De ce este importanta alegerea domeniului pentru succesul site-ului?

De ce este importanta alegerea domeniului pentru succesul site-ului?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa ai un site de succes, indiferent ca este vorba despre site-ul oficial al firmei tale, sau ca ai nevoie de un site personal pe care sa postezi tot ceea ce iti doresti, va trebui sa investesti o suma nu foarte mare de bani.

In primul rand, trebuie sa te gandesti la alegerea domeniului pentru site, care nu te va costa foarte multi bani, insa care iti va fi de mare ajutor, iar mai apoi va trebui sa iti indrepti atentia si spre o companie care iti poate pune la dispozitie servicii de Gazduire Enterprise.

Mai apoi, odata ce site-ul este realizat, va trebui ca acesta sa fie cat mai bine optimizat pentru motoarele de cautare, insa aceasta optimizare a site-ului este un proces care de multe ori le pune mari probleme companiilor si proprietarilor de site-uri.

Cu siguranta toata lumea isi doreste ca site-ul pe care il detine sa aiba succes si sa ajunga in topul rezultatelor motoarelor de cautare, insa prea putini detinatori de site-uri isi dau seama de cat de importanta este investitia in acest scop.

Scopul optimizarii seo este acela de a ajuta site-ul sa aiba o pozitie cat se poate de buna in paginile cu rezultate ale tuturor motoarelor de cautare, in functie de cautarea anumitor cuvinte cheie.

Si totusi sunt peste 200 de factori care au un rol foarte important in privinta pozitionarii in Google a site-ului.

In cele ce urmeaza, vom enumera cateva dintre cele mai importante criterii pentru procesul de optimizare seo.

Cuvintele cheie pentru care sunt afisate paginile in motoarele de cautare sunt foarte importante, iar acestea trebuie sa fie optimizate corespunzator. Si totusi, pentru ca site-ul sa fie unul popular, cuvintele cheie nu sunt suficiente, pentru ca aceste motoare de cautare vor judeca si continutul si calitatea acestuia, se va verifica corectitudinea gramaticala si densitatea cuvintelor cheie.

Un alt criteriu important in procesul de optimizare seo este reprezentat de relevanta domeniului. Acesta ar trebui sa aiba o extensie precum .ro sau .com pentru a fi foarte bine vazut, insa si .org, .info sau .net sunt extensii extrem de populare.

Au fost efectuate mai multe studii care au demonstrate faptul ca extensiile cele mai des intalnite pentru site-urile firmelor, au sanse foarte bune sa apara pe primele pagini in Google.

Tot referitor la domeniu, este foarte posibil sa iti doresti sa achizitionezi un domeniu iar acesta deja sa fie ocupat de catre altcineva, insa cu siguranta vei putea sa iti alegi orice alt nume de domeniu gasesti liber.

Pentru ca numele domeniului sa fie bun si pe placul motoarelor de cautare, acesta va trebui sa fie relevant pentru site, sa fie concis si usor de memorat. Deasemenea trebuie sa fie si corect din punct de vedere gramatical, insa trebuie sa fie chiar si foarte atractiv.

Important ar fi ca numele domeniului sa nu contina cratima, pentru ca atunci poate sa fie considerat a fi spam.

Pe langa alegerea numelui de domeniu, va mai trebui sa iti indrepti atentia si spre un serviciu de gazduire web de cea mai buna calitate.

0 Shares
You May Also Like