Cum stiu ce scaun de birou mi se potriveste?

Cum stiu ce scaun de birou mi se potriveste?

0 Shares
0
0
0

Cei care lucreaza la birou in cadrul unei companii, cu siguranta nu se gandesc la inlocuirea scaunului, dat fiind faptul ca acesta le este pus la dispozitie de catre companie.

In schimb, cei care lucreaza de acasa si au nevoie de un scaun pentru biroul pe care si l-au amenajat intr-una dintre incaperile locuintei, isi doresc sa aleaga un scaun de birou potrivit, care sa fie cat mai confortabil, si care sa nu le creeze probleme.

Poate va ganditi ca este exagerat spus ca un scaun de birou poate crea probleme, dar sa stiti ca intr-adevar, un scaun de birou este capabil sa creeze probleme. De exemplu, cei care nu folosesc un scaun potrivit, se pot confrunta cu aparitia durerilor de spate, cu aparitia durerilor de umeri sau chiar cu dureri ale gatului.

Odata cu trecerea timpului, in cazul in care scaunul de birou nu este inlocuit cu un alt scaun ergonomic nou, problemele de sanatate ale utilizatorilor se pot agrava. Pentru a nu permite acest lucru, alegeti un scaun potrivit necesitatilor dvs. Iata cateva detalii care va pot ajuta sa faceti o alegere corecta.

Ajustabilitatea scaunului de birou

Aceasta este una dintre caracteristicile cele mai importante pe care trebuie sa o urmariti pentru a face cea mai buna alegere. Asigurati-va ca alegeti un scaun care sa poata permite cat mai multe reglari (spatar, scaun, unghi sezut, inaltime, etc.).

Cu cat aveti mai multe posibilitati in ceea ce priveste ajustabilitatea scaunului, cu atat sunt mai mari sansele sa alegeti scaunul potrivit. In plus, cu cat mai multe posibilitati de ajustare a scaunului, cu atat mai bine, pentru ca acesta poate fi utilizat si de alte persoane.

Calitatea materialelor

O alta caracteristica deosebit de importanta si care trebuie luata in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui scaun de birou, este calitatea materialelor, sau mai bine spus calitatea tapiteriei.

Exista diferite modele de scaune pe piata, care au tapiteria din diferite materiale. Este important ca atunci cand va uitati la tapiteria scaunelor de birou, sa cautati acele scaune care au tapiteria placuta la atingere, si care permit o aerisire buna. In plus, tapiteria scaunului de birou trebuie sa fie rezistenta la mirosurile neplacute.

Dupa cum spuneam, atunci cand vine vorba despre tapiteria unui scaun, exista diferite modele si diferite solutii, iar fiecare are propriile preferinte. Cele mai apreciate sunt cu siguranta scaunele care au tapiteria din piele naturala sau din piele ecologica.

Aceste scaune care au tapiteria din piele naturala sau din piele ecologica, sunt rezistente la mirosurile neplacute, sunt usor de curatat (chiar si cu un servetel umed pot fi curatate), si sunt placute la atingere.

Scaunele care au tapiteria din piele si care sunt cele mai cunoscute, sunt cu siguranta acele scaune directoriale, spre care de regula isi indreapta atentia cei care ocupa diferite functii de conducere in cadrul firmelor. Chiar si pentru cei care au biroul acasa amenajat, intr-una din incaperile locuintei, aceste scaune directoriale pot reprezenta o optiune interesanta.

Referitor la calitatea materialelor, este neaparat sa amintim faptul ca exista si scaune care au tapiteria textila. Acestea din punct de vedere financiar sunt atractive, dar calitatea lasa de dorit, iar mai mult decat atat, retin mirosurile neplacute, se pateaza usor si se curata greu.

Picioarele scaunului si rotile acestuia

Referitor la picioarele scaunului, de precizat este faptul ca daca doriti o mai buna stabilitate, trebuie sa optati pentru scaune de birou cu 5 picioare. Scaunele cu 4 picioare au sanse mari sa se basculeze si sa se imburde fix atunci cand va asteptati mai putin.

Cat despre rotile scaunului de birou, acestea trebuie sa le alegeti in asa fel incat sa se potriveasca perfect cu suprafata pe care sunt rulate (parchet, mocheta, gresie, covor, etc.).

0 Shares
You May Also Like