Cum imi protejez corpul cand lucrez pe un santier?

Cum imi protejez corpul cand lucrez pe un santier?

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa iei legatura cu o firma de constructii Cluj insa nu stii la cine sa apelezi, iti recomandam noi un site cu ajutorul caruia poti lua legaruta cu o echipa de muncitori competenti, care pune mare accent pe dorintele tale si executa totul la o calitate ireprosabila.

Intra pe www.dkrconstruct.ro si vezi exact despre ce anume este vorba. O firma de constructii Cluj nu e atat de usor de gasit precum pare, deoarece sunt multe astfel de firme pe piata din Cluj si nu numai.

Dar, lasam acum la o parte acest lucru si vorbim de ceva mai specific si anume despre cum isi pot proteja muncitorii de pe santiere corpul atunci cand lucreaza. E nevoie de protectie, deoarece mediul de lucru de pe santier nu este cel mai sigur mediu de lucru.

Protejarea capului

Oricand pe un santier exista riscul sa-ti cada ceva in cap. Si nu vorbim aici de lucruri cu un gramaj foarte mic, ci de tot felul de unelte care pe langa greutate mai au si forme ciudate care pot rani cu foarte mare usurinta. Ca sa te asiguri de faptul ca ai capul protejat atunci cand lucrezi pe santier, nu uita niciodata casca de protectie, chiar daca aceasta este incomoda.

Protejara picioarelor

In general, muncitorii de pe santier fie se lovesc pentru ca prin talpa incaltamintei a patruns un obiect ascutit, fie scapa un obiect greu peste picior. Astfel de evenimente au loc des, din nefericire. Pentru ca vatamarea pisioarelor sa nu fie atat de grava si deasa e nevoie de incaltaminte speciala. Unii producatorii de incaltaminte, confectioneaza astfel de incaltaminte speciala, prevazuta cu o talpa rezistenta, bombeuri cu hotel, etc.

Protejarea mainilor si a pielii

Din nefericire, mainile sunt predispuse des la accidente de munca. Mereu intalnim muncitori in santier cu tot felul de rani, fracturi, dislocari, etc. In principal, protectia de acest gen este asigurata prin grija muncitorilor pentru modul in care isi folosesc mainile, dar si bineinteles prin purtarea manusilor de protectie.

Protejarea ochilor

Santierul este un mediu de lucru destul de neplacut, mai ales daca luam in calcul praful, aschiile, bucatile de metal, etc. toate acestea pot duce la afectarea ochilor, fapt pentru care orice muncitor ar trebui sa aiba in vedere acest lucru cand lucreaza pe santier. Ochii pot fi protejati cu usurinta cu ajutorul ochelarilor de protectie.

Protejarea cailor respiratorii

Praful de pe santiere nu e deloc benefic pentru organism. La fel si gazul, sau alte substante care pot afecta caile respiratorii. Pentru protejarea cailor respiratorii s-au creat masti speciale care trebuie purtate de cei care lucreaza in astfel de conditii. Ele te pot scapa de afectiuni grave.

Echipamentele de protectie pe care trebuie sa le porti au fost create pentru a te ajuta, pentru a-ti proteja sanatatea. Ele te protejeaza intr-adevar, insa atata timp cat le portii. Fii tu insuti responsabil si foloseste-le mereu cand conditiile de munca impun acest lucru si incidentele asupra ta vor fi mai putine.

0 Shares
You May Also Like