Cum facem alimentarea cu apa a casei?

Cum facem alimentarea cu apa a casei?

0 Shares
0
0
0

Daca aveti nevoie de camine vane va recomandam ca de fiecare data sa lucrati doar cu specialisti.

Daca aveti un sistem de aspersoare este necesar sa aveti si o valva de oprire. Cu exceptia cazului in care este o teava de sprinklere care furnizeaza apa ce se opreste singura, ar trebui sa inchideti numai sursa de apa de la domiciliu si sa lasati robinetele incarcate.

Daca oprirea apei se face pentru o linie de aspersoare rupta sau un cap de aspersor doar localizati prima supapa si optiti apa.

Pentru casele cu sprinklere de incendiu si un contor de apa principal, localizati si actionati a doua valva, va fi deasupra apometrului principal si in aval de sistemul de aspersoare de incendiu. Daca aveti un sistem mai nou, cea de-a doua supapa va izola numai stutul de irigare si / sau alimentarea furtunului. Nu uitati ca toate aceste robinete se afla in caminul cu vane.

In cazul locuintelor cu sprinklere de incendiu si a unui contor de apa principal, localizati si actionati a doua supapa, aceasta va fi in partea superioara (in aval) a aspersorului de incendiu .

Pentru casele fara sprinklere de incendiu si cu un contor de apa principal in interior, fie un robinet va opri alimentarea spre casa, dar si utilizarea celui de al doilea robinet este o practica buna si o garantie daca nu sunteti sigur daca casa dumneavoastra are sprinklere de incendiu sau nu.

Pentru casele fara sprinklere de incendiu si cu un contor de apa principal la exterior, veti avea probabil doar un singur robinet de inchidere care va inchide apa din intreaga casa si care este situat in general intr-un camin la exteriorul casei.

Inchiderea robinetului principal (oprire / oprire)

A.) Robinetele rotunde se vor opri rotind manerul spre dreapta (in sensul acelor de ceasornic). Pot fi 2 sau mai multe rotatii complete.

B.) Rotiti usor maneta manerului ¼ , pana cand manerul este paralel cu conducta. Ar trebui sa se opreasca la o tura ¼.

C.) Deschideti si robinetul de la o chiuveta din casa (fierbinte si rece), la cel mai inalt nivel pentru a diminua presiunea si pentru a urmari a asigura oprirea completa. Apoi continuati sa deschideti robinetele in casa pentru a se scurge apa existenta in ele.

D) Daca ati scurs toata apa din robineti, asigurati-va ca deconectati incalzitorul de apa si cazanul, daca este cazul, inchizand alimentarea electrica a incalzitoarelor de apa si a oricarui tip de cazan. Pentru incalzitoarele de apa cu gaz, opriti pur si simplu aparatul. Daca ati golit cazanul de incalzire, opriti gazul.

Deschiderea robinetului principal (Deschidere / Pornire)

Inchideti toate robinetele, cu exceptia unei chiuvete. Porniti partial robinetii incet. Se recomanda sa porniti apa incet pentru ca presiunea sa nu sparga tevile care exista in casa. Ascultati cu atentie pentru a echilibra presiunea apei (se termina zgomotul). Deschideti complet robinetul principal. Scoateti aerul din tevi prin deschiderea lenta a chiuvetelor (pe cald si rece) pe toate robinetele, unul cate unul, pana cand aerul iese complet.

0 Shares
You May Also Like