Cum să alegi și să folosești mașina de tocat carne pentru a obține cele mai bune rezultate

0 Shares
0
0
0

Mașinile de tocat carne sunt elemente esențiale în bucătăriile profesionale și cea din casa ta pentru diverse rețete pe care le poți prepara cu ajutorul cărnii. Pentru ca rețetele să iasă delicioase ai nevoie să știi exact cum funcționează mașina de tocat carne.

De asemenea, indiferent dacă ești un bucătar chef la un restaurant recunoscut sau doar un amator, acest articol te va ghida în alegerea, folosirea și întreținerea unei asemenea mașinării într-o formă și stare corectă.

Așadar, îți voi oferi anumiți factori pe care să-i urmărești pentru alegerea unei mașini de tocat carne profesionale potrivită pentru nevoile tale și bucătăriei tale. Îți voi arăta pașii pe care să-i urmezi pentru a utiliza mașina corespunzător. În final îți voi prezenta câteva sfaturi utile pentru întreținerea acesteia într-o stare optimă pentru o perioadă îndelungată de timp.

Ce să iei în considerare când vine vorba de a lua o decizie privind mașina de tocat carne

Alegerea unei mașini de tocat carne profesionale nu este ușoară, datorită gamei vaste de mașinării care se află pe piață la momentul actual. Acestea sunt fabricate de producători diferiți, unii mai buni ca alții, produsele sunt calitative sau de o calitate mai proastă, unele oferă o serie de beneficii, altele nu la fel de multe și aceste aspecte pot continua.

Așadar, în partea aceasta a articolului vei afla care sunt factorii de luat în considerare când vine vorba de a alege o mașină de tocat carne. Pentru a avea parte de rezultate reușite, ai nevoie să cunoști acești factori și să alegi mașina potrivită necesităților tale.

Astfel, puterea motorului reprezintă un prim factor esențial în alegerea unei mașini tocat carne. Puterea motorului diferă în funcție de model și de nevoile pe care tu le ai. dacă vrei să-l folosești strict pentru uz casnic, atunci ai nevoie de un motor între 300-800 wați. Deoarece puterea se calculează în wați.

Dacă vrei să macini carne de porc sau vită și într-o cantitate mult mai mare, asigură-te că îți cauți o mașină de tocat carne electrică cu o putere a motorului mai mare.

Tipul mașinii de tocat este un factor important, de asemenea. Dintre toate tipurile, cele mai cunoscute sunt mașinile de tocat carne cu două axe și cu un ax. Dacă ai nevoie de un aparat de măcinat carne pentru uz casnic, care să fie ușor de curățat, atunci cel cu un ax este potrivit pentru tine.

Însă, dacă vrei să macini carne destul de des, poate chiar în cantități mari și vrei să te asiguri că mașina face față, însă nu este la fel de ușor de curățat, atunci îți recomand mașina cu două axe.

Cum să folosești mașina de tocat carne corespunzător

După alegerea unei mașini de tocat carne profesionale care să fie potrivită pentru nevoile tale și să îndeplinească factorii de mai sus, vei învăța cum se folosește aceasta. Fiecare mașinărie este diferită, unele sunt mai complexe, în timp ce altele sunt mai ușor de folosit.

Așadar, pentru început vei pregăti carnea. Cum faci asta? Adică, vei tăia carnea în bucățele mai mici care să fie potrivite pentru procesul de tocare. Totodată te vei ocupa și de îndepărtarea grăsimii care se află pe diferite bucăți de carne, deoarece mașina se poate bloca.

De asemenea, carnea se toacă cel mai bine în momentul în care aceasta a fost păstrată la rece. Nu se toacă nici când este caldă, nici când este congelată. Dacă o toci când este caldă, grosimea se topește, rezultatele devin neuniforme și blochezi mașina. Însă, dacă o toci când ea este rece, procesul devine mult mai ușor și textura și aroma ei sunt menținute.

Discurile pe care le folosești sunt importante. Dacă vrei să ai o măcinare fină, vei folosi discurile cu găuri mici, de obicei acestea se folosesc pentru prepararea chiftelelor. Cele cu găuri mari se folosesc la pregătirea hamburgerilor. Astfel, depinde de ce mod de tocare vrei să aplici rețetelor tale.

De asemenea, pentru a avea parte de un rezultat reușit, ai nevoie să introduci bucățile de carne într-un mod și ritm constant pentru a nu întâmpina rezulte care nu îți sunt pe plac sau să riști să blochezi mașina.

De altfel, există rețete care cer adăugarea de gheață sau de apă. Asigură-te că te informezi de dinainte de acest aspect, pentru a nu face ceva greșit. Însă, prin adăugarea de lichide, carnea va fi păstrată rece și nu va fi lăsată să se încălzească.

După ce procesul de tocare s-a terminat, asigură-te că mașina este curățată corespunzător. Părțile detașabile trebuie scoase și curățate pentru a nu exista reziduuri sau carne uscată.

Alege Performanța: Mașini de Tocat Carne Profesionale

Sfaturi în legătură cu întreținerea mașinii de tocat carne

După ce ai ales mașina potrivită pentru tine, după ce ai folosit-o, acum este timpul să o cureți și să o menții într-o stare perfectă de funcționare. Însă, cum să faci aceste lucruri? Cu ajutorul sfaturilor pe care am de gând să ți le împărtășesc în următoarele rânduri.

Un prim sfat este să te asiguri că mașina de tocat carne nu este conectată la sursa de alimentare pentru a nu produce un accident. Siguranța ta este extrem de importantă și trebuie să fii precaut în aceste cazuri.

Asigură-te că citești instrucțiunile producătorului pe care mașina le are și observă care sunt componentele detașabile. După ce ai aflat care sunt acelea, apucă-te să le detașezi de mașină și să le cureți, acestea pot fi discurile de măcinat, cuțitele, etc.

După ce ai terminat cu folosirea acestei mașini de tocat carne profesionale, asigură-te că o cureți. Curățarea imediată a mașinăriei este extrem de importantă pentru ca unele bucăți de carne sau reziduuri să nu se usuce pe pereții aparatului.

În momentul în care acelea sunt uscate, curățarea devine mai greoaie. De asemenea, componentele trebuie să fie curățate cu ajutorul unei perii sau sârme pentru prevenirea bacteriilor.

Vor exista câteva componente care trebuie neapărat să fie spălate cu săpun și apă, iar altele care nu trebuie să aibă contact cu apa pentru a nu le deteriora. Așadar, asigură-te pe care le poți curăța și pe care nu, cu ajutorul apei.

0 Shares
You May Also Like