Cum sa faci economie de combustibil?

0 Shares
0
0
0

O masina este adesea un element de cost relativ mare intr-un buget al gospodariei. Cu toate acestea, este posibil sa reduci costurile aferente vehiculului tau actionand asupra anumitor elemente, incepand cu consumul de combustibil. Viteza, anticipare, economie de combustibil cu Shell Helix Ultra 0W, aer conditionat: descopera multe sfaturi despre conducerea economica si cum poti sa reduci semnificativ consumul de combustibil.

Reducerea consumului de combustibil 

Pastrarea masinii in stare buna este o modalitate de a reduce factura anuala de combustibil.

 • Verifica regulat cel putin o data pe luna si inainte de fiecare calatorie lunga presiunea anvelopelor
 • Curata motorul 

Masinile noi sunt intotdeauna mai eficiente, dar si din ce in ce mai sensibile la faunare. Aceasta are ca rezultat o acumulare de depozite care afecteaza:

 • Supapele pentru motoare cu injectie indirecta;
 • Injectoare pentru motoare cu injectie directa.
 • Protejeaza motorul cu Shell Helix Ultra 0W pentru economie de combustibil

Uleiul de motor Shell Helix Ultra 0W este utilizat pentru a lubrifia partile in miscare ale motorului pentru a minimiza frictiunea si a proteja suprafetele metalice de coroziune. Aditivii sunt componente chimice care imbunatatesc lubriferea uleiului de baza, performanta motorului, emisiile de poluanti si consumul de combustibil.

Totodata, Shell Helix doreste sa contribuie la stimularea unui viitor mai durabil prin reducerea amprentei de carbon. Shell este cel mai mare furnizor de lubrifianti din lume. Shell Lubricants se concentreaza pe livrarea de produse concepute pentru a obtine eficienta in tehnologii cu piese metalice in miscare, contribuind la realizarea economiilor de combustibil in vehiculele comerciale si de pasageri.

 • Solicita intretinerea masinii

Nivelul uleiului, filtrul de aer, aerul conditionat, bujiile, franele – defectiunile anumitor elemente ale vehiculului afecteaza uneori consumul de combustibil.

 • Aero Dynamics

Reducerea consumului de combustibil implica, de asemenea, optimizarea aerodinamicii vehiculului. Daca nu ai nevoie de ele, indeparteaza accesoriile, precum portbagajele care impiedica aerodinamica vehiculului.

 • Limiteaza incarcarea vehiculului

Cu cat o masina este incarcata mai mult, cu atat este necesar sa depuna eforturi pentru a-si indeplini functia. Acest lucru duce adesea la un consum excesiv de combustibil, la incetinirea vehiculului si, uneori, la o manevrare chiar mai complexa. 

Adopta atitudinea corecta la volan, fundamentele conducerii economice

Pentru a reduce consumul de combustibil si, in acelasi timp, cheltuielile, alege sa iti schimbi comportamentul atunci cand esti la volan. 

 • Opreste contactul atunci cand vehiculul este blocat sau pentru orice oprire mai lunga de 1 minut.
 • Schimba treapta de viteza imediat ce accelerezi si de indata ce tahometrul citeste 1.500 – 2.000 rpm. 
 • Condu cu o viteza constanta si adopta o calatorie lina.
 • Anticiparea este esentiala. Urmareste traficul din fata cat mai mult posibil pentru a evita sacadarile.
 • In oras, condu cu ferestrele deschise mai degraba decat cu aerul conditionat; pe autostrada, prefera aerul conditionat.
 • Foloseste aerul conditionat cu moderatie. Utilizarea inutila inseamna mai mult combustibil consumat. 

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…