneficiaza de un mediu de viata privilegiat si de un mediu adaptat la nevoile lor iar spațiul locativ trebuie să fie cald și primitor. In cele din urma, rezidentii beneficiaza de o varietate de servicii concepute pentru a le da un ritm in viata de zi cu zi si pentru a-i stimula. Stereotipurile fac ca azilurile de batrani sa para plictisitoare si aseptice, dar unele sunt pline de viata si stiu sa le ofere rezidentilor lor cheile unei pensionari fericite si senine.

Motive pentru a intra intr-un azil pentru pacientii cu Alzheimer care traiesc singuri:

  • atunci cand nevoia de ajutor este in crestere;
  • atunci cand vizitele familiei nu pot fi suficient de frecvente (adesea din cauza distantei);
  • atunci cand costul unui ajutor la domiciliu 24 de ore din 24 este prea mare;
  • atunci cand problemele de memorie se agraveaza si le pun in pericol siguranta;
  • atunci cand dezorientarea temporo-spatiala se agraveaza;
  • atunci cand starea generala de sanatate se inrautateste.

De cele mai multe ori, declinul starii de sanatate si, mai ales, pierderea autonomiei motorii si intelectuale sunt cele care conduc la intrarea intr-o institutie, cum ar fi un azil, mai degraba decat la continuarea vietii la domiciliu. Alegerea de a intra intr-un centru Alzheimer (azil adaptat in mod special la boala Alzheimer) inainte de producerea accidentului este, in mod evident, preferabila. Mai presus de toate, acest lucru permite imbunatatirea semnificativa a conditiilor de viata ale persoanei si intarzierea declinului acesteia.

Ce poti duce cadou unui batran atunci cand il vizitezi?

Iata ce poti oferi parintilor atunci cand ii vizitezi la azil:

  1. Gustari Sanatoase

Pune o varietate de alimente hranitoare intr-un pachet de ingrijire. Daca expediati cadoul, adaugati pachete unice de nuci, covrigei din grau integral, floricele de porumb, batoane de cereale si batoane proteice. Daca cadoul va fi livrat manual, luati in considerare adaugarea de mini cutii de sucuri sau cateva fructe proaspete.

  1. Articole De Igiena

Pentru un parinte in spital, impachetati sampon, deodorant si sapun de marime de calatorie. Daca persoana iubita poarta proteza dentara, adaugati un agent de curatare a protezelor dentare si un adeziv. Pentru persoanele in varsta cu dinti permanenti, trimiteti o periuta de dinti, pasta de dinti, ata dentara si apa de gura. In timpul spitalizarii, dezinfectantul pentru maini ajuta la tinerea la distanta a germenilor. Ofera-i batranului tau aparate de ras de unica folosinta, crema de ras si aftershave si rasfateaza-ti mama cu lotiune de corp. Daca persoana iubita locuieste acasa, inlocuiti articolele de igiena de mai sus cu o sticla de parfum sau de colonie.

  1. Ajutoare Pentru Somn

Batranii sufera adesea de insomnie, care este un simptom comun al anxietatii, artritei, Alzheimer, Parkinson si sindromul picioarelor nelinistite. Calatoriile nocturne la baie intrerup, de asemenea, somnul.

Lipsa somnului poate duce la o varietate de probleme de sanatate la adultii in varsta. A trai cu o afectiune grava de sanatate poate face dificila imbatranirea chiar si la azil. Cu toate acestea, la azil ei isi pot mentine o calitate mai ridicata a vietii cu ajutorul ingrijirii profesionale pe care o primesc. Persoanele in varsta din aziluri pot beneficia de asistenta pentru pregatirea mesei, scaldat, transport la cabinetul medicului, mementouri de medicamente si multe altele.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…