Cum îți poți amenaja casa într-un stil atemporal. Trucuri și sfaturi de la specialiști

Cum îți poți amenaja casa într-un stil atemporal. Trucuri și sfaturi de la specialiști

0 Shares
0
0
0

Stilul atemporal în designul de interior și de exterior este, prin definiție, un stil de amenajare funcțional și estetic în același timp, care rămâne actual în ciuda oricăror tendințe. Amenajarea unei case în stil atemporal presupune, între altele, alegerea unor elemente de design și decorațiuni în linii simple și elegante, care să reziste testului timpului.

Iată câteva trucuri și sfaturi de la specialiști pentru a-ți amenaja casa într-un stil atemporal:

Concentrează-te pe ce este esențial și natural

Amenajarea în stil atemporal trebuie să înceapă de la o paletă cromatică neutră, completată de mobilierul din materiale naturale precum lemn, piatră, bumbac, in sau marmură. Acestea aduc căldură și adâncime în spațiu, creând o atmosferă primitoare.

Alege un mobilier funcțional, cu linii clasice și forme simple. Astfel va rămâne relevant peste timp, indiferent de tendințele în materie de design interior.

Amestecă elemente clasice cu accente din zona contemporană

Pentru un plus de farmec, specific stilului atemporal, poți folosi profile polistiren, cum ar fi cornișe, plinte sau brâuri decorative care să încadreze pereții în mod simetric și respectând proporțiile.

Păstrează în echilibru stilul clasic cu accentele contemporane și încearcă să creezi o atmosferă confortabilă și revigorantă. Nu pierde din vedere stilul atemporal pe care vrei să îl obții și îmbină estetica și funcționalitatea în designul casei tale.

Alege decorațiuni simple și elegante – ”Less is more”

Evită decorațiunile prea elaborate sau masive. Pentru a obține un stil atemporal trebuie să optezi pentru decorațiuni simple și elegante care nu se demodează rapid. Regula se aplică și la exterior. Dacă alegi să adopți același stil atemporal pentru fațada clădirii, atunci alege ancadramente ferestre exterior simple și elegante, care nu se vor demoda în câțiva ani.

Dacă bugetul îți permite, alege câteva opere de artă sau reproduceri ale unor tablouri clasice pentru un strop de rafinament.

În ceea ce privește accesoriile, optează pentru accesorii care pot fi schimbate ușor atunci când vrei să schimbi accentul stilistic. Aici intră pernele decorative, cuverturile sau oglinzile.

Amenajarea casei în stil atemporal presupune o abordare echilibrată între ce este la modă, contemporan, și elementele clasice, care nu se demodează niciodată. Însă stilul atemporal are și o puternică amprentă personală. De aceea, este important ca, în final, să obții o amenajare care să îți aducă confort și echilibru.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like