Cum să aranjezi o masă festivă?

0 Shares
0
0
0

 Sărbătorile de iarnă se numără printre cele mai frumoase momente din an. Reprezintă motive de bucurie și împlinire sufletească, dar și prilejuri de a petrece timp cu cei dragi. Nimic nu se compară cu magia meselor festive în familie. Atunci îți dai seama cu adevărat cât de importante sunt legăturile sincere. Ele sunt cele care stau în spatele sentimentelor autentice de fericire. Însă, dacă vrei să te bucuri de o atmosferă caldă, intimă, care să ofere experiențe unice fiecărui invitat e indicat să definitivezi atent masa festivă.

 

Într-un proiect casă mică, decorat în stil modern, vor arăta de minune alternativele simpliste, de impact. Iată câteva idei care te vor ajuta să organizezi una dintre cele mai spectaculoase mese festive:

 

  • Nu exagera în ceea ce privește paleta cromatică. Chiar dacă în perioada Crăciunului roșul și verdele sunt nuanțele predominante, nu e recomandat să încarci spațiul cu asemenea culori. Poți miza pe naturalețe și să alegi variante neutre, care să accentueze atmosfera caldă. Printre cele mai indicate opțiuni se numără: gri, roz pal, bej, crem sau chiar alb.
  • Acordă o atenție deosebită materialelor folosite. În cazul în care vrei ca rezultatul final să ofere o notă cozy spațiului orientează-te către țesăturile fine. Alege o față de masă delicată, din bumbac sau mătase, fără modele sau imprimeuri. Uneori, alegerile simple sunt cele care reușesc să atragă toate privirile. Le poți îmbina de asemenea cu lemnul și sticla, pentru a crea un spațiu ușor rustic, care să-ți aducă aminte de momentele frumoase din copilărie.
  • Optează pentru flori naturale. Alege să decorezi masa festivă cu flori naturale, frumos parfumate. Poți opta pentru buchete de camelii și crăciunițe. Dacă vrei să subliniezi magia Crăciunului poți aranja coronițe spectaculoase din brad natural. Rezultatul? O estetică impresionantă, a cărei frumusețe nu își va pierde cu ușurință farmecul.
  • Adaugă șervețele în forme diverse. Dacă vrei să-ți surprinzi plăcut invitații și îți place să dai frâu liber imaginației nu ezita să creezi forme origami din șervețele simple. În cazul în care îți dorești să oferi mesei festive un plus de eleganță alege alternativele textile, colorate în ton cu celelalte elemente așezate pe masă.
  • Așază pe fiecare farfurie un cadou simbolic pentru fiecare invitat. Nu trebuie să fie ceva pompos, ci un cadou din inimă, care să valoreze din punct de vedere sentimental. Te poți orienta fie către diverse decorațiuni de iarnă sau cadouri dulci. Cu ele nu vei da niciodată greș.

 

Dacă ești o fire boemă, îndrăgostită de frumusețea opțiunilor clasice și deții un proiect casă amenajat vintage poți lua în calcul variante și mai spectaculoase. Pe masa festivă pot fi integrate de asemenea și:

 

  • Sfeșnice voluminoase,
  • Globulețe sclipicioase,
  • Aranjamente florale de lux,
  • Decorațiuni elegante,
  • Modele extravagante de farfurii și tacâmuri.

 

Nimic nu se compară cu farmecul meselor festive de sărbători. Sunt momentele perfecte în care te poți reuni cu cei la care ții cel mai mult. Tocmai de aceea, e important să aranjezi cu atenție masa.

 

Personalizează totul și bucură-te de efecte vizuale inedite și momente unice alături de cei dragi!

 

0 Shares
You May Also Like