Curiozitati despre denumirile cristalelor?

Curiozitati despre denumirile cristalelor?

4 Shares
0
0
4

Este evident faptul ca in momentul in care vine vorba despre bijuterii, exista o multime de femei care aleg sa isi indrepte atentia spre bijuterii pietre semipretioase, care pot sa aiba diferite cristale sau pietre semipretioase.

Ei bine, datorita faptului ca o multime de femei aleg sa poarte astfel de bijuterii, fara a stii prea multe detalii despre cristalele pe care le poarta, in continuarea acestui articol vom discuta putin despre numele celor mai cunoscute cristale.

In primul rand, vom incepe sa discutam despre Acvamarin, care este un cristal foarte cunoscut, a carui denumire provine din limba latina, de la aqua care inseamna apa, si de la marina – marin care inseamna mare, iar denumirea acestuia s-ar traduce ca si apa marii.

Aragonitul este iarasi un cristal foarte cunoscutm al carui nume provine de la zona Aragon din Spania, insa cu siguranta acest lucru este destul de putin cunoscut de catre femeile care poarta bijuterii ce contin acest cristal.

Arzuritul este iarasi un cristal cunoscut, care provine din limba persona, de la cuvantul lazhuward, care tradus in limba romana se traduce “ca cerul”. Citrinul este un alt cristal, de culoare galben lamai, care provine chiar de la cuvantul citrus din limba latina, ce se traduce ca si lamaie, in limba romana.

Crisocola este un alt cristal cunoscut de catre lume, insa foarte putina lume stie faptul ca denumirea acestuia provine din limba greaca de la cuvantul chrysos care inseamna auriu, si de la cuvantul kola, care inseamna clei, iar tradus in limba romana, acest cuvant ar insemna clei de aur.

Termenul de cristal, provine tot din limba greaca, de la cuvantul Krystallos, care nseamna gheata. Mai apoi, putem aminti si diamantul ca si fiind o piatra extrem de pretioasa, a carui denumire provine tot din limba greaca de la cuvantul adamas, care inseamna invincibil.

Fluoritul provine din limba latina de la termenl fluorum, care se traduce ca si fiind lichid, un alt cristal foarte cunoscut este granatul, care provine tot din limba latina de la termenul granum, care se traduce ca si fiind graunte.

Hipersten-ul este un alt cristal, a carui denumire provine tot din limba greaca, si care s-ar traduce ca si “foarte puternic”.

Un alt cristal foarte cunoscut publicului, este lapis lazuli, care provine din limba latina de la termenii lapis care inseamna piatra, si de la lazuli care inseamna azuriu.

Opalul este iarasi un cristal foarte cunoscut, a carui denumire provine din sanscrita, de la termenul upala, care inseamna piatra pretioasa.

Rubinul este si el un cristal foarte cunoscut, care provine de la cuvantul rubelus din limba latina care inseamna rosu. Deasemenea, safirul care are denumirea provenita din limba greaca, de la cuvantul sappheiros, care inseamna piatra azurie, este un alt cristal foarte renumit.

Topazul este si el un alt cristal cunoscut, care provine de la denumirea insulei Topazos din Marea Rosie, de unde se spune ca a fost descoperit prima data.

Ultimul cristal despre care vom discuta, este turcoazul, care provine din limba franceza, si care inseamna turcesc.

4 Shares
You May Also Like