Cum sa alegi cel mai bun scaun ergonomic

Cum sa alegi cel mai bun scaun ergonomic

0 Shares
0
0
0

Cand faceti cumparaturi pentru cel mai bun scaun de birou ergonomic, obtinerea unui scaun care se potriveste utilizatorului este extrem de importanta. Nu toate scaunele etichetate „ergonomice” au toate caracteristicile de ajustare necesare pentru a fi cu adevarat ergonomice. Acest ghid va va ajuta sa faceti o selectie mai buna.

Reglarea inaltimii scaunului:

Pentru o flexibilitate optima, raza de inaltime a scaunului ar trebui sa includa inaltimi usor inferioare si usor mai mari decat setarea ideala. Pentru a va face o idee despre locul in care inaltimea scaunului trebuie sa fie in raport cu cat de mare sunteti, inaltimile asezate de la 15 “- 22” vor gazdui utilizatorii de la 5’0 “inaltime la 6’4” inaltime.

Putine scaune ergonomice ofera o gama de inaltime a scaunului atat de mare, asa ca acordati atentie inaltimii asezate a oricarui scaun pe care il luati in considerare. Scaunul trebuie sa aiba o reglare pneumatica a inaltimii, astfel incat sa puteti regla cu usurinta inaltimea scaunului in timp ce va asezati pe scaun.

Ar trebui sa va reglati scaunul astfel incat genunchii sa fie usor mai jos decat soldurile si astfel incat coapsele sa fie aproape paralele cu podeaua si picioarele sa se sprijine pe podea.

Dimensiunea sezutului scaunului:

Scaunul de scaun ar trebui sa fie suficient de adanc pentru a sustine cea mai mare parte a piciorului superior, dar nu atat de adanc incat sa contacteze spatele genunchilor cand stai pe spate pe scaun.

Latimea scaunului trebuie sa fie cu cel putin un centimetru mai larga decat soldurile. In schimb, nu ar trebui sa fie atat de larg incat utilizatorul sa nu-si poata pune bratele pe cotiere fara sa le intinda in lateral.

Nota pentru utilizatorii mai mari, capacitatea de greutate nu este un ecartament bun atunci cand aleg un scaun, deoarece aceasta este o masurare de siguranta. Dimensiunea scaunului si capacitatea de greutate trebuie sa fie adecvate pentru utilizator. Un scaun directorial SIB 818, trebuie sa se potriveasca cu corpul utilizatorului.

Selectia mecanismului scaunului:

Mecanismul controleaza modul in care se misca scaunul si spatele. Acesta include controale care sunt de regula parghii sub scaun pe care utilizatorul le poate impinge, trage sau rasuci pentru a regla scaunul de birou. Unele modele pot oferi mai multe optiuni de mecanism pentru acelasi scaun. Aceste doua mecanisme sunt cele mai populare:

Mecanism multifunctional

Acest mecanism este preferat datorita gamei largi de reglare pe care le ofera. Unghiurile spatarului si ale scaunului se regleaza independent unul de celalalt, precum si independent de inclinare.

Acest lucru va permite sa blocati scaunul intr-un numar infinit de pozitii. Acest tip de mecanism se va balansa / inclina inapoi din centrul scaunului.

Mecanism sincron-inclinare

Scaunul si spatele sunt legate si inclinate simultan in timp ce va aplecati (in mod normal spatarul scaunului se inclina inapoi cu doua grade pentru fiecare grad de inclinare a panoului). Deoarece exista un reglaj mai mic cu acest mecanism, acesta nu este la fel de ergonomic ca mecanismul multifunctional.

Un scaun cu mecanism de sincronizare ar trebui sa aiba o cascada fata sau marginea scaunului din fata flexibil sau poate aparea in partea din spate a coapselor atunci cand este inclinat. Acest tip de mecanism, de asemenea, se prabuseste / se inclina din centrul scaunului.

Reglarea inaltimii spatarului:

Spatarul trebuie sa alunece in sus si in jos pentru a permite curba lombara a spatarului scaunului sa se incadreze in curba spatelui (obtinut). Un suport lombar reglabil in inaltime este o inlocuire obisnuita.

Reglarea unghiului spate:

Acest lucru va ajuta, de asemenea, sa potriviti scaunul la tipul dvs. de corp. Inclinarea pe scaunul dvs. sprijina greutatea corpului superior si, astfel, scuteste o parte din greutate din partea inferioara a spatelui.

Multe scaune au o reglare a unghiului de blocare a spatelui care va va permite sa gasiti cea mai confortabila pozitie inclinata sau verticala si apoi sa blocati aceasta pozitie. Atat presiunea lombara a discului, cat si activitatea muschiului din spate sunt mai scazute, cu un unghi de inclinare sustinut de 110 ° – 130 °.

Suport lombar:

Cel mai bun suport lombar ofera reglare atat verticala cat si adancime. Acest lucru este important in special daca utilizatorul are probleme cu spatele sau daca mai multe persoane vor folosi scaunul.

Cele mai de baza suporturi lombare sunt reglate vertical pe masura ce ridicati si coborati scaunul pe spate. Este posibil ca un scaun fara o inaltime spate reglabila sau un suport lombar reglabil inaltime sa nu se potriveasca multor persoane.

Baza de roti stabila si roti de calitate:

Scaunul trebuie sa aiba o baza minima cu cinci raze. Patru baze cu raze au tendinta sa se rastoarna atunci cand se inclina inapoi pe scaun. Role de calitate vor aluneca liber pe diverse suprafete ale podelei. Unele scaune ofera o alegere intre rotile de pardoseala dura, pentru a fi utilizate pe pardoseala de gresie, lemn sau laminat si roti de covoare, pentru utilizare pe covor.

Cotiere:

Cotierele trebuie sa fie, cel putin, reglabile. In punctul lor cel mai mic, acestea trebuie sa fie sub inaltimea coapsei, astfel incat sa nu interfereze cu miscarea cotului atunci cand nu este necesar.

Tetiera:

O tetiera ofera suport pentru cap si poate reduce greutatea pe care trebuie sa o suporte gatul. Daca aveti probleme la nivelul gatului, luati in considerare ferm sa cumparati un scaun cu tetiera.

0 Shares
You May Also Like