Consultatii oftalmologice Corbeanca: Cum sa ai o vedere sanatoasa si sa previi afectiunile oculare

Consultatii oftalmologice Corbeanca: Cum sa ai o vedere sanatoasa si sa previi afectiunile oculare

0 Shares
0
0
0

Ochii sunt unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru, iar vederea este esentiala pentru a ne desfasura activitatile zilnice. Din pacate, afectiunile oculare sunt din ce in ce mai frecvente, iar multi oameni sunt nevoiti sa se confrunte cu probleme de vedere. Pentru a preveni si a detecta orice problema oculara in stadii incipiente, este important sa ne programam la consultatii oftalmologice Corbeanca regulate.

In Corbeanca, exista o serie de clinici si centre oftalmologice care ofera servicii de calitate si profesionalism, astfel incat sa ne putem asigura ca ochii nostri sunt sanatosi si functioneaza corespunzator. In ceea ce priveste frecventa cu care trebuie sa ne programam la consultatii oftalmologice, specialistii recomanda o consultatie anuala pentru adulti si o consultatii oftalmologice la fiecare 6 luni pentru copii si pentru persoanele cu risc ridicat de afectiuni oculare, cum ar fi persoanele cu diabet sau cu istoric familial de boli oculare.

In timpul consultatiilor oftalmologice, medicul oftalmolog va examina ochii si va evalua sanatatea lor. Aceasta poate include masurarea presiunii intraoculare, evaluarea acuitatii vizuale, examinarea ochilor cu ajutorul unei lentile de magnificare si a unei surse de lumina, precum si alte teste specializate. In plus, este important sa avem grija de ochii nostri si sa urmam cateva sfaturi pentru a preveni afectiunile oculare. Acestea includ:

  1. Purta ochelari de protectie: In timpul activitatilor care implica riscul de a fi loviti in ochi, cum ar fi sporturile sau lucrul cu unelte, este important sa purtam ochelari de protectie.
  2. Protejarea ochilor impotriva radiatiilor solare: Soarele poate afecta ochii si poate cauza probleme de vedere. De aceea, este important sa purtam ochelari de soare cu protectie UV.
  3. Odihna si pauze regulate: Daca petrecem mult timp in fata ecranului, este important sa ne facem pauze regulate si sa odihnim ochii. De asemenea, este recomandat sa reducem timpul petrecut in fata ecranelor si sa marim distanta dintre ochi si ecran.
  4. O alimentatie sanatoasa: O dieta bogata in nutrienti esentiali, cum ar fi vitaminele A, C si E, poate ajuta la mentinerea unei bune sanatati a ochilor.

Importanta tratarii afectiunilor oculare

In cazul in care se descopera o problema oculara in timpul unei consultatii oftalmologice, este important sa se ia masuri pentru a trata afectiunea in stadiu incipient. Neglijarea problemelor oculare poate duce la complicatii si la pierderea vederii. In Corbeanca, exista clinici oftalmologice care ofera servicii de diagnosticare si tratament pentru o gama larga de afectiuni oculare.

Diagnosticarea si tratamentul cataractei

Cataracta este o afectiune oculara comuna, care poate aparea odata cu inaintarea in varsta. Aceasta afectiune consta in opacifierea cristalinului ochiului, ceea ce duce la pierderea vederii. In Corbeanca, exista clinici oftalmologice care ofera servicii de diagnosticare si tratament pentru cataracta, cum ar fi interventia chirurgicala pentru inlocuirea cristalinului afectat cu unul artificial.

Tratamentul glaucomului

Glaucomul este o afectiune oculara care poate duce la pierderea vederii, iar uneori nu prezinta simptome evidente. Tratamentul poate include medicamente care scad presiunea intraoculara, laser sau interventii chirurgicale. In Corbeanca, exista clinici oftalmologice care ofera diagnosticare si tratament pentru glaucom.

Unele operatii de glaucom se fac intr-o sala de operatie. Creeaza un nou canal de drenaj pentru ca umoarea apoasa sa paraseasca ochiul.

Trabeculectomie. Aici chirurgul dumneavoastra oftalmolog creeaza un lambou mic in sclera . Ei vor crea, de asemenea, o bula (ca un buzunar) in conjunctiva numita o bula de filtrare. Este de obicei ascuns sub pleoapa superioara si nu poate fi vazut. Umoarea apoasa va putea sa se scurga din ochi prin clapa si in bleb. In bleb, lichidul este absorbit de tesutul din jurul ochiului, scazand presiunea oculara.

In trabeculectomie, un lambou este creat mai intai in sclera (partea alba a ochiului). Apoi se face o mica deschidere in ochi pentru a elibera lichidul din ochi.

Dispozitive de drenaj pentru glaucom. Oftalmologul dumneavoastra va poate implanta un tub mic de drenaj in ochi. Implantul  de drenaj pentru glaucom trimite lichidul intr-o zona de colectare (numita rezervor). Chirurgul dumneavoastra oftalmolog creeaza acest rezervor sub conjunctiva. Lichidul este apoi absorbit in vasele de sange din apropiere.

Chirurgia cataractei . Pentru unele persoane cu unghiuri inguste, indepartarea cristalinului natural al ochiului poate reduce presiunea oculara. Cu unghiuri inguste , irisul si corneea sunt prea apropiate. Aceasta poate acoperi (bloca) canalul de drenaj al ochiului. Indepartarea cristalinului ochiului cu operatia de cataracta creeaza mai mult spatiu pentru ca lichidul sa paraseasca ochiul. Acest lucru poate reduce presiunea ochilor.Tratarea cu succes a glaucomului este un efort de echipa intre dumneavoastra si medicul dumneavoastra. Oftalmologul dumneavoastra va va prescrie tratamentul pentru glaucom. Depinde de tine sa urmezi instructiunile medicului si sa folosesti picaturile pentru ochi.

Odata ce luati medicamente pentru glaucom, medicul oftalmolog va dori sa va vada in mod regulat. Va puteti astepta sa vizitati medicul oftalmolog la fiecare 3-6 luni. Cu toate acestea, acest lucru poate varia in functie de nevoile dumneavoastra de tratament.

0 Shares
You May Also Like