Cum ne comportam corect cu o baterie?

Cum ne comportam corect cu o baterie?

0 Shares
0
0
0

Indiferent ce tip de incarcator utilizati, chiar si incarcatoare auto laptop, noi va recomandam sa aveti grija ca acestea sa fie folosite corespunzator si sa nu puna in pericol durata de viata a bateriei.

Un prim sfat ar fi sa nu tineti laptopul pe picioare. Daca  disconfortul nu este un motiv suficient, atunci ar trebui sa va ganditi la propriul laptop si la faptul ca obturati orificiile de ventilare. E bine sa va asigurati ca ambele guri de aer care trag aerul racit si cele care expulzeaza aerul fierbinte sunt capabile sa-si faca treaba.

In cele din urma, si poate cel mai important, ar trebui sa evitati plasarea laptopului oriunde s-ar putea sa se incalzeasca. Aceasta include masina pe o zi fierbinte de vara, sub o fereastra care primeste lumina directa a soarelui, sau in apropierea unui calorifer sau a unei aeroterme. Conditiile neobisnuite, cum ar fi acestea, pot cauza deteriorarea bateriei intr-o perioada scurta de timp, desi este posibil sa nu realizati imediat.

Temperaturile la rece nu sunt, de obicei, o problema pana la un anumit punct si este recomandata pastrarea unei baterii intr-un loc racoros, dar nu lasati laptopul la temperaturi foarte joase. Prea mult frig poate, de asemenea, sa ucida bateria permanent sau sa-i reduca durata de viata.

Daca doriti sa urmariti temperatura chiar mai indeaproape (sa zicem, traiti intr-un climat deosebit de cald), atunci exista o serie de aplicatii pe care le puteti rula, care vor monitoriza caldura laptopului. Aceastea includ CoreTemp si Real Temp for Windows, pe care le puteti descarca gratuit.

Majoritatea oamenilor lasa bateria laptopului in interior mereu. Dar este o idee buna sa scoateti bateria din timp in timp si sa-i aratati putina dragoste. La fiecare cateva luni, desprindeti bateria si dati-i o stergere atenta cu o carpa moale – scapati de praf si asigurati-va ca punctele de contact sunt foarte curate.

Retineti ca aceasta raspunde doar la modelele cu baterii detasabile. Pe masura ce laptopurile au devenit mai subtiri si mai usoare, bateriile detasabile au devenit ceva de lux. Daca laptopul dvs. are o baterie sigilata, atunci nu trebuie sa va faceti griji.

Lucruri de evitat

Vrei cea mai buna baterie? Iata o lista rapida de practici rele.

Descarcari totale: Dupa cum sa mentionat, atunci cand o baterie de laptop se descarca complet – fortand o oprire – bateria consuma un ciclu complet de incarcare. Cele mai multe cicluri de incarcare consumate,  fac ca bateria sa isi piarda capacitatea. Chiar si atunci cand executati un ciclu de descarcare, nu lasati bateria sa scada la zero procente. In schimb, opriti laptopul cand sistemul dvs. de operare va avertizeaza ca bateria este scazuta.

Setati corect modurile de hibernare: Acesta este un punct similar cu primul. Daca va fortati in mod constant laptopul sa hiberneze pentru a economisi bateria, atunci nu va pastrati bateria la procentele ideale.

Perioade lungi de inactivitate: Daca trebuie sa lasati bateria neutilizata pentru perioade lungi de timp, asigurati-va ca aceasta are o rata de incarcare de aproximativ 50%. O baterie epuizata poate muri pentru totdeauna daca nu este reincarcata in curand. In general, totusi, continuati sa incarcati si descarcati bateria atata timp cat o aveti.

0 Shares
You May Also Like