De ce este util un aparat dentar?

De ce este util un aparat dentar?

0 Shares
0
0
0

Toata lumea doreste un zambet frumos aliniat si frumos, asa ca este firesc ca persoanele care nu au o dantura tocmai perfecta sa poarte un aparat dentar pentru a se bucura de multiplele beneficii ale acestuia. Inainte de a va interesa daca puteti beneficia de vreo oferta aparat dentar, cu siguranta ideal ar fi sa cunoasteti avantajele utilizarii acestuia.

In afara de beneficiile estetice ale bretelelor, exista si o serie de beneficii pentru sanatate pe care pacientii le vor experimenta. In multe cazuri, pacientii cu probleme ortodontice pot sa nu fie constienti de pericolele asociate cu dintii necorespunzatori.

Dintii dvs. se pot suprapune unul peste celalalt si pot crea spatii stranse intre ei cand sunt strambi sau aglomerati. Acest lucru poate face foarte dificila perierea si atasarea eficienta a atasilor, ceea ce permite bacteriilor si placii sa se acumuleze si, in cele din urma, va conduce la cariile dentare si la bolile gingiilor.

Cu ajutorul tratamentului ortodontic, dintii vor fi aliniati si distantati corespunzator, permitand o periere mai eficienta. Riscul crescut de afectiune orala, cum ar fi parodontita si boala gingiilor, este una dintre preocuparile principale ale problemelor ortodontice. Pacientii cu dinti grav raniti sau alungiti in mod natural au fisuri care nu sunt experimentate de persoane cu dinti drepti.

Aceste fisuri functioneaza in esenta ca locuri ascunse pentru acumularea de alimente si bacterii. Aceste crevuri ingreuneaza pacientii sa atinga nivelul necesar de igiena dentara necesara pentru a preveni dezvoltarea problemelor de sanatate.

Daca pacientii nu reusesc sa mentina igiena orala corecta, acumularea de alimente si bacteriile se pot dezvolta cu usurinta in placi, tartru, cavitati si, eventual, boli. Corectarea dintilor prin folosirea aparatelor dentare poate elimina aceste zone greu accesibile, reducand astfel riscul global de imbolnavire orala.

Cand bratele corecteaza distanta dintre dinti si scapa de spatiile stramte, pacientii sunt capabili sa perieze si sa nu piarda zone esentiale ale gurii. Corectarea dintilor prin folosirea aparatelor dentare poate elimina aceste zone greu accesibile, reducand astfel riscul global de imbolnavire orala.

In afara de sanatatea orala, avand dinti drepti se poate imbunatati si sanatatea generala a unui individ. Cand falcile pacientului nu se aliniaza corect, apare o muscatura nealiniata. Ca rezultat, pacientul poate prezenta probleme de muscaturi care pot cauza stres neobisnuit si periculos pe anumiti dinti si pe anumite zone ale gurii. In timpul mancarii si al altor activitati cotidiene, aceasta distributie inegala a presiunii poate provoca presiune pe falci, muschi si ligamente.

Stresul neobisnuit asupra anumitor dinti poate provoca, in cele din urma, slabirea lor, iar acestia devin susceptibili la rupere si spargere. Aceasta problema poate duce la infectii si la necesitatea extractiei dintilor. Corectarea muscaturii prin utilizarea bretelelor poate ajuta la prevenirea si reducerea riscului de aparitie a acestor probleme, contribuind astfel la sanatatea generala a pacientului.

Unii pacienti au probleme cum ar fi dintii frontali proeminenti. Acest lucru poate fi potential periculos, in special pentru persoanele care sunt implicate in activitati cum ar fi sporturile, care cresc riscul de lovire la nivelul gurii. Acesti pacienti prezinta un risc mai mare de rupere a dintilor datorita pozitionarii lor. Pentru a evita riscurile asociate cu dintii frontali proeminenti, pacientii trebuie sa ia in considerare in mod cert tratamentul ortodontic prin bretele.

Dificultati cu vorbirea

Dintii dumneavoastra joaca un rol esential in vorbire. Atunci cand acestia sunt in afara sau inclinati prea departe inainte sau inapoi, acest lucru afecteaza tiparele de vorbire, care pot provoca jena si frustrare. Bratele pot ajusta pozitionarea dintilor pentru a permite o vorba mai clara. Aparatele dentare pot schimba dintii problematici care pot cauza impedimente de vorbire jenante.

Spatiul dintre dinti poate, de asemenea sa cauzeze fluierarea, care se pot fixa prin prabusirea decalajelor. Cuvinte-cheie pot fi imbunatatite si cu ajutorul bretelelor, prin realignarea maxilarului sau a dintilor, ceea ce deschide spatiul pentru a va misca limba cu mai multa usurinta.

Eroziunea oaselor

Atunci cand nu exista dinti care sa fie sustinuti, tesuturile osoase si gingiilor vor incepe sa se erodeze. Acest lucru este valabil si pentru dintii prost aliniati care lasa goluri si spatii sau pun prea multa presiune asupra maxilarului datorita unei muscaturi rele.

Oasele si tesuturile sunt mai putin susceptibile de a se eroda si pot continua sa sustina dintii in noua lor aliniere cu bratele, iar bratele contribuie, de asemenea, la sustinerea oaselor si tesuturilor din gura. Stefele deplaseaza ligamentele parodontale prin intinderea tesuturilor conjunctive si a nervilor. Bratele ajuta la prevenirea eroziunii gingiilor si vor atenua presiunea din partea maxilarului prin fixarea unei muscaturi rele in timp.

Digestie

Dintii dumneavoastra joaca un rol important in digestie. Inainte ca alimentele sa intre vreodata in stomac, au fost digerate partial de dinti. Cu toate acestea, daca dintii sunt grav raniti, acestia nu pot juca rolul lor in ruperea alimentelor la fel de eficient ca inainte de a intra in stomac.

Dintii ajutati cu digestie atunci cand va puteti mesteca mancarea. In cazul in care dintii sunt raniti, bretelele le pot indrepta pentru o aliniere optima pentru mancare si mestecare. Odata ce puteti mesteca in mod corespunzator cu ajutorul bretelelor, mancarea va fi mai usor si pe deplin digerata.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…