De cate tipuri sunt designerii grafici?

De cate tipuri sunt designerii grafici?

0 Shares
0
0
0

Cati dintre dvs. v-ati cautat un job online in ultimul timp? Cu siguranta in cazul in care ati accesat site-urile pe care sunt postate anunturi privind locurile de munca disponibile, ati vazut ca exista mai multe companii care cauta designeri grafici.

Probabil v-ati pus intrebarea “Ce este un designer grafic?”, sau “Ce face un designer grafic?”. Ei bine, pe www.howdodesign.com puteti descoperi o multime de informatii despre ce este un designer grafic, ce face acesta, si cat de importanta este munca unui graphic designer.

In randurile care urmeaza insa, puteti descoperi mai multe tipuri de designeri grafici, pentru ca asa cum medicii de exemplu sunt specializati (chirurgi, ginecologi, stomatologi, etc.), asa cum avocatii de-asemenea sunt specializati in diferite tipuri de procese (avocat divort, avocat comercial, avocat drept civil, etc.), asa sunt specializati si designerii grafici.

In continuare asadar, daca ramaneti alaturi de noi pana la final, puteti descoperi cateva dintre cele mai cunoscute tipuri de designeri grafici.

Designeri pentru proiectarea produsului

Designerii de produse orchestreaza intregul proces de proiectare pentru produse. Exista sase tipuri de designeri de produse:

  1. Interactiune sau UX Designers care inteleg modul in care aplicatiile interactioneaza cu nevoile consumatorilor.
  2. Designeri grafici sau vizuali, care creeaza imagini si interfata cu utilizatorul.
  3. Cercetatori de utilizatori, care inteleg mintea clientilor dvs.
  4. Analisti de date, care testeaza produsele si folosesc aceste informatii si date pentru a informa produsul final
  5. Creatori de prototipuri, care pot implementa si testa idei cat mai ieftine si rapide
  6. Creatori de strategii de afaceri, care analizeaza strategia din spatele fiecarei decizii de proiectare.

Acestea sunt toate roluri individuale, dar un bun designer de produs intelege fiecare cale. Acesti designeri va ajuta sa livrati marca dvs. Daca echipa dvs. de branding promite o experienta profesionala si plina de compasiune, designerul dvs. de produse se asigura ca, clientii dvs. o primesc.

Design editorial

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de design grafic este designul editorial, care se ocupa de publicatii precum carti si reviste. Proiectantii de publicatii creeaza machete, coperte si grafica pentru editoriale, pentru a transmite viziunea autorului si mesajul pentru munca lui.

Odata cu aparitia publicarii online, nici designerii editoriali nu se limiteaza la lucrul pe suporturi de imprimare. Ziarele, revistele si cartile electronice online necesita ca un designer grafic sa proiecteze aspectul, copertile, editoriale si grafica.

Proiectantii de publicatii pot fi freelanceri, designeri grafici interni sau designeri care fac parte dintr-o agentie de creatie. Indiferent unde sunt angajati, fiecare lucreaza cu editori pentru a obtine un rezultat final frumos si eficient. Prin urmare, trebuie sa inteleaga tiparirea, publicarea digitala si gestionarea culorilor.

Designeri de ambalaj

Ambalarea este atat aspectul cel mai vizibil, cat si cel mai invizibil al oricarui design de produs. Este un element practic care poate avea un impact imens asupra viabilitatii produsului pe piata.

Schimbarea designului ambalajului poate fi un element esential al unui rebranding sau poate face parte din ceea ce atrage clientii catre produsul dvs. Numai proiectarea ambalajelor are adesea potentialul de a propulsa o companie in fata concurentilor sai, sau poate fi ultimul cui in sicriul lor metaforic vorbind.

Design de mediu

Designul de mediu este o disciplina care atinge multe tipuri diferite de design grafic. In cele din urma, acesti designeri se concentreaza pe oferirea publicului lor, a unei experiente extraordinare.

Acestia leaga oamenii de locuri deoarece timpul petrecut de o persoana intr-un anumit mediu poate fi facut memorabil daca este interesant, usor de navigat si informativ.

Un proiectant de mediu are adesea experienta sau cel putin cunostinte de baza in arhitectura, deoarece designul de mediu cuprinde totul, de la grafica, peisaje, interioare si alte elemente arhitecturale.

Design de publicitate si marketing

Cu totii suntem bombardati de reclame si campanii de marketing. Deschidem televizorul, vedem o multime de reclame pe fiecare program. Activam datele mobile sau wifi pentru a accesa aplicatiile retelelor de socializare, vedem de-asemenea ca ne apar in paginile de noutati o multime de reclame.

Am vazut tot felul de reclame in ultimul timp, dar oare cand o reclama sau cand o campanie de marketing este eficienta? Cu siguranta, in momentul in care vedem o reclama sau un anunt, iar in clipa urmatoare apasam pe “Cumpara acum” sau “Cumpara”.

Acesta este cu siguranta rezultatul unei campanii de marketing eficiente, iar de o astfel de campanie cu siguranta se ocupa un designer de marketing. El este cel care analizeaza nevoile companiei, gandeste si proiecteaza campania.

Acestea sunt asadar, cateva dintre tipurile populare de design grafic. Daca doriti sa aflati mai multe detalii atat despre tipurile de design grafic, cat si despre cat de important este un asftfel de designer, in mod evident este foarte important sa va indreptati atentia spre www.howdodesign.com. Odata ce veti accesa acest link, veti fi cu un pas mai aproape de toate informatiile de care aveti nevoie, despre designul grafic.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like