Cum sa eviti cele mai mari greseli in afaceri

Cum sa eviti cele mai mari greseli in afaceri?

0 Shares
0
0
0

Daca poti evita macar cateva dintre cele mai importante greseli pe care le-au facut marile companii, atunci poti obtine mult mai usor succesul in afaceri. Experienta este cea care ajuta cel mai mult in afaceri, insa experienta cuiva este posibil sa nu te ajute si pe tine.

Cu toate acestea, ar fi bine sa ai cunostinte despre greselile pe care le fac altii ca sa nu le repeti si tu. Intr-un anume fel, tot te vor ajuta.

www.afacereazilei.ro iti ofera cateva sfaturi in ceea ce priveste evitarea unor greseli in propriile afaceri pe care le ai sau pe care doresti sa le dezvolti. Insa ai grija! In aceasta lume a afacerilor, nu conteaza cat de talentat esti, pana la urma tot este posibil sa faci anumite greseli. Avantajul este ca din acestea vei invata cele mai multe.

Nu te uita niciodata la o singura cheltuiala!

Este atat de usor sa faci gafe in ceea ce priveste gestionarea banilor intr-o afacere… Dar cele mai mari greseli ale marilor companii apar atunci cand nu se uita la buget si la proiectia fluxului de numerar. In fiecare zi, in afaceri, esti bombardat de ceea ce pare a fi „motive excelente pentru a cheltui bani pe ceva ce nu ai planificat”.

Poti obtine idei de la reclame, agenti de vanzari, angajati sau chiar rude! Luate izolat, atatea cheltuieli neplanificate par o idee grozava. Dar cand incepi sa faci chiar una sau doua exceptii pe saptamana de la bugetul planificat, in curand este posibil ca bugetul si proiectia profitului au fost doar o fantezie.

Nu sari calul cu marketingul!

Concluzia este clara: nu stii niciodata ce va functiona in marketing, asa ca nu te teme sa faci multe greseli – atata timp cat acestea sunt mici. Niciodata, niciodata, nu cheltui multi bani pe niciun program de marketing pana nu vezi ca aduce bani!

Nu presupune niciodata ca programul de marketing al altcuiva va functiona si pentru tine si nu presupune niciodata ca o agentie publicitara sau un expert in marketing iti poate garanta rezultatele – nimeni nu poate. Fa promotii de testare mici si depune acest efort suplimentar pentru a masura cu atentie rezultatele.

Exista cateva cai de marketing care vor functiona pentru afacerea ta, dar ar putea dura mult timp sa gasesti combinatia potrivita de suporturi media potrivite, oferta potrivita, copia publicitara adecvata si designul publicitar potrivit.

Alimenteaza relatiile cu clienti-cheie

A face fata clientilor este ceva ce nu se afla in atentia tuturor, asa cum ar trebui. Foarte multe companii petrec prea mult efort pentru a face vanzare si nu suficient pentru a construi relatia. Ar fi bine daca nu s-ar schimba nimic sau nu ar exista niciodata probleme majore, dar exista intotdeauna.

Te vei simti mult mai bine daca dezvolti o relatie stransa cu factorii de decizie si nu doar cu cumparatorii din afacerile cu care te confrunti. Mai devreme sau mai tarziu se pare ca oricum vor exista tot felul de probleme, cum ar fi reducerile, termenele de plata, produsele defecte sau orice altceva, si vei ajunge sa te ocupi de factorii-cheie de decizie pentru prima data in circumstante negative.

0 Shares
You May Also Like