Cum se face recuperarea medicala pentru sportivi?

Cum se face recuperarea medicala pentru sportivi?

3 Shares
0
0
3

Apa este singura bautura esentiala si utila pentru sportivi. Cand transpiratia si sudarea sunt vizibile, puteti bea apa.

Prin urmare, este important ca sportivul nu numai sa asigure un echilibru bun al apei in organism, ci sa-si completeze aportul de apa in conformitate cu practicile sportive intreprinse. Pentru cazuri de urgenta recomandam recuperare medicala Bucuresti.

In conditii normale de practica, in climatul nostru si la altitudine la nivel de mare, un adult are nevoie de 2 pana la 2,5 litri de apa pe zi, jumatate din care provine din apa de baut. Stiind ca pierderile legate de transpiratie reprezinta unul, dupa caz, chiar doi litri de apa pe ora de efort, se poate considera ca sportivul are nevoie sa bea cel putin un litru suplimentar de apa pe zi, legat la practica unica a sportului sau.

Produse de recuperare

Daca exista multe produse si suplimente pe piata ale caror virtuti sunt invocate pentru a facilita recuperarea, sportivul trebuie sa solicite mai intai sfatul medicului sau, dieteticianul sau, de sa programeze o recuperare naturala. De cele mai multe ori, o dieta buna asociata cu una dintre sesiunile de stretching, sau chiar masaje, eventual, va permite atletului sa se recupereze in mod normal.

Cu toate acestea, fiecare caz poate fi particular. Doar urmarirea personalizata va face posibila definirea nevoii de suplimente alimentare sau terapie cu vitamine.

Evaluarea biologica

A aborda recuperarea in domeniul biologiei ar fi sa credem ca o activitate sportiva poate provoca deficite suficient de mari pentru ca organismul sa nu mai functioneze corespunzator. Desi este adevarat ca printre sportivi de top, monitorizarea longitudinala permite sa gasim discrepante, ramane adevarat ca, la fiecare atlet care practica sportului de agrement in ritmul sau propriu, este mult mai greu sa gasim tulburari biologice.

Este interesant ca, in caz de oboseala anormala pueti oricand cere medicul vostru sa efectueze un control biologic care va permite determinarea cauzei si pe baza rezultatelor analizei se pot procesa problemele intalnite.

Rolul relaxarii in viata unui sportiv

Este important sa se ia in considerare contractiile, tensiunea si alte constrangeri pe care activitatea sportiva le-a creat sub forma unui stres mai mult sau mai putin pozitiv.

Toate metodele de relaxare sunt bune daca sunt adaptate la temperamentul atletului si sunt bine practicate dupa ce au primit acordul prealabil de la un profesionist care este pe deplin constient de gestionarea acestor metode.

Ii avertizam pe sportiv despre metodele mai mult sau mai putin la moda, care ar duce numai la ignorarea intregii probleme si, prin urmare, nu ar putea oferi un serviciu pozitiv pentru urmatorul efort care este, in final, obiectivul esentiale pentru o recuperare buna.

Practica unui sport sau a unei activitati fizice poate antrena organismul care are nevoie de mai mult sau mai putin timp pentru a se recupera. Este vorba despre calitatea si buna gestionare a acestei recuperari care va permite reparatia pentru o activitate fizica fiind un sport pentru sanatate.

Recomandarea noastra este sa nu lasati afectiunea sa se agraveze pentru ca problema poate impune pericole mai mari pe masura ce timpul trece si voi fortati in continuare zonele problematice.

3 Shares
You May Also Like