Cum putem curata masa de bucatarie?

Cum putem curata masa de bucatarie?

0 Shares
0
0
0

Masa de bucatarie este adesea locul unde se aduna hartiile si obiectele personale, unde se varsa bauturi si unde se aduna praful si bacteriile. Toate obiectele care se regasesc pe masa din bucatarile vor ocupa locul in care dumneavoastra v-ati putea lua, de fapt, mesele. Folosind produsele potrivite pentru a curata masa, dar si depozitand obiectele care nu ar trebui sa stea pe masa, aceasta piesa de mobilier de bucatarie poate fi un loc curat si placut pentru a manca.

Multe persoane considera ca igienizarea locuintei este o sarcina extrem de dificila, insa noi va recomandam sa apelati intotdeauna la firma curatenie Turda.

In cazul in care v-ati decis sa curatati dumneavoastra masa de bucatarie, mai intai ar trebui sa o stergeti cu un prosop de bucatarie umed. Totodata, puteti folositi o carpa din microfibra sau un tricou vechi, astfel incat panza sa adune praful si sa nu lase nicio scama in urma.

Dupa ce v-ati asigurat ca nu mai exista resturi alimentare sau praf pe suprafata, puteti folosi o periuta de dinti veche pentru a curata crapaturile mesei. Murdaria se poate aduna in crapaturile care se formeaza in urma imbinarii componentelor mesei. Incercati sa indepartati praful din crapaturi cu miscari lungi si usoare. In cazul in care murdaria nu poate fi curatata, incercati sa periati de mai multe ori, insa nu uitati ca de data aceasta sa umeziti perii si adaugati o picatura sau doua de sapun lichid.

Puteti sterge masa cu diferite produse care se gasesc in comert, sau puteti prepara singur acasa propria solutie de curatare. Daca produsele standard nu sunt eficiente, puteti sterge masa folosind doar apa calda si cateva picaturi de detergent de spalat vase.

Umeziti o carpa din microfibra sau un tricou vechi cu solutia de curatat si incepeti sa stergeti masa, concentrandu-va pe zonele care par foarte murdare.  De altfel, trebuie sa tineti cont de faptul ca apa poate distruge suprafetele, asa ca nu lasati lichidele sa actioneze asupra lemnului. Zonele umede trebuie uscate imediat cu o carpa curata si uscata.

Unele pete se pot sterge mai greu, asadar noi va recomandam sa folositi produse de curatare pe baza de alcool. In ciuda faptului ca sunt in general sigure pentru suprafetele de lemn, incercati mai intai sa le testati pe o zona discreta pentru a fi siguri ca nu vor deteriora suprafata.

Nu uitati ca anumite piese de mobilier necesita si lustruirea cu ceara. Achizitionati ceara pentru lemn de la magazinele cu articole pentru curatare, insa evitati sa folositi produse cu silicon, deoarece acesta se poate absorbi in lemn si il poate deteriora. Folositi o carpa pentru a sterge surplusul de ceara, iar cu o alta carpa lustruiti masa. Pentru a restabili stralucirea suprafetei, trebuie sa folositi ceara aproximativ de doua ori pe an, astfel incat masa sa arate ca si noua.

Pentru a mentine aspectul placut al mesei, va sugeram sa o stergeti cu o carpa uscata de mai multe ori pe zi. Folositi o carpa fara scame pentru a inlatura de pe masa orice urma de praf, murdarie sau resturi alimentare. Daca aveti o masa de sticla care este complet transparenta, curatati si partea inferioara a acesteia.

0 Shares
You May Also Like