De ce le este teama batranilor sa locuiasca la azil?

De ce le este teama batranilor sa locuiasca la azil?

0 Shares
0
0
0

Exista in clipa de fata in Romania o multime de oameni invarsta, oameni care nu au familie, nu au copii, nu au rude, oameni care practic nu au pe nimeni si care traiesc singuri.

Ei bine, pentru acesti batrani, in cazul in care au o pensie care sa acopere costurile, cea mai buna solutie pentru a-si trai in cel mai bun mod ultima perioada a vietii, ar fi reprezentata de un azil de batrani.

Unii batrani insa se gandesc cu teama la azil dat fiind faptul ca au auzit mai multe stiri la televizor odata cu trecerea anilor conform carora persoanele care sunt internate intr-un azil de batrani nu sunt ingrijite bine, sau ca personalul azilului se comporta urat cu ele.

Fireste, acest lucru nu este adevarat, iar personalul azilului se comporta exemplar cu toti batranii care sunt internati la azil. Pentru personalul azilului este important ca batranii sa fie internati la azil, si nu ca acestia sa refuze internarea la azil.

In ceea ce priveste conditiile de trai de la azil, acestea sunt mult mai bune decat ar crede orice batran in prima faza, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

Batranii care se gandesc sa mergand la azil vor rabda foame se inseala amarnic. Cu siguranta la orice azil s-ar caza, acestia vor primi zi de zi cele trei mese principale ale zilei, plus cel putin o gustare.

Apoi, trebuie precizat faptul ca exista o multime de persoane invarsta care urmeaza diferite tratamente. Ei bine, aceste persoane nu au deasemenea de ce sa isi faca griji, pentru ca fiind internate intr-un azil de batrani isi vor primi zi de zi medicamentele pentru a urma tratamentul prescris de catre medic.

Batranii nu trebuie sa isi faca griji nici in ceea ce priveste igiena dat fiind faptul ca azilele de batrani dispun de spalatorie de rufe si uscatorie de rufe. Acest lucru inseamna ca hainele tuturor batranilor internati intr-un azil pentru varstnici sunt spalate si uscate de catre personalul azilului.

Cat despre viata de zi cu zi de la azil, batraneii care vor fi internati trebuie sa stie ca vor avea posibilitatea de a socializa cu toti ceilalti batrani internati la azil, vor avea deasemenea posibilitatea de a iesi afara pentru a se recrea in fiecare zi, si vor putea sa desfasoare fel si fel de activitati.

Asadar, dupa cum se poate observa, viata la azil nu este una tocmai rea pentru batranei, in conditiile in care acestia dispun de tot ceea ce au nevoie pentru a duce o viata normala.

Fireste, pentru un batranel ar fi mult mai important sa isi petreaca acasa restul zilelor, alaturi de sotie, de copii, de nepoti, si eventual de stranepoti, insa batraneii care nu au familie nu trebuie sa ramana singuri acasa pentru ca traind singuri, fara a avea cu cine sa schimbe o vorba si fara a avea pe cineva aproape care sa ii ingrijeasca, ar fi mai mult decat dureros.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…