Cum te poate ajuta un dedurizator?

Cum te poate ajuta un dedurizator?

0 Shares
0
0
0

Dedurizatoarele sunt echipamente care indeparteaza duritatea apei prin intermediul schimbului de ioni. Acestea sunt de obicei compuse dintr-un rezervor care contine rasina cationica, o supapa de control multiport si un rezervor de saramura adiacent care contine sare comuna.

Duritatea apei este cauza multor probleme de incrustatie si conectare a tevilor, petelor, tartrului, hainelor aspre de la spalare, parului cret si pielii uscate dupa baie etc. La nivel industrial, cazanele, turnurile de racire, schimbatoarele de caldura si alte echipamente sunt grav afectate de murdarie din cauza duritatii.

Tehnologii

Dedurizatoare standard:asamblate cu rasina cationica in gel de calitate standard pentru alimente. Acestea sunt concepute pentru a lucra cu eficienta ridicata in consumul de sare. Ele ating o capacitate de operare de 20.000 de boabe de duritate pe picior³, consumand doar 2,5 kg (5,5 lbs) de sare. In termeni practici, putem considera ca acestea elimina 518 g de duritate pentru fiecare kg de sare consumata.

Dedurizatoare plus: asamblate cu rasina cationica in tehnologia SST cu gel de inalta eficienta (strat de suprafata). Acestea sunt concepute pentru a lucra cu o eficienta extra-ridicata in consumul de sare. Acestea ating o capacitate de operare de 20.000 de boabe de duritate/picior³ consumand doar 1,8 kg (3,9 lbs) de sare. In termeni practici, acestea elimina 730 g de duritate (ca CaCO3) pe kg de sare, aceasta eficienta extraordinara se obtine datorita combinatiei de rasina de inalta eficienta cu calibrarea corecta a sistemului de regenerare.

Unele modele de dedurizatoare disponibile pe piata, inarmate cu supape de comanda manuale, electromecanice sau simple, elimina 475 g de duritate pe kg de sare atunci cand sunt calibrate la capacitate minima. Majoritatea dedurizatoarelor oferite pe piata elimina doar 285 g de duritate pe kg de sare.

Dedurizatoare multiple : sisteme de 2, 3 si 4 dedurizatoare simple complet, in cazul in care prima supapa (maestru) directioneaza functionarea celor ramasi. Optiuni de planificare: functionare alternativa (o unitate in regenerare sau standby si restul in functiune), functionare paralela (toate unitatile in functiune, cand prima este epuizata, regenerarea tuturor unitatilor este pornita secvential), flux progresiv ( o unitate in functiune atata timp cat debitul nu depaseste o anumita valoare programata) dupa care urmatoarea unitate (unitati) intra secvential proportionala cu cererea de debit.

Constructie

Supape de control: in marca Clack, cea mai buna tehnologie de acest gen disponibila pe piata. Simplifica pe cat posibil sarcinile de instalare, operare si intretinere. Fabricat din noryl in 1 “si 1.25” dimensiuni, si bronz in 1.5 “, 2” si 3 “dimensiuni. Pentru a gestiona fluxurile de varf de la 20 la 850 bpm pe unitate.

Rezervoare: in marcile Clack si Wave Cyber, fabricate cu capsula din polietilena interioara din fibra de sticla, pentru o presiune de lucru de pana la 150 PSI. Masuri de la 7 “la 63″ in diametru. Acestea sunt certificate NSF

Rasina cationica standard: fabricata din gel de polistiren legat cu divinilbenzen, grad alimentar in marcile Purolite si Doshion.

Rasina cationica de inalta eficienta: fabricata din gel de polistiren legat cu divinilbenzen, cu tehnologia stratului de suprafata (SST: tehnologia cochiliei de mica adancime) care permite schimbul de ioni sa aiba loc mai rapid, obtinand un consum mai mic de sare si apa in fiecare regenerare.

Distribuitori: un punct (duze) in polipropilena si ABS pentru rezervoare de pana la 24” in diametru, sau tip centru cu laturi radiale din polipropilena, PVC si ABS cu caneluri de 0,2 mm pentru rezervoare de la 24 “la 63” in diametru.

Rezervor de saramura: in marca Clack, din polietilena de inalta densitate, masoara de la 18 “x 33” la 50 “x 60”. Inarmat cu: supapa de saramura cu flotor pentru protectia la varsare, supapa de verificare a aerului si filtru, tub de protectie in interiorul fantelor. Rezervoarele de 18″-30″ sunt asamblate cu o grila inferioara.

Pentru a alege un sistem care sa se potriveasca nevoilor dvs., cel mai bine este sa aveti reprezentanti de la diferite companii care sa va inspecteze tevile si sa va ofere o oferta de pret sau alege un dedurizator de aici.

Unde se închide aceasta paranteza?

0 Shares
You May Also Like