Cum iti cumperi un ghiozdan in functie de nevoile pe care le ai?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand iti cumperi ghiozdane si genti este foarte importat sa iei in calcul si faptul ca acestea trebuie sa se potriveasca cu utilizarea gandita de tine.

Ghiozdanele cu rame externe au un centru de greutate mai mare decat ghiozdanele de cadre interioare, ceea ce are doua avantaje: ofera un transfer excelent al greutatii asupra soldurilor si va permite sa mergeti cu o pozitie mai dreapta (cu interioare mari trebuie sa va inclinati inainte pentru a contrabalansa sarcina).

In plus, ofera o multime de fluxuri de aer intre rucsac si spate, minunat pentru zile lungi, transpirate pe traseul Appalachian sau oriunde caldura este un factor de disconfort pronuntat.

Majoritatea ghiozdanelor cu cadru extern presupun ca iti tii sacul de dormit in afara si sub bagaj. De aceea este absolut esential sa va pastrati sacul de dormit intr-un ambalaj complet impermeabil la apa. (Sfat: purtatorii de cadre din exterior, merg la risc daca se bazeaza pe saci de gunoi pentru protectia sacului de dormit contra apei).

Uneltele mai grele (cum ar fi mancarea si cortul) apar mai sus pe cadru, dar totusi aproape de coloana vertebrala. Folositi orice buzunar lateral sau frontal disponibil pentru a va organiza uneltele. Acest lucru va permite sa sariti sa gasiti totu mai repede.

Montarea unui ghiozdan de zi este destul de simpla, motiv pentru care multi dintre ei vin doar intr-o singura marime.

Curelele de umar trebuie sa se infasoare confortabil in jurul umerilor dvs., fara a ciupi sau fara a face rani, iar hipeltul (de obicei, doar o lungime de chinga) trebuie sa sustina partea inferioara a rucsacului lipita de corp in apropiaerea regiunii lombare pentru a elimina dinsconfortul sau dezechilibrarea in timp ce mergeti.

Cu ghiozdane cu cadre interne si externe mai mari, potrivirea este o problema cheie – cea mai importanta cu care va veti confrunta.

Fie se refera la “sistemul de suspensie”, care este partea din ghiozdan care este responsabila pentru purtarea greutatii si pentru conectarea acesteia la corpul dvs.: curelele de umar, hipbeltul, rama, spatele si zona lombara fie se refera la stabilitatea generala. Exista trei tipuri de sisteme de suspensie:

Suspensiile fixe: Desi nu au nici o ajustare, suspensiile fixe vin adesea intr-o varietate de lungimi pe trunchi pentru a se potrivi persoanelor de dimensiuni diferite. Principalul avantaj al unei suspensii fixe consta in faptul ca, cu mai putine parti in miscare, exista o legatura foarte solida intre purtator si geanta sau rucsac, ceea ce se traduce prin stabilitate.

Suspensii reglabile: Acest sistem are un jug de umar care se misca in sus sau in jos pe o pista din centrul panoului din spate. Acest lucru va permite sa scurtati sau sa prelungiti spatiul dintre umeri si solduri pentru a se potrivi unei game largi de tipuri de corpuri. De asemenea, va ofera posibilitatea de a schimba modul in care se potriveste rucsacul.

Suspensii interschimbabile: Acest sistem este cel mai bun. Unele companii ofera posibilitatea de a personaliza un ghiozdan prin cumpararea de suruburi de dimensiuni diferite si curele de umar. Acest lucru functioneaza deosebit de bine pentru persoanele care nu se incadreaza in gama de inaltime si greutate “medii”.

0 Shares
You May Also Like
Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc incepe in urma cu cateva sute de ani cand ceea ce numim azi costum barbatesc…