Cum sa alegi purificatorul de aer potrivit pentru tine?

Cum sa alegi purificatorul de aer potrivit pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Daca suferi de alergii sezoniere sau ai un animal de companie care pierde constant par, este posibil sa fi deja familiarizat cu beneficiile pozitive ale unui purificator de aer. Cu toate acestea, datorita ingrijorarii continue cu privire la poluarea aerului si a pandemiei Covid-19, cererea aerului mai curat in casele noastre a crescut si, odata cu aceasta, cererea de purificatoare de aer pentru casa din gama de produse Boneco.

Purificatoarele de aer nu numai ca ajuta la scaderea poluarii din aer, cum ar fi praful, polenul si particulele de tot felul, dar cele mai bune purificatoare de aer pot combate fumul si gazele toxice si ajuta la filtrarea bacteriilor si virusilor. Asadar, pe langa faptul ca petrecem foarte mult timp in casa in perioadele calde, expertii sugereaza utilizarea unui filtru de curatare cu particule de aer de inalta eficienta pentru a impiedica particulele de poluare provenite din mediul exterior sa intre pe geamul deschis.

Pentru a te ajuta sa gasesti un purificator bun de aer pentru nevoile tale, am dezovoltat mai multe idei pro pentru acest aparat. De la dimensiunea camerei si nevoile specifice de sanatate pana la costurile de intretinere si energie, iata ce ar trebui sa sti inainte de a cumpara un purificator de aer.

Potrivit unui studiu, romanii petrec 75% din timpul lor in interior, unde calitatea aerului poate fi de pana la cinci ori mai proasta decat aerul exterior. Si pentru a aborda eficient calitatea aerului din interior, trebuie sa elimini toate tipurile de contaminanti, care includ particulele si gazele.

Particulele cuprind toate lucrurile neplacute, cum ar fi praful, parul de animale de companie, polenul, bacteriile si virusii. Particulele grosiere, cum ar fi praful si polenul, iti irita caile respiratorii atunci cand le inhalezi. Particulele mai fine se pot ingloba in plamani si pot intra in sange. Nivelurile ridicate ale acestor particule au fost legate de o serie de efecte asupra sanatatii, inclusiv scaderea functiei pulmonare, atacuri de cord si batai neregulate ale inimii. Particulele ultrafine includ particule chiar mai fine de la emisiile vehiculelor si virusi.

Cand vine vorba de purificarea aerului din camera ta, un purificator de aer trebuie sa faca doua lucruri. Are nevoie de un mijloc de indepartare a particulelor si gazelor daunatoare – de obicei realizat printr-un set de filtre – precum si de capacitatea de a circula cea mai mare parte a aerului din camera prin acele filtre de mai multe ori pe ora folosind un ventilator. Va trebui sa alegi un dispozitiv care face bine ambele sarcini.

Pentru a fi sigur ca gasesti purificatorul de aer potrivit pentru spatiul tau, cel mai bun lucru de facut este sa calculezi metru patrat al camerei tale prin inmultirea latimii si lungimii acesteia.

Pentru a curata aerul, toate purificatoarele de aer portabile de inalta calitate folosesc filtre – de fapt, ar trebui sa cumperi doar un purificator de aer care foloseste filtre pentru a curata aerul. Asta pentru ca celelalte metode disponibile nu sunt reglementate si, in majoritatea cazurilor, nici macar nu sunt potrivite pentru uz casnic.

0 Shares
You May Also Like