Cum gasesc si cum aleg un avocat bun?

Cum gasesc si cum aleg un avocat bun?

0 Shares
0
0
0

Nu se stie niciodata ce aduce viata de maine, astfel ca este posibil ca din diferite motive, sa va aflati in cautarea unui avocat. Exista foarte multi avocati Cluj buni, asa ca daca va confruntati cu o oarecare problema si trebuie sa fiti reprezentat in fata legii, cu siguranta trebuie sa stiti cum sa alegeti un avocat.

  1. Asigurati-va ca avocatul pe care l-ati ales exercita profesia in mod legal. Conform dispozitiilor legale – art. 1 alin. 2 din Legea nr. 51/1995 republicata, profesia de avocat se poate exercita numai de catre membrii barourilor judetene ce fac parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.). Pentru a va asigura ca persoana la care ati apelat indeplineste aceasta conditie si ca nu face parte din structuri paralele ilegale, precum Baroul Constitutional, ai carui lideri au fost condamnati penal, este deosebit de important sa verificati Tabloul avocatilor din Romania.
  2. Cauta un avocat specializat in domeniul de care ai nevoie. Legea avocaturii nu impune avocatilor o anumita specializare intr-un domeniu de practica, ceea ce inseamna orice avocat are libertatea de a isi alege singur aria de specializare sau, mai mult, chiar de a evita o asemenea specializare si de a incerca sa acopere toate ramurile dreptului. Insa, pentru un client responsabil este prudent sa apeleze la un avocat, chiar mai putin notoriu, dar specializat in domeniul din care face parte cauza cu care se confrunta clientul, decat la un avocat notoriu, dar specializat in alt gen de cauze. De exemplu, nu este recomandabil ca atunci cand cauti un avocat pentru divort sa apelezi la un avocat specializat in arestari.
  3. Recomandarea altui avocat

Avocatii pot recomanda adesea altor avocati din comunitatea juridica care va pot ajuta cu nevoile dvs. specifice. Cercurile juridice sunt mici, iar majoritatea avocatilor vor cunoaste alti avocati specializati in zona de practica pentru care solicitati sfaturi. Avocatii sunt, de asemenea, constienti de reputatiile altor avocati intr-un anumit domeniu de practica. Retineti, totusi, ca avocatii primesc adesea taxe de sesizare atunci cand trimit un caz unui alt avocat, care le poate influenta decizia cu privire la cine recomanda.

  1. Nu ezitati sa ceri o a doua parere unui alt avocat, mai ales in situatia in care speta dvs, este dificila sau in cazul in care aceasta prezinta o miza mare, cel mai prudent este sa ceri o a doua parere. In domeniul dreptului, probleme ivite in practica au in majoritatea cazurilor mai mult de o singura rezolvare, asa incat un al doilea avocat iti poate oferi o optica diferita, care sa duca de asemenea la rezolvarea cazului, dar mai rapid sau mai ieftin. Mai mult, este necesara consultarea unui alt avocat atunci cand primul nu va castiga increderea, iar mai pe intelesul dvs. sensul ca nu acorda interes dosarului sau nu stapaneste cu siguranta notiunile juridice pe care le presupune cazul.
  2. Nu cautati niciodata avocatul cel mai ieftin. Onorariul este, cel mai probabil in majoritatea cazurilor, unul dintre cele mai esentiale criterii pe care le au in vedere clientii in momentul in care apeleaza la un avocat.
  3. Alege un avocat care acorda cu siguranta o maxima atentie cazului tau. Potrivit legii, nici un avocat nu este obligat sa preia cazul oricarui cetatean care apeleaza la serviciile sale. Toti avocatii au posibilitatea de a-si selecta clientii tinand cont de propriile convingeri, propria specializare, etc. Solicitati un exemplar al contractului de asistență juridică și documente fiscale pentru fiecare plată

care a fost efectuată.  Contractul de asistență juridică se încheie în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

  1. Pe cat posibil, este foarte important sa tineti cont de programul de lucru al acestuia, care ar trebui sa va raspunda la telefon sau la mesaje. Daca acesta nu raspunde, cu siguranta atunci ar fi indicat sa va indreptati atentia spre serviciile prestate de catre un alt avocat. Exista acum atat de multi avocati in oras, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji pentru ca avocatul gasit de dvs. nu este cel mai serios si nu va raspunde, mai ales daca il sunati pe sfarsitul programului de lucru.

Asadar, acestea sunt cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand cautati un avocat.

0 Shares
You May Also Like