Cum alegi drujba potrivita?

Cum alegi drujba potrivita?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa, in mod evident ai nevoie de mai multe scule si unelte pe care sa le folosesti in gospodarie, iar o drujba cu siguranta iti va fi deosebit de utila.

Indiferent de faptul ca ai centrala pe lemne si trebuie sa tai lemne pentru foc, sau trebuie sa tai lemne din diferite alte motive, o drujba este cu adevarat o necesitate, motiv pentru care trebuie sa citesti acest articol pana la final, pentru a afla cum sa alegi drujba potrivita.

Asadar, drujbele au inceput sa fie utilizate in anii 1950 la scara larga in silvicultura. O asemenea unealta este prevazuta cu un lant cu dinti taietori, acestia fiind pusi in miscare de catre un motor actionat electric sau pe benzina.

Se foloseste drujba pentru taierea lemnului in cele mai multe cazuri, insa exista si unele drujbe special fabricate pentru a taia betonul. Cand trebuie sa alegi o drujba, cu siguranta trebuie ca mai intai de toate sa stii daca iti doresti una electrica sau pe benzina. Acestea sunt cele doua categorii principale de drujbe, insa drujbele electrice se impart in alte doua categorii la randul lor, si anume drujbe cu fir sau drujbe cu acumulator.

Drujbele cu fir reprezinta o alegere ieftina si ecologica. Pentru ca o asemenea drujba sa poata fi utilizata, este necesar ca in apropiere sa existe o sursa de curent electric. Drujbele cu fir pot fi utilizate pentru a taia lemne de foc, in dulgherie sau pentru lucrari in gradina in cazul in care ai la dispozitie un prelungitor.

Drujbele cu acumulatori sunt prietenoase si ele cu natura, iar marele lor avantaj in fata celor cu fir, este mobilitatea. Vei putea sa folosesti o asemenea drujba peste tot, atata timp cat aceasta are acumulatorul incarcat.

In ceea ce priveste drujblele electrice, indiferent ca sunt prevazute cu fir sau cu acumulator, avantajul lor este ca sunt mult mai silentioase in comparatie cu drujbele pe benzina, despre care vom discuta chiar acum.

In Romania, cel mai des se folosesc drujbe pe benzina, datorita puterii acestora, care asigura un randament superior. In plus, drujbele pe benzina sunt portabile si pot fi utilizate oriunde, fara a depinde de un acumulator sau de fir.

Drujbele pe benzina au avantajul de a avea motorul mai puternic, ceea ce face ca lantul lor sa fie mai repede miscat, iar astfel si taierea lemnelor se face mult mai rapid, aplicandu-se o presiune mai mica asupra lemnelor.

In plus, drujbele pe benzina care sunt echipate cu motoare de generatie noua, sunt optimizate astfel incat sa consume foarte putin combustibil, si sa nu emita multe noxe.

Daca intentionezi sa iti cumperi o asemenea drujba, trebuie sa tii cont de faptul ca periodic va fi necesar sa schimbi filtrul de aer si filtrul de ulei al acesteia, insa cu toate acestea, o asemenea drujba este considerata o investitie foarte eficienta pe termen lung, si cu siguranta daca vei utiliza in mod regulat drujba, vei reusi rapid sa iti amortizezi investitia.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…