Cum să alegi tipul ideal de încălzire pentru casa ta

Cum să alegi tipul ideal de încălzire pentru casa ta

0 Shares
0
0
0

În contextul unei crize energetice din ce în ce mai accentuate în Uniunea Europeană datorate factorilor geopolitici, alegerea tipului ideal de încălzire pentru casa ta se face ținând cont de mai mulți factori. Cel mai important aspect pe care trebuie să-l iei în calcul când alegi metoda de încălzire pentru căminul tău este costul pe care îl vei plăti pe termen lung. Mai jos, vei găsi o listă cu lucrurile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când alegi metoda de încălzire pentru casa ta.

Iată lucrurile pe care trebuie să le iei în calcul alegi varianta de încălzire pentru casa ta!

  •       Costul pe termen lung

Costul pe termen lung al încălzirii casei tale este cel mai important aspect pe care trebuie să-l ai în vedere deoarece doar prin acest mod îți poți da seama dacă investiția pe care urmează să o faci pentru casa ta este rentabilă sau nu. Tipul de combustibil pe care îl va folosi centrala ta determină și costul pentru încălzire pe care îl vei achita în timp.

  •       Cum alegi tipul de energie

Tipul de energie pe care îl va folosi centrala ta trebuie ales cu atenție deoarece într-o economie în care prețul energiei este în continuă creștere, factura ta la energie va avea parte și ea de creșteri semnificative de la o lună la alta. Pentru cei care locuiesc la casă și au spațiu de depozitare, cele mai indicate pentru încălzire sunt panourile solare. Soarele va oferi mereu lumină și căldură, iar astfel folosind panourile solare ca sursă de captare a energiei electrice costul lunar al acestei surse de energie va fi zero. Dacă locuiești la bloc și nu ai la dispoziție spațiu pentru panourile solare, cel mai indicat tip de combustibil pentru centrala ta este gazul. De pe roinstalatii.ro poți alege centrale termice pe gaz potrivite pentru casa și nevoile tale. Gazul este cel mai bun tip de combustibil pe care îl poți folosi pentru încălzirea casei tale, deoarece prețul acestuia este stabil de câțiva ani și se preconizează ca va rămâne la fel în anii ce vor urma. 

  •       Costul de întreținere

O centrală termică pe gaz are o durată de viață destul de mare, iar dacă aceasta este întreținută corespunzător și are toate verificările efectuate la timp poate fi funcțională pentru mult timp. Verificarea centralelor termice pe gaz se face anual sau odată la doi ani. Este indicată verificarea acestei anual deoarece la centralele mai vechi de 10 ani pot apărea scurgeri nesemnificative de gaz, care trebuie reparate pentru siguranța ta și a celorlalți din jur. Pentru centralele ce folosesc energie electrică, costul întreținerii este scăzut și se face o dată la doi ani, la fel și pentru cele ce folosesc peleți sau lemn pentru foc.

Chiar dacă unele centrale pe gaz pot avea un cost foarte ridicat de achiziție, acestea sunt cele mai indicate deoarece costul tipului de combustibil pe care îl folosesc acestea este încă scăzut. Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este impactul pe care centrala ta o are asupra mediului, centralele ce folosesc energie electrică captată prin intermediul panourilor solare sunt cele mai prietenoase cu mediul.

 

 

Sursă foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…