Cum se inlocuieste bateria BMW

0 Shares
0
0
0

In cazul in care sunteti proprietarul unui model BMW, cu siguranta mai devreme sau mai tarziu, informatiile din acest articol va vor fi de folos pentru a inlocui bateria masinii.

Exista cateva simptome frecvente care indica faptul ca trebuie sa inlocuiti bateria BMW, iar acestea sunt urmatoarele:

 • Faruri slabe;
 • BMW nu va porni;
 • Bateria nu detine o incarcare;
 • Avertizare de descarcare a bateriei ridicata pe tabloul de bord;
 • Motorul se chinuie sa se intoarca.

Daca bateria dvs. are mai putin de cinci ani, incercati mai intai sa o incarcati. Conducerea masinii timp de cel putin 1 ora va incarca bateria sau puteti utiliza un incarcator inteligent de 12 volti pentru a-l incarca folosind portul de iesire din casa dvs.

Iata de ce aveti nevoie pentru a inlocui o baterie noua pentru autoturismul dvs. BMW:

Baterie noua. Bateriile aftermarket populare, care se potrivesc multor vehicule BMW, sunt bateria ACDelco 94R AGM si bateria DieHard 38217. O noua baterie BMW va va costa in jur de 150 – 200 USD. Va recomandam sa alegeti o baterie de inlocuire cu specificatii cat mai aproape de bateria veche.

 • Perie terminala a bateriei;
 • Alimentare cu baterie de 12 V Volt (optional);
 • Manusi de munca;
 • Ochelari de protectie;
 • Banda electrica;
 • Instrumente de baza  priza de 10 mm , priza de 13 mm, clichet).

Instructiuni

Aceste instructiuni sunt menite sa ajute toti proprietarii BMW care au un BMW din 2002 si mai nou. In cazul in care considerati ca va descurcati, urmati pasii de mai jos. Daca schimbarea bateriei vi se pare o misiune grea, atunci accesati https://www.apbservice.ro pentru a va programa in service, pentru inlocuirea bateriei.

 1. Localizati bateria BMW in portbagaj

In noul BMW veti gasi bateria in portbagaj, pe partea dreapta (pasager). Daca aveti un autovehicul cu statie BMW, bateria este in podeaua portbagajului. Scoateti captuseala pentru a expune bateria.

 1. Deconectati borna negativa a bateriei

Incepeti prin a deconecta terminalul negativ al bateriei. Slabiti piulita de 10 mm. Scoateti cablul departe de borna bateriei negative.

 1. Deconectati borna pozitiva a bateriei

Apoi, deconectati si scoateti cablul pozitiv al bateriei. Va trebui sa ridicati capacul de plastic rosu pentru a gasi piulita de 10 mm de care trebuie sa slabiti. Aveti grija sa nu deteriorati senzorii atasati la cablurile bateriei. Este important sa evitati scurtcircuitul dintre terminalul pozitiv si corp.

 1. Scoateti suportul bateriei

Bateria este tinuta in pozitie cu un suport pe lateral si un suport superior. Mai intai, indepartati suportul superior prin scoaterea a doua suruburi de 13 mm indicate de sagetile albe prezentate mai jos.

 1. Scoateti bateria veche

Acum este timpul sa scoateti bateria veche. Aceste baterii sunt extrem de grele. Cereti ajutor pentru a ridica bateria veche.

 1. Instalati noua baterie

Coborati cu atentie noua baterie in pozitie si asigurati-va ca sta bine.

 1. Baterie sigura

Reconectati bracket-urile.  Nu le strangeti prea tare sau veti fisura carcasa bateriei.  Daca instalati o baterie cu acid plumb, asigurati-va ca conectati furtunul de evacuare. Acest lucru este necesar pentru ca gazele din orificiul de evacuare sa nu se acumuleze in interiorul portbagajului.

 1. Curatati posturile bateriei

Utilizati o perie de borne a bateriei pentru a curata clemele bateriei.

 1. Conectati bornele bateriei

Prima data este important sa conectati borna pozitiva a bateriei, dupa care se conecteaza borna negativa.

 1. Inregistrati bateria

Ultimul pas este inregistrarea bateriei cu un instrument precum Foxwell pentru BMW sau utilizatorul smartphone-ului cu Carly Adapter. Procesul de inregistrare a bateriei BMW reseteaza istoricul incarcarii bateriei vehiculului dvs. Sterge orice baterie stocata si statistici de temperatura pentru bateria anterioara. Citirea contorului de vehicul nu se va pierde in timpul procesului.

Cand inlocuiti o baterie BMW, dar nu o inregistrati, este posibil ca noua baterie sa se defecteze prematur. In unele cazuri, este posibil sa intampinati probleme electrice sau avertismente pe tabloul de bord.

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta in procesul de inlocuire a bateriei.

 • NU SE RECOMANDA: Pentru a salva functiile de memorie de pe BMW-ul dvs., puteti utiliza un incarcator pentru a mentine masina pornita in timp ce schimbati bateria. Conectati puterea de rezerva la sol si bornele pozitive sub capota. Acesta este terminalele folosite pentru a va lansa BMW-ul. Cand utilizati o sursa de rezerva, fiti extrem de atenti, astfel incat terminalul pozitiv sa nu scurteze la sol sau corpul odata ce le scoateti din baterie. Acoperiti terminalul pozitiv cu banda, astfel incat sa nu atinga din greseala alte parti ale caroseriei metalice.
 • Scoateti intotdeauna cheia de la aprindere si pastrati-o indepartata pe parcursul intregului proces.
 • Daca BMW-ul dvs. avea o baterie AGM instalata in fabrica, atunci cand este posibil, ramaneti cu tipul de baterie AGM. Un alt factor important pe care trebuie sa-l luati in considerare este capacitatea bateriei care este furnizata in amperi-ora sau Ahr. Daca BMW-ul dvs. are o baterie de 90 Ahr, nu treceti la o baterie de 60 Ahr.
 • Motivul pentru care aceste specificatii sunt importante este ca, daca schimbati una dintre ele, va trebui sa va codificati BMW-ul, astfel incat masina dvs. sa stie sa incarce bateria noua, pe deasupra ca trebuie sa efectuati in continuare inregistrarea bateriei. Inregistrarea bateriei sterge tot profilul de incarcare al bateriei vechi. Daca un proprietar anterior a instalat o baterie gresita, sunati-va la distribuitor si intrebati ce baterie are BMW-ul dvs.
0 Shares
You May Also Like