Cum sa iti pastrezi cadru de mers in conditii bune de utilizare

Cum sa iti pastrezi cadru de mers in conditii bune de utilizare?

0 Shares
0
0
0

Pentru pacientii cu probleme locomotorii exista pe piata o gama foarte larga de produse care sa ii ajute sa se descurce singuri si sa poata face fata mai usor provocarilor fiecarei zile.

In situatia in care va confruntati cu o astfel de problema, se poate ca medicul specialist sa va recomande sa folositi un cadru de mers. Acesta este un dispozitiv extrem de util in cazul in care va aflati in perioada de recuperare de dupa o accidentare sau dupa o interventie chirurgicala, daca suferiti de anumite boli sau daca aveti anumite defecte din nastere, precum si daca ati inaintat in varsta si nu va mai puteti deplasa la fel de usor ca inainte.

Un cadru de mers poate sa fie folosit atat in interiorul cat si in afara locuintei, reprezentand un sprijin excelent pentru orice persoana care intampina probleme de echilibru. In functie de nevoile dumneavoastra si de recomandarile specialistului, puteti opta pentru un cadru cu trei sau cu patru roti, pentru unul pliabil sau unul fix, sau pentru unul a carui inaltime sa fie reglabila. Este foarte important ca starea utilizatorului sa fie evaluata de un medic, iar sfaturile acestuia sa fie ascultate intocmai pentru a evita o eventuala agravare a starii medicale din cauza folosirii unor dispozitive nepotrivite si ineficiente.

Pentru a usura cat mai mult situatia persoanelor cu probleme de mobilitate si echilibru care isi doresc sa isi mentina stilul de viata activ, unele dintre cadrele de mers dintre care puteti alege dispun inclusiv de un cosulet pentru cumparaturi si de o tavita.

De ce trebuie sa tineti cont pentru pastrarea in bune conditii a cadrului de mers?

Pentru a pastra un cadru de mers in conditii bune de utilizare este important sa acordati atentie mai multor aspecte, atat la momentul achizitionarii acestui dispozitiv medical cat si atunci cand il folositi, cand il curatati, cand il depozitati sau cand il transportati. Dincolo de faptul ca un cadru de mers trebuie sa va asigure un plus de confort, trebuie sa aveti grija sa fie potrivit pentru a putea sustine greutatea dumneavoastra corporala fara sa se indoaie si fara sa se rupa.

Anumite caracteristici din fabricatie ale cadrului de mers pot sa conteze pe termen lung din punct de vedere al pastrarii in bune conditii de utilizare a acestuia. De exemplu, daca optati pentru un cadru de mers pliabil exista mai multe avantaje. In primul rand veti gasi mai usor spatiu pentru depozitare in locuinta, in al doilea rand va fi mai usor de transportat in autoturism sau in alt vehicul.

Pentru ca durata de utilizare a unui cadru de mers sa fie cat mai lunga, trebuie sa alegeti unul potrivit staturii dumneavoastra. Astfel, dispozitivul trebuie sa aiba manerele la nivelul incheieturilor de la maini atunci cand stati in picioare si trebuie sa puteti mentine coatele indoite intr-un unghi cuprins intre 15 si 30 de grade.

Pentru a va sigura ca ati achizitionat un cadru de mers care sa se pastreze in conditii bune de utilizare pentru cat mai multa vreme, optati pentru un produs fabricat din materiale usoare si de calitate.

Cadru de mers cu roti, frana si scaunel

Tipul de probleme locomotorii cu care va confruntati si gradul de severitate cu care acestea se manifesta reprezinta, de asemenea, criterii importante in alegerea unui cadru de mers potrivit. De exemplu, in cazul in care gradul de mobilitate al unei persoane este redus, este recomandat sa alegeti un cadru de mers care sa aiba roti in partea din fata. In acest fel va puteti deplasa prin impingere, fara sa fie necesar sa ridicati cadrul si sa efectuati un efort suplimentar.

Cu cat un cadru de mers este mai adaptat nevoilor utilizatorului, cu atat durata de utilizare a dispozitivului poate sa fie mai lunga. De exemplu, exista anumite modele care dispun de trei sau chiar de patru roti, precum si modele dotate cu frana. Unele dintre aceste cadre sunt proiectate cu tot cu un scaunel, ceea ce permite pacientului sa se poata opri pentru a se odihni din cand in cand atunci cand se deplaseaza. De asemenea, este important de avut in vedere faptul ca acest tip de cadru – rolator ortopedic – este capabil de o viteza de deplasare mai mare decat a altor dispozitive de mers si ca poate fi manevrat cu o mai mare usurinta.

0 Shares
You May Also Like