Cum să-ți pregătești mașina pentru venirea verii în 3 pași

Cum să-ți pregătești mașina pentru venirea verii în 3 pași

0 Shares
0
0
0

Venirea verii te poate lua prin surprindere ca șofer. Trebuie să-ți pregătești autoturismul pentru încercările la care poate fi supus odată cu venirea acestui anotimp. Dacă ești începător și încă nu știi cum îți poți pregăti mașina pentru venirea verii, mai jos vei găsi 3 sfaturi cu ajutorul cărora poți face asta. Ține cont că o mașină întreținută corespunzător te va duce mereu în siguranță acolo unde vei avea nevoie.  

Iată cei 3 pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți pregăti mașina de venirea verii!

 

  1.     Efectuează verificările tehnice periodice

 

Verificările tehnice periodice trebuie efectuate la 6 luni, atât pentru siguranța ta, cât și pentru a celorlalți participanți la trafic. Pe lângă siguranță, verificarea periodică te va feri de eventualele cheltuieli neprevăzute ce pot apărea ca urmare a neglijării mașinii tale. Dacă vei ignora unele probleme tehnice, acestea se pot agrava și pot afecta și alte sisteme ale autoturismului, iar asta poate duce la cheltuieli suplimentare. Nu uita să schimbi elementele consumabile ale mașinii tale precum uleiul, filtrele, lichidul de frână, precum și sistemul de frânare.

 

  1.     Schimbă pneurile în caz de uzură

 

Pneurile mașinii tale suferă cele mai mari daune pe perioada iernii, iar factorii de mediu din perioada rece a anului afectează cauciucurile și implicit durata lor de viață. Din cauza sării aplicate pe drumuri, pneurile autovehiculului tău se degradează mai rapid, iar distanța de frânare poate crește. Dacă dorești să faci această schimbare pentru mașina ta, găsești anvelope de vară aici, pe anvelino.ro, pentru fiecare model de autoturism. Anvelopele sunt o parte importantă a siguranței în trafic, așa ca dacă observi o degradare majoră a acestora, alege să previi și să le schimbi la timp.

 

  1.     Verifică instalația de climă

 

Pentru perioada verii, instalația de climă este foarte importantă. Cu ajutorul acesteia, vei putea face față temperaturilor ridicate și de asemenea, îți va oferi o stare ridicată de confort. După trecerea sezonului rece, pot apărea probleme la această instalație deoarece freonul se poate evapora în timpul iernii, circuitele care ajuta la transmiterea freonului prin tuburile de răcire pot crăpa în cazul în care temperatura este foarte scăzută. De asemenea, dacă observi pete verzi sau albastre sub motorul mașinii tale, atunci este clar că instalația de răcire are o problemă și trebuie verificată corespunzător de către un mecanic. Încărcarea cu freon nu este foarte scumpă, iar cu această instalație vei avea parte de un confort sporit.

 

Chiar dacă venirea verii nu înseamnă o schimbare importantă pentru mașina ta, aceasta trebuie să fie mereu pregătită pentru fiecare încercare. Nu uita să efectuezi mereu verificările necesare, pentru a pregăti autoturismul pentru fiecare călătorie și drum pe care urmează să-l faci. Costurile verificărilor de rutină te vor scuti pe viitor de plata unor reparații care ar fi putut fi prevenite.

 

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like