Cum recunoasteti un restaurant de lux?

0 Shares
0
0
0

Fiecare restaurant rafinat este unic, dar toate au cateva caracteristici comune. Cu o atentie precisa la detalii, o executie perfecta si un serviciu de exceptie, fiecare restaurant cu finete isi propune o experienta de top.

Si in timp ce mancarea excelenta de astazi a evoluat intr-un amestec eclectic de bucatarii si concepte, multe aspecte ale experientei de top raman aceleasi.

Indiferent daca te straduiesti sa creezi o atmosfera exceptionala la restaurantul tau sau pur si simplu vrei sa fii un oaspete mai informat, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre orice restaurant Militari, si nu numai.

Atentie la mici detalii

Crearea unei atmosfere fine de luat masa inseamna toate detaliile. Acest lucru depaseste cu mult muzica, iluminatul si arta de pe pereti. Este posibil sa nu puteti degusta diferenta dintre scoicile de ras provenite local si cele de la distribuitor, dar criticii alimentari pot. Vrei sa stii de ce serverele poarta alb? Asa ca se amesteca.

Fiecare detaliu minuscul este menit sa se lege. Nimic nu trebuie sa fie prea tare, prea luminos sau prea mult. Subtilitatea este esentiala.

Servirile trebuie sa fie exceptionale

Indiferent de conceptul restaurantului, seririle vor fi la maxim. Un bun serviciu bun de masa va putea explica intregul meniu fara note, adesea in timp ce loveste indicii emotionale cu invitatul. Angajatii unui asemenea restaurant stiu mereu glume potrivite, sunt acolo cand ai nevoie de ajutor si sunt absenti placut cand nu ai nevoie.

Ospatarii au cunostinte vaste despre meniul barului, de la cele mai noi vinuri la cele mai creative cocktailuri artizanale. Mancarea fina necesita chelnerita a carei experienta si cunostinte se extind dincolo de meniu pana la afacerea restaurantului.

Experienta oaspetilor este esentiala

In calitate de oaspete intr-un restaurant rafinant, platiti mai mult decat mancarea. Cautati o experienta cu totul diferita. Unele servicii tipice intr-un restaurant de masa fina includ: tinerea scaunului pentru femei, escortarea patronilor la toalete, daca este nevoie, zdrobirea mesei intre cursuri si inlocuirea servetelelor de lenjerie daca un patron iese din masa.

Vinul nou nu este turnat niciodata in acelasi pahar, iar obiectele de argint sunt inlocuite in intregime intre mese. Totul trebuie pastrat in ordine perfecta. Avand in vedere acest lucru, este o idee buna sa va familiarizati cu eticheta fina a mesei inainte de a ajunge.

Rezervarile sunt de obicei obligatorii

Rezervarile permit unui restaurant sa spationeze in mod corespunzator petrecerile pentru a se asigura ca bucataria si sala de asteptare nu sunt coplesite in timpul unei mese de pranz, care, in timpul mesei ruleaza adesea intreaga durata a serviciului. In loc de rezervari individuale, unele restaurante cu mancare excelenta ofera locuri – de exemplu, o sedere 17:00, 19:00 si 21:00.

Restaurantele cu tendinte mai mari, sau cele din orasele mai mari si cu un meniu de ultima generatie, dar relativ usor de executat, s-ar putea sa nu ofere rezervari deloc. Acest lucru atrage adesea si mai multi invitati.

Exista mese fine daca nu sunt fatete de masa

Panzele de masa albe au fost odata cartea de vizita a oricarui restaurant de cina, dar aceasta norma a disparut in mare parte. Daca un restaurant alege sa elimine fetele de masa, care necesita o cantitate foarte mare de intretinere, exista de obicei un motiv.

S-ar putea ca restaurantul sa nu le gaseasca in concordanta cu estetica sa, sau sa-si piarda idealurile traditionale, astfel incat sa-si poata forta propria identitate.

Multi proprietari sau administratori de restaurante considera acum mesele ca o parte semnificativa a decorului, iar unii le fabrica cu lemn din copaci din zona, piatra dintr-o cariera locala sau alte materiale pe care le considera mai potrivite conceptului lor.

Vinul si bauturile spirtoase de top sunt un obiectiv major

Cele mai multe restaurante cu mancare excelenta obtin profituri minuscule pe produsele alimentare, dar mai mult de 80% profit din vanzarile de alcool.

Listele de vinuri sunt adanci, cu diverse recolte si puncte de pret, oferind totul, de la un Sauvignon blanc si pana la o sticla de Burgundia rara. Restaurantele de la acest nivel vor avea un personal de bar bine pregatit si cel putin un somelier care ofera clientilor informatii despre vinuri si imperecherea lor ideala de mancare.

Meniurile Prix Fixe sunt obisnuite

Nu exista optiuni la carte, dar in mod obisnuit vor fi disponibile substitutii limitate pentru oaspetii cu restrictii alimentare. Acest meniu rotativ mai mic permite restaurantului sa cumpere produse locale, de sezon, cu o prospetime maxima.

De obicei, chef sau sous chef achizitioneaza aceste articole, avand in vedere sezonul si aplicandu-si creativitatea atunci cand proiecteaza meniuri. In restaurantele mai renumite, s-ar putea sa existe un meniu suplimentar pentru a comanda mancarurile cu semnatura lor, daca asta este tot ce vrei sa incerci.

Nu toate unitatile de mese bune folosesc tot timpul acest model, dar cele care se pot concentra pe crearea experientei culinare perfecte, in loc sa elaboreze factura pentru comanda personalizata a fiecarei persoane.

0 Shares
You May Also Like