Cum să îți îmbunătățești mobila pe care deja o ai în casă? Top 4 idei de pus în aplicare

Cum să îți îmbunătățești mobila pe care deja o ai în casă? Top 4 idei de pus în aplicare

0 Shares
0
0
0

Dacă te-ai hotărât să faci unele schimbări în casa ta, dar ai un buget limitat, nu este nicio problemă! Există multe idei pe care le poți pune în aplicare și fără investiții prea mari. Poți începe prin a-ți îmbunătăți mobila pe care deja o ai, mai ales dacă această se află încă într-o stare bună. Așadar, citește acest articol în continuare și vezi ce idei poți implementa chiar astăzi!

Iată aici 4 idei pe care să le ai în vedere

 

  1. Retapițează-ți canapeaua

O primă idee pe care o poți pune în aplicare este retapițarea canapelei. Dacă te gândeai să îți schimbi canapeaua, ei bine, nu este nevoie. Retapițarea acestei piese de mobilier înseamnă înlocuirea țesăturii, dar și a căptușelii din care este formată. Deși poate părea un proiect greu care poate fi realizat doar de un profesionist, nu te descuraja. Există numeroase tutoriale pe Youtube și chiar și pe Tik Tok, unde sunt oamenii care îți arată pas cu pas ce trebuie să faci. Poți începe acest proiect DIY cu un research temeinic și chiar cu stabilirea modelului de canapea pe care vrei să-l realizezi!

 

  1. Vopsește-ți dulapurile

Dacă dulapurile tale sunt plictisitoare și nu știi ce să te faci cu ele, este simplu, vopsește-le! Această idee poate fi ușor de pus în aplicare, fiindcă întregul proces de a vopsi nu este atât de greu și nici nu trebuie să fii profesionist. De asemenea, aici ai libertatea de a alege orice culoare îți dorești și chiar de a crea modele cu vopselele alese. O recomandare care este extrem de utilă în acest sens, este să îți șlefuiești dulapurile înainte de a aplica culoarea. În acest fel, vopseaua ta va adera mult mai bine și va avea un finish plăcut și neted.

 

  1. Schimbă mânerele la sertare

Încă o idee extrem de rapidă pe care o poți pune în aplicare este schimbarea mânerelor de la sertarele tale. Micile detalii pot face diferența în casa ta, dar trebuie să le alegi cum trebuie. De exemplu, dacă mobila ta cu sertare este de culoare neagră, poți opta pentru un mâner din aluminiu de pe Oscardeko.ro, la un preț avantajos. Intră chiar acum pe site și vezi ce modele se potrivesc și în casa ta! Făcând această schimbare, vei putea să-ți personalizezi mobila, fără prea multă muncă și cu puțini bani.

 

  1. Adaugă elemente decorative

O ultimă idee pe care o poți pune în practică este adăugarea de elemente decorative pe piesele tale de mobilier. Ce înseamnă acest lucru? De exemplu, dacă dorești să îți îmbunătățești un dulap, dar fără să îl vopsești, atunci poți să lipești scânduri rindeluite pe întreaga suprafață. Acestea se găsesc în toate magazinele de bricolaj, însă sunt de o culoare standard, adică bej. Totuși, dacă consideri că ție nu îți place această nuanță, poți să le vopsești pe fiecare sau chiar să cauți unele colorate. Poți căuta pe internet imagini pentru a vedea despre ce este vorba și să pui și tu această idee în practică!

 

În concluzie, cu puțin efort și un plan bine pus la punct, poți să schimbi aspectul mobilierului pe care îl ai deja în casă. Este mult mai bine să valorifici ceea ce ai, decât să optezi pentru ceva nou!

 

Sursă foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like