Cum se alege un service auto pentru masina?

Cum se alege un service auto pentru masina?

0 Shares
0
0
0

Daca detii un autoturism, cu siguranta deja ai un service auto unde mergi regulat cu masina pentru revizii si pentru eventualele reparatii. In cazul in care urmeaza sa iti cumperi prima masina, cu siguranta trebuie sa gasesti un service auto pentru a merge cu masina la revizii, si atunci cand sunt necesare unele reparatii (mai devreme sau mai tarziu va fi nevoie sa duci masina la reparat).

Alegerea unui service pare o sarcina usor de indeplinit, dar cu siguranta nu este chiar asa, pentru ca trebuie sa stii sa alegi un service auto profesionist, un service auto unde sa ai siguranta ca masina iti va fi reparata de profesionisti, un service care are cele mai bune dotari, cei mai buni mecanici, etc.

Pentru a alege cel mai bun service auto atunci cand nu ai cunostinte, cand nu ai mai fost client al nici unui service, in mod evident trebuie sa stii de unde sa pornesti. Asadar, este foarte important sa ceri parerea cunoscutilor, pentru a te indruma spre un anumit service auto.

Cei care sunt multumiti de calitatea reparatiilor de care au parte la service-urile la care se duc mereu cu masina, cu siguranta iti vor recomanda service-urile respective, si te vor trimite la un anumit mecanic de la service, cel care se ocupa de masinile lor.

In schimb, cei care nu sunt multumiti de serviciile oferite de mecanicii de la service, iar aici nu ne referim doar la calitatea reparatiilor ci la tot, de la comportamentul si modul de a comunica al mecanicilor, atmosfera de la service, etc., iti vor recomanda sa cauti mai departe.

Daca nu ai pe cine sa intrebi, o idee buna este aceea de a cauta recenzii in mediul online, si cu siguranta vei avea posibilitatea de a descoperi experientele si recomandarile oamenilor din zona. In acest fel iti vei putea face o idee de ce ar fi recomandat sa alegi un service, sau de ce ar fi indicat sa eviti acel service.

Va fi bine sa notezi 3-4 service-uri din oras, si apoi sa faci o vizita pentru a vedea care este atmosfera, cum se lucreaza, etc. Un service auto profesionist este foarte bine dotat, are o multime de scule si unele pentru mecanici, acestia poarta cu totii salopete pentru mecanici auto si service-uri lucreaza ordonat si sunt foarte atenti la clienti. Le comunica tot ceea ce acestia doresc sa afle cu privire la piesele care trebuie inlocuite, si le ofera multe informatii utile.

Acesta cu siguranta este un exemplu de service auto in care merita sa iti duci masina la reparat, pe cand un service in care mecanicii nu poarta salopete pentru mecanici auto, nu au foarte multe scule si instrumente de lucru, ar trebui evitat.

De-asemenea, in afara acestor detalii este recomandat sa te informezi atunci cand faci vizita la service, daca ai posibilitatea de a-ti comanda singur piesele de schimb, sau daca trebuie sa le cumperi de la service.

Intereseaza-te daca poti alege sa iti repari masina cu piese second hand sau daca trebuie sa cumperi doar piese noi. Daca le cumperi de la ei, iti ofera garantie pentru piesele de schimb noi? Se ofera garantie pentru reparatia efectuata? Se ofera factura fiscala pentru reparatia masinii?

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont in momentul in care urmeaza sa iti cumperi un autoturism si trebuie sa mergi la service cu acesta atat pentru reviziile periodice, cat mai ales atunci cand este nevoie ca unele dintre piesele masinii sa fie inlocuite. Tine cont de aceste lucruri pentru a face alegerea corecta.

0 Shares
You May Also Like