Cum să găsești și să angajezi muncitori străini calificați în România

0 Shares
0
0
0

În timpul în care trăim, este extrem de importantă creșterea economică. O tactică pe care multe organizații din România o fac la momentul actual este de a angaja muncitori străini pentru a crește forța de muncă. Prin angajarea unor muncitori străini, forța de muncă crește semnificativ, datorită abilităților cu care aceștia vin la locul respectiv de muncă și astfel dezvoltând industria românească.

Pentru a angaja muncitori străini, ai nevoie să-i ademenești cu oportunitățile de care vor putea beneficia când se vor angaja în România. După ce i-ai atras, trebuie să începi selecția care va fi una destul de grea. După aceste procese, axează-te pe integrarea lor la locul de muncă și în zona în care vor trăi.

Un lucru important este că acest proces este serios și trebuie ca fiecare etapă să fie corect executată și în același timp să respecți muncitorii, fără ai diferenția unii de alții.

Care sunt etapele prin care să atragi muncitorii străini calificați în România

Majoritatea organizaților de mare dimensiune din România aleg să recruteze muncitori străini care sunt calificați pentru a realiza o muncă calitativă și astfel beneficiază de abilitățile lor.

Fiecare regiune sau țară se axează pe o anumită specializare îndeosebi. Unele țări se axează pe inginerie sau IT, iar angajatorul este obligat să caute muncitori care sunt calificați și experimentați în acest domeniu.

Pe lângă acest aspect, este esențial ca organizația să ofere beneficii și oportunități pentru muncitorii străini, pentru a-i ademenii să lucreze pentru ei. Cum ar fi, avansarea în carieră, salarii corespunzătoare, condițiile pentru munca să fie favorabile pentru munca pe care o efectuează și alte beneficii.

Acest lucru se face prin intermediul internetului, a unor site-uri speciale pentru anunțuri de acest fel, iar în contextul de față, vei atrage candidați specializați pentru posturile pe care le oferi. Un alt aspect de care să beneficiezi este colaborarea cu agenții recrutare forță de muncă. Prin acest proces, te vei bucura de un ajutor din partea agențiilor în procesul de mutare a muncitorilor în țară.

Tot aceasta te ajută și cu recrutarea unor muncitori străini pentru job-ul pe care îl oferi. Ei vor fi mult mai încrezători în acest proces datorită colaborării pe care o faci cu agențiile respective. O altă etapă este aceea ca organizația să aibă opinii și recenzii pozitive de la angajații săi. În acest fel, candidații vor fi atrași și vor vrea să facă parte din organizația ta.

Avantajele aducerii de muncitori străini în echipa ta - Expertiza și diversitate pentru succesul afacerii tale!

După ce criterii se recrutează și selectează muncitorii din străinătate

Există o serie de caracteristici pe care este recomandat să le respecți în momentul recrutării și selectării unor muncitori. Înainte de a recruta forță de muncă, asigură-te că toți au înțeles cerințele postului și așteptările pe care le ai de la ei.

Hotărăște câteva abilități, experiențe și competențele pe care vrei ca muncitorul să le aibă, astfel ca acesta să fie potrivit pentru postul respectiv și că cerințele sunt corespunzătoare reglementărilor industriei din care organizația face parte.

După ce ai clarificat fiecare detaliu și ai stabilit câteva criterii pe care vrei ca muncitorul să le aibă, promovează-ți postul pe rețelele sociale. Postează-l pe tot felul de rețele speciale pentru job-uri și găsirea unor angajați străini. Vei începe să primești CV-uri de la candidați, așa că analizează-le atent pentru a selecta muncitorii care îndeplinesc cerințele dorite de tine.

După ce ai ales CV-urile care respectă cerințele tale, contactează persoanele respective și oferă-le șansa de a participa la un interviu fizic, video sau telefonic. Înainte de a-i oferi un loc de muncă muncitorului, ia legătura cu locul de muncă anterior pentru a afla ce tip de angajat a fost și cum s-a descurcat, iar dacă ceea ce scrie în CV este adevărat sau nu.

După ce ai ales care sunt acei muncitori străini pe care vrei să-i angajezi, integrează-i în organizație și oferă-le detaliile corespunzătoare pentru a se familiariza cât mai repede cu locul de muncă actual.

Cum să integrezi muncitorii străini în organizația ta

După ce ai reușit să alegi muncitori străini potriviți și care îndeplinesc fiecare criteriu pe care îl vrei, asigură-te că aceștia se integrează rapid și ușor în organizația ta. O primă tactică de integrare ar fi programul de informare și orientare care ajută muncitorul să se familiarizeze cu restul angajatorilor, cu locul de muncă și îl va ajuta să se simtă integrat în echipă.

Oferă-le suport în ceea ce privește relocarea muncitorilor. Acest proces este unul complex și greu pentru ei, așa că implică-te și ajută-i în găsirea unui loc unde să stea, de a le obține permisele de ședere și un permis de munca România care să le ușureze acest proces.

Pe lângă aceste aspecte de mai sus, asigură-te că le oferi și o oportunitate de dezvoltare profesională pentru ca experiența și abilitățile lor să exceleze. Prin acest lucru, nu doar că beneficiezi de angajați care se vor dezvolta profesional, dar îți vor ajuta și organizația și vei arăta cât de implicat ești când vine vorba de dezvoltarea muncitorilor tăi.

Asigură-te că organizația promovează diversitatea, astfel ca fiecare angajat să fie tratat de la egal la egal, să nu existe diferențe și fiecare să aibă dreptul de a avansa la un nivel mai mare. În acest fel, muncitorii străini se vor simți bine în organizația ta.

De altfel, feedback-ul lor este și el important pentru a menține o imagine pozitivă asupra organizației. Asigură-te că fiecare muncitor străin poate să-și exprime părerea liber, fără a fi judecat și că aceștia au drepturi egale cu restul angajaților. 

0 Shares
You May Also Like