Cum alegi un tablou potrivit pentru livingul tau?

Cum alegi un tablou potrivit pentru livingul tau?

0 Shares
0
0
0

Un tablou poate transforma aspectul unui living, adaugand o nota personala si un plus de stil. Pentru a alege un tablou care sa se potriveasca stilului si personalitatii locuintei, ia in considerare urmatoarele aspecte:

– Stilul decorativ al livingului;

– Dimensiunea peretelui;

– Iluminarea camerei.

Ce tablouri sa alegi?

Picturile abstracte, cele cu peisaje sau cele geometrice sunt cele mai populare pentru living. In alegerea ramei, tine cont de dimensiunile si stilul camerei. Culorile tabloului trebuie sa se potriveasca cu decorul camerei si sa fie in contrast cu peretele din spatele lui. Daca peretele este mare, un tablou mare poate fi alegerea perfecta, dar pentru pereti mai mici, poti opta pentru mai multe imagini sau doua tablouri identice.

Este important sa ai in vedere avantajele si dezavantajele unui tablou, cum ar fi faptul ca poate fi o baza ideala pentru decoratiuni sau faptul ca nu ar trebui utilizat in camerele cu multe geamuri, pentru ca va crea o reflexie neplacuta.

Cum alegi tabloul in functie de dimensiunea camerei?

Alegerea unor tablouri personalizate pentru living implica considerarea mai multor factori, inclusiv dimensiunea si forma camerei, tipul de decor si culorile camerei. Daca aveti o camera mica, optati pentru un singur tablou sau o serie de tablouri mici pentru a evita supraincarcarea spatiului. In schimb, pentru un living spatios, puteti acoperi un perete intreg cu o serie de picturi sau puteti opta pentru un singur tablou impresionant. Puteti gasi tablouri pentru living online, in magazine specializate sau in galerii de arta si ar trebui sa alegeti un tablou care se potriveste cu designul general al casei si culorile camerei. Este important sa luati in considerare dimensiunea peretelui si spatiul disponibil si sa alegeti un tablou care se potriveste cu stilul general al decorului.

O alta abordare la alegerea unui tablou pentru living este de a incerca sa-l integrati in tema generala a camerei. Daca aveti deja un anumit stil sau tema in living, incercati sa gasiti un tablou care se potriveste cu aceasta. De exemplu, daca tema generala este una oceanica, puteti cauta un tablou cu imagini ale marii sau ale vietii marine.

De asemenea, puteti alege un tablou care sa creeze o contrapondere in decorul camerei. Daca camera este dominata de culori calde, puteti alege un tablou cu culori reci pentru a crea un echilibru. Sau, daca camera este dominata de linii drepte si un aspect modern, puteti alege un tablou care sa aduca un element de miscare si fluiditate, cum ar fi un tablou abstract.

Cand vine vorba de culori, nu este nevoie sa alegeti un tablou care sa fie in totalitate asortat cu culorile camerei. In schimb, puteti alege un tablou care sa aiba doar cateva culori comune cu cele din camera, astfel incat sa se potriveasca in mod natural in decor.

Nu in ultimul rand, puteti cauta inspiratie pentru alegerea unui tablou din experientele si calatoriile dvs. de-a lungul anilor. Daca ati vizitat o destinatie indepartata, puteti cauta un tablou care sa reprezinte acea destinatie. Sau, daca sunteti pasionati de o anumita perioada istorica, puteti cauta un tablou care sa reprezinte acea epoca.

In final, alegerea unui tablou pentru living nu ar trebui sa fie o sarcina dificila, ci una placuta si creativa. Incercati sa va lasati imaginatia sa zboare si sa va exprimati personalitatea prin alegerea tabloului potrivit. Cu putina atentie si efort, veti gasi cu siguranta un tablou care sa aduca frumusete si stil in livingul dvs.

0 Shares
You May Also Like