Cum să colectați și să eliminați eficient deșeurile de construcții?

Cum să colectați și să eliminați eficient deșeurile de construcții?

0 Shares
0
0
0

Deșeurile de construcții, cunoscute și ca deșeuri de construcții și demolări (C&D), sunt un tip de deșeuri care sunt generate în timpul construcției, renovării și demolării clădirilor sau structurilor. Deșeurile C&D includ o gamă largă de materiale, cum ar fi beton, cărămizi, lemn, sticlă, metal și plastic.

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului din Statele Unite (EPA), deșeurile C&D sunt al doilea cel mai mare tip de deșeuri din Statele Unite, reprezentând aproximativ 26% din fluxul de deșeuri.

Industria construcțiilor este una dintre cele mai risipitoare industrii din lume, generând cantități mari de deșeuri C&D în fiecare an. De fapt, industria construcțiilor este responsabilă pentru generarea a aproximativ 9 milioane de tone de deșeuri în Statele Unite în fiecare an.

În timp ce industria construcțiilor a făcut pași în ultimii ani pentru a reduce cantitatea de deșeuri pe care o generează, mai este un drum lung de parcurs. Companiile de construcții pot reduce cantitatea de deșeuri pe care o generează prin implementarea unui plan de management al deșeurilor din construcții.

Un plan de management al deșeurilor din construcții este un document care prezintă modul în care o companie de construcții va gestiona deșeurile pe care le generează în timpul unui proiect de construcție.

Ce sunt deșeurile din construcții?

Deșeurile de construcții sunt orice material care este generat ca urmare a activităților de construcții. Acestea includ cărămizi, beton, lemn, metal și sticlă. Deșeurile din construcții pot fi reciclate sau refolosite, dar trebuie gestionate corespunzător pentru a evita poluarea mediului.

Există mai multe moduri de a gestiona deșeurile din construcții. Una este să-l reutilizați la fața locului. Acest lucru se poate face prin zdrobirea betonului și folosindu-l ca material de umplere. Lemnul poate fi folosit ca mulci sau combustibil. Metalul poate fi reciclat. Sticla poate fi zdrobită și utilizată în proiecte de pavaj sau construcții.

O altă modalitate de a gestiona deșeurile din construcții este trimiterea lor la o groapă de gunoi. Acest lucru ar trebui făcut numai dacă deșeurile nu pot fi reutilizate sau reciclate. Depozitele de deșeuri ar trebui să fie reglementate corespunzător pentru a evita poluarea necontrolata.

În ceea ce privește gestionarea eficientă a deșeurilor de construcții, este important să se separe mai întâi deșeurile în materiale reutilizabile și nereutilizabile. Odată sortate, deșeurile pot fi apoi eliminate în mod corespunzător prin reciclare, incinerare sau depozitare. Cu un management adecvat al deșeurilor, deșeurile din construcții nu trebuie să fie o povară pentru mediu.

Cum se colectează deșeurile de construcții?

Există multe modalități de colectare de deseuri in constructii  și eliminarea lor eficientă. O modalitate este reciclarea materialelor de construcție. Acest lucru se poate face prin utilizarea unei instalații de reciclare a deșeurilor de construcții. Aceste instalații preiau deșeurile de construcție și le reciclează în materiale noi care pot fi folosite pentru alte proiecte. Acest lucru ajută la reducerea cantității de deșeuri care sunt trimise la depozitele de gunoi.

O altă modalitate de a elimina deșeurile de construcții este reutilizarea acestora. Acest lucru se poate face prin utilizarea deșeurilor de construcție ca material de umplere. Acest lucru ajută la reducerea cantității de deșeuri care sunt trimise la depozitele de gunoi și, de asemenea, ajută la reducerea nevoii de noi materiale de construcție.

În cele din urmă, deșeurile din construcții pot fi incinerate. Acest lucru ajută la reducerea volumului de deșeuri care sunt trimise la depozitele de gunoi.

Cum să aruncați deșeurile de construcții?

Gestionarea deșeurilor din construcții este o parte critică a oricărui proiect de construcție. Este important să colectați și să eliminați în mod corespunzător deșeurile de construcție pentru a evita deteriorarea mediului și pentru a reduce costurile.

Odată ce deșeurile de construcții sunt colectate, ele pot fi eliminate prin mai multe metode. Cel mai simplu mod este de a le arunca la gunoi, dar acest lucru nu este cel mai eficient.

Care sunt tipurile de deșeuri de construcții?

Deșeurile din construcții pot veni în multe forme diferite. Pot fi lucruri precum materiale de construcție rămase, resturi de la demolări sau chiar lucruri precum pământ și moloz. Este important să știți cum să eliminați corespunzător deșeurile de construcții, astfel încât acestea să nu ajungă la gropile de gunoi sau să nu devină un pericol pentru mediu.

Cum să depozitați în siguranță deșeurile de construcții?

Deșeurile din construcții pot fi o mare problemă dacă nu sunt gestionate corespunzător. Este important să colectați și să eliminați eficient deșeurile de construcții pentru a evita deteriorarea mediului și pentru a reduce costurile.

O modalitate de a colecta deșeurile de construcții este utilizarea unui tomberon. Tomberoanele pot fi închiriate de la companii specializate în gestionarea deșeurilor. Acestea pot fi amplasate la fața locului, astfel încât lucrătorii să își poată depozita deșeurile în timpul lucrului. Odată ce acesta este plin, acesta poate fi luat și aruncat în mod corespunzător.

Cum se reciclează deșeurile din construcții?

Gestionarea deșeurilor de construcții este importantă pentru a reduce cantitatea de deșeuri care sunt produse în timpul proiectelor de construcții. Deșeurile din construcții pot include materiale precum lemn, metal, sticlă și beton. Deșeurile de construcții pot fi reciclate prin sortarea lor în diferite tipuri de deșeuri, cum ar fi metale, sticlă și beton. Odată ce deșeurile sunt sortate, acestea pot intra in procesul de reciclare a materialelor de constructii transformandu-le in materiale bune de folosit in alte proiecte.

0 Shares
You May Also Like