Cum sa intretii mobila pentru a nu se deteriora in timp

Cum sa intretii mobila pentru a nu se deteriora in timp

0 Shares
0
0
0

Odata ce iti mobilezi locuinta iti doresti ca mobilierul in care ai investit sa se mentina in cea mai buna stare in timp. Pentru asta trebuie sa ai grija sa investesti in mobila de calitate, durabila si sa o ingrijesti in mod corespunzator. Mobila de calitate, clasica, din lemn nu isi pierde valoarea in timp, poate rezista generatii intregi, dar pentru asta trebuie sa fie intretinuta cu atentie. 

Uite cateva lucruri la care sa fii atent pentru a mentine mobila impecabila 

  • Sa o cureti in mod constant

Praful se va pune inevitabil pe mobila si nu doar ca ofera un aspect neplacut, dar daca nu este curatata, mobila se poate deteriora in timp. Sterge praful constant, o data la cateva zile si trateaza mobila cu solutii specifice materialului pentru un rezultat cat mai bun. 

  • Umbla cu grija cu usile si sertarele pieselor de mobilier

Piesele de mobilier au usi si sertare care sunt deschise si inchise probabil zilnic. Incearca sa le manevrezi cu cat mai multa atentie si grija, deoarece la baza acestor mecanisme stau anumite accesorii care permit inchiderea si deschiderea usilor si sertarelor, precum amortizoare sau glisiere. In caz de deteriorare poti achizitiona accesoriile de sertare pentru mobilier de pe Regencycompany.ro, unde vei gasi accesorii utile pentru functionarea cat mai buna a sertarelor.

  • Ai mare grija la ceea ce sprijini pe suprafata mobilei 

Fereste mobila de substante care ar putea sa o deterioreze si  nu pune in contact direct anumite lucruri, cum ar fi obiecte fierbinti, cani de cafea, fara ca aceasta sa aiba o protectie deasupra. Chiar si apa poate strica mobila, asadar nu varsa apa si nu pune pahare reci pe ea, deoarece se va produce condens, iar picaturile de apa vor intra in mobila si vor lasa urme. Foloseste intotdeauna suporturi pentru pahare, mai ales la intalniri cu prietenii sau mici petreceri pe care le organizezi la tine acasa. De asemenea, nu lasa alcoolul sa intre in contact cu suprafata mobilei tale.

  • Fereste mobila de contactul direct cu razele solare

Nu doar tenul nostru este afectat de expunerea indelungata la soare, ci si mobila. Ai grija ca razele soarelui sa nu patrunda direct pe piesele de mobilier, deoarece suprafata acestora se va strica. In zilele insorite si calduroase, acopera ferestrele cu perdele sau jaluzele, deoarece caldura care patrunde prin geam este si mai puternica. 

In concluzie, nu neglija ingrijirea mobilei, deoarece nu este suficient doar sa faci curat, ci mai sunt si alte aspecte la care sa fii atent daca iti doresti ca mobilierul din casa ta sa-si mentina un aspect impecabil si sa nu se deterioreze dupa cativa ani. 

 

Sursa foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like