De ce am gandaci in casa?

De ce am gandaci in casa?

0 Shares
0
0
0

Gandacii sunt insecte comune care se gasesc peste tot in lume. Cunoscuti de majoritatea oamenilor, gandacii sunt insecte foarte ingenioase care pot trai, manca si reproduce in casa ta fara stirea ta.

In timp ce de obicei nu mananca, gandacii pot provoca in continuare probleme de sanatate pentru unii oameni intr-o casa sau un apartament infestat. Unii oameni pot prezenta simptome de alergie si astm de la respiratia pielii si resturile din gandaci.

Daca credeti ca aveti gandaci, nu va panicati. Gasirea gandacilor nu este un semn ca casa ta este murdara. Chiar daca curatati in mod regulat si mentineti o casa ordonata, gandacii pot gasi, de obicei, alimente si apa fara prea multe probleme. Acest lucru le permite sa prospere in multe medii.

Intrarea in casa ta

Gandacii sunt insecte foarte ingenioase care pot intra in casa ta in mai multe moduri diferite, inclusiv:

 • Notiuni de baza prin gauri mici si fisuri in cladire.
 • Calatorind in saci, rucsacuri, valize si alte containere.
 • Trecerea de la un apartament la altul prin tevi si alte gauri in peretii comuni.

Ascunzandu-se… la vedere

Gandacii sunt, de asemenea, foarte buni la ascundere. Exista multe locuri in intreaga casa, unde un gandac se poate ascunde. Prin intelegerea mediului ideal al unui gandac si a comportamentului de hranire, este posibil sa aveti o sansa mai buna de a identifica zonele pe care un gandac le poate prefera in casa dvs.

 • Gandacii prefera sa se refugieze in crapaturi inguste.
 • Verificati in spatele frigiderelor, sub chiuvete si in sertare sau dulapuri intunecate.
 • Se hranesc cu alimente pe timp de noapte, mananca o mare varietate de alimente si materiale nealimentare. Acest lucru le permite sa supravietuiasca chiar si in case curate.

Prevenirea si supravegherea

Prevenirea si supravegherea sunt esentiale pentru a evita o infestare grava cu gandaci. Din fericire, exista masuri pe care le puteti lua in casa dumneavoastra pentru a limita activitatea gandacului si pentru a preveni infestarile viitoare.

 • Depozitati alimentele in recipiente inchise si pastrati farfuriile animalelor de companie acoperite.
 • Pastrati arzatoarele de bucatarie, contoarele si podelele curate de grasime si alimente.
 • Repara tevile neetanse.
 • Sigileaza fisurile si gaurile din apropierea usilor, ferestrelor si a altor zone ale casei.
 • Monitorizati-va casa dupa semne de gandaci: oua, excremente etc.

Gestionarea unei infestari

Poate doriti sa luati in considerare dezvoltarea unui plan integrat de gestionare a daunatorilor (IPM) care incorporeaza o varietate de metode si cunostinte despre comportamentul gandacului pentru a ajuta la controlul unei infestari. Aceasta abordare poate ajuta la eliminarea daunatorilor intr-un mod eficient si mai putin periculos.

Exista diferite tipuri de gandaci. Primul pas este sa aflati speciile de gandaci care traiesc in casa dvs. Identificarea va va permite sa invatati despre biologia si controlul sau, ajutandu-va sa intelegeti originea infestarii si comportamentul acesteia. Contactati serviciul local de extindere a cooperativei pentru ajutor in aceasta sarcina.

Iata cativa pasi care va vor ajuta sa preluati controlul asupra unei infestari cu gandaci:

 • Gasiti cat mai multe ascunzatori active posibil. Cautati zone calde cu acces la apa. Utilizati capcane lipicioase pentru a identifica zonele cu activitate ridicata a gandacilor.
 • Continuati eforturile de prevenire si supraveghere pentru a va face casa mai putin locuibila pentru insecte.
 • Scapati de mizerie, gandacii o pot folosi pentru a se ascunde si a se reproduce.
 • Daca decideti sa utilizati pesticide, alegeti mai intai optiuni mai putin toxice si cititi intotdeauna si urmati cu atentie instructiunile de pe eticheta.

Poate credeti ca nu exista nicio sansa ca o cladire de birouri sa fie un mediu adecvat pentru gandaci. Ei bine, e posibil sa aveti surprize.

 1. Fa o curatenie generala buna.

Cheia este in pregatire si o dezinfectie buna este esentiala pentru inceput. Veti avea nevoie de produse specializate. Care are actiune antibacteriana.

 1. Ataca terenurile de cuibarit.

Curata intotdeauna baia cu o atentie deosebita, deoarece de obicei cuibaresc acolo unde gasesc apa si umiditate. Obiectiv: ca nu se reproduc.

 1. Bucataria este un alt punct fierbinte unde gasesc apa si mancare.

Cu o carpa si un detergent antibacterian sau inalbitor, dezinfectati intregul mediu. Aflati mai multe sfaturi despre cum sa curatati bine bucataria.

 1. Pastrati ambalajele produselor alimentare bine inchise.

Puneti-le in plastic, sau sticla, pungi sau cutii cu capace. Asa ca le-am taiat rutele de aprovizionare.

 1. Revizuiti intotdeauna toate colturile, sub si in spatele mobilierului
 2. Curata aparatele electrocasnice

7Pastrati spatiile de depozitare intotdeauna uscate.

Gandacii sunt atrasi de umiditate.

 1. Aruncati ziarele si cutiile vechi

… pentru ca sunt un loc de ascunzatoare pentru insecte.

Nu este o noutate faptul ca aveti nenumarate produse, de la aerosoli, momeli si capcane, la fumigatori, repulsori de conectare si controlori profesionisti ai daunatorilor. Cum poti elimina gandacii mici nu este un proces imediat. Secretul este sa urmati instructiunile produselor si sa pastrati pasul cu ele pana la victoria fin

0 Shares
You May Also Like