Cum poti alege corect forma piscinei din beton

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei piscine din beton armat este de departe cea mai buna, atat din punct de vedere estetic, cat si in ceea ce priveste un factor de rezistenta si durata in timp. Metoda de constructie este cea traditionala, care ofera garantii de buna calitate si fiabilitate excelenta. O caracteristica particulara a bazinelor din beton este, de asemenea, nivelul ridicat de personalizare posibil: puteti decide orice, de la captuseala interna pana la marginea perimetrului, de la instalarea unei scari interioare pana la instalarea unei scanduri de scufundare.

Forma piscinei din beton

Alegerea formei bazinului este un factor fundamental, care va conditiona necesitatea intretinerii, precum va afecta diferitele personalizari posibile. In plus fata de factorul estetic, este necesar sa luati in considerare si alte caracteristici, care va vor influenta modul de a experimenta piscina.

  • Forma dreptunghiulara clasica

Asigura o circulatie mai buna a apei, rezultand un nivel mai bun de curatare in rezervor si o utilizare mai usoara a oricarui dispozitiv de curatare a robotului sau a instrumentelor de curatare. Inotatorii vor putea folosi piscina mai usor, inotand in linie dreapta de la margine la margine. Forma dreptunghiulara face, de asemenea, mai usoara instalarea capacelor, fie ca sunt vara, iarna, rulouri sau telescopice. In general, formele clasice, indiferent daca sunt perfect dreptunghiulare sau au o forma care aminteste de regularitate, va permit sa profitati la maximum de spatiul disponibil, creand o piscina „cat mai mare” fara a ocupa spatiu excesiv.

  • Construirea unei piscine de forma libera

Este recomandata in schimb daca clientul are o gradina cu o forma foarte speciala, cu necesitatea de a crea curbe sau solutii personalizate. Un alt caz in care este indicata o alegere de acest tip este daca doriti sa obtineti efecte estetice particulare sau aclimatizare. Piscinele cu forma libera sunt intotdeauna personalizate pentru a se integra cel mai bine cu mediul inconjurator si va vor oferi satisfactia de a detine ceva cu adevarat al vostru, ales si personalizat de la prima sapatura pana la ultima instalare a ultimelor atingeri.

Marginea si pavajul piscinelor din beton

De obicei, o margine perimetrala este apoi instalata cu o functie estetica care mereu are un aspect care este greu de intrecut, de-a lungul perimetrului bazinului, care permite accesul la oglinda de apa fara riscul de alunecare si in deplina siguranta. Alegerea tipului de margine este foarte larga: exista margini netede, sablate, tor, sau chiar in piatra reconstituita, de mare impact vizual si rafinament estetic. De asemenea, puteti alege o pardoseala care inconjoara mediul piscinei. Ideal pentru creearea zonelor in care sa introduci sezlonguri sau dusuri solare, exista diverse tipuri de pardoseli, de la cele mai clasice si atemporale la cele mai indraznete si inovatoare. Acestea sunt disponibile in mai multe nuante diferite.

0 Shares
You May Also Like