De ce este important sa ai asigurare CASCO pentru masina ta?

De ce este important sa ai asigurare CASCO pentru masina ta?

3 Shares
0
0
3

In mod evident, in momentul in care esti fericitul posesor al unui autoturism, indiferent ca acesta este fabricat de catre Audi, BMW, Mercedes, sau ca ai o Dacia Logan, iti doresti ca autoturismul tau sa fie cat mai aspectuos, si sa ruleze cat mai bine, asa ca te va preocupa in mod evident intretinerea sa.

Ei bine, in momentul in care iti cumperi un autoturism, avand si permis de conducere, in mod evident stii faptul ca trebuie sa inchei o polita de asigurare RCA in momentul in care inmatriculezi pe numele tau autoturismul.

Facultativ, ai putea sa optezi si pentru incheierea unei polite de asigurare CASCO, iar aceasta decizie cu siguranta se va dovedi a fi una extrem de inteligenta din partea ta.

In primul rand, trebuie sa stii faptul ca in momentul in care ai o astfel de polita de asigurare incheiata, daca vei fi implicat intr-un accident rutier, indiferent de faptul ca esti sau nu vinovat de producerea accidentului, autoturismul iti va fi reparat pe baza politei de asigurare CASCO.

Este foarte important sa alegi sa iti asiguri in acest fel autoturismul si datorita faptului ca nu se stie niciodata cand datorita unor conditii meteo nefavorabile, autoturismul tau va putea sa fie serios afectat.

De exemplu sa zicem ca iti lasi masina in fata blocului, iar intr-o anumita zi de vara incepe o furtuna. Cu siguranta grindina care va cadea din cer iti va putea afecta tot autoturismul, astfel ca iti va crapa parbrizul mai intai de toate, dar iti va putea afecta si capota si plafonul masinii.

In acest sens, pe baza asigurarii CASCO, iti vei putea duce autoturismul intr-un atelier de inlocuire parbrize Bucuresti, iar specialistii din cadrul unui astfel de atelier, iti vor inlocui parbrizul autoturismului in cel mai scurt posibil.

Ce este si mai important de stiut, este faptul ca daca alegi sa iti inlocuiesti parbrizul pe baza asigurarii CASCO, nu vei avea de platit nici pretul parbrizului, dar nu vei plati nici serviciile de demontare parbriz si inlocuire parbriz.

Ei bine, asigurarea CASCO cu siguranta este utila si in alte situatii, nu doar in cazul in care grindina iti va sparge parbrizul masinii. Sa zicem ca masina iti este incendiata in parcarea din fata blocului, iar astfel de cazuri au existat in Romania in ultimii ani de zile.

Cu siguranta daca nu se va gasi faptasul, nimeni nu iti va oferi despabugiri daca nu ai incheiata o polita de asigurare CASCO. In conditiile in care insa ai incheiata o asemenea polita de asigurare, atunci poti sa stai linistit si fara nici un stres, pentru ca situatia se va rezolva foarte rapid, iar tu nu vei ramane in paguba.

Tot in momentul in care ai incheiat o polita de asigurare CASCO pentru autoturismul tau personal, poti sa scapi de griji chiar si daca iti este furata masina, pentru ca polita de asigurare CASCO nu te va lasa la greu.

Asadar, cu siguranta sunt o multime de situatii in care poti avea numai si numai de castigat daca ai incheiat o polita de asigurare CASCO pentru autoturismul tau.

3 Shares
You May Also Like