Cele mai populare tipuri de gard

Cele mai populare tipuri de gard

0 Shares
0
0
0

Pentru cei care tocmai ce si-au construit o casa sau pentru cei care deja locuiesc la casa dar se gandesc sa isi schimbe gardul, exista atat de multe optiuni interesante, iar totul tine doar de bugetul fiecaruia, de preferinte si de imaginatie.

Fiecare are o viziune asupra gardului pe care si-l doreste si asupra curtii sale. Pentru cei care se gandesc sa isi schimbe gardul sau sa isi construiasca gardul pentru noua casa, vom da cateva exemple de garduri foarte populare, care merita luate in considerare.

Gard din fier forjat

Fara doar si poate, cea mai luxoasa si cea mai eleganta solutie atunci cand vine vorba despre alegerea gardului, este reprezentata de un gard care are ramele din fier forjat. Stalpii de sustinere ai acestuia si fundatia vor fi din beton, in timp ce ramele gardului vor fi din fier forjat.

Multi sunt cei care isi indreapta atentia spre gardul din fier forjat, dat fiind faptul ca acesta are o multime de avantaje, este versatil, iar din fier forjat se pot face o multime de modele de rame de gard.

De-asemenea, totul tine foarte mult de imaginatie, pentru ca oamenii care au o schita in minte, o pot pune rapid pe hartie, iar specialistii le vor crea un gard din fier forjat personalizat, in functie de schita respectiva.

Exista insa si rame de gard din fier forjat la magazinele de specialitate, asa ca oamenii care cauta solutiile cele mai atractive pentru gardul lor, pot cumpara astfel de rame gard fier forjat, pentru a nu mai fi nevoie sa astepte pana cand meseriasii le vor face gardul.

Nu trebuie sa uitam in ceea e priveste fierul forjat, faptul ca acesta este mai rezistent si mai durabil in comparatie cu fierul obisnuit, este si mai luxos si mai elegant, asa ca este logic ca persoanele care au un buget mare la dispozitie, sa opteze pentru un astfel de gard.

Gard din fier

Cand discutam despre gardul din fier, ne referim la acel gard care fie are stalpii si fundatia din beton, fie are stalpii de sustinere tot fin fier, iar ramele sunt de regula facute din teava rectangulara.

De regula, cei care isi doresc un astfel de gard, isi indreapta atentia spre teava rectangulara, pe care o masoara acasa, o taie la dimensiuni si o sudeaza perfect, astfel incat sa creeze ramele perfecte pentru gard.

Unii prefera ca teava rectangulara sa fie asezata pe plan vertical in interiorul ramei pentru gard, in timp ce altii prefera ca rama sa fie asezata pe plan orizonal. Aici totul tine doar de preferinte.

De mentionat este faptul ca in ceea ce priveste costurile, un gard care are ramele din teava rectangulara este mai ieftin in comparatie cu un gard din fier forjat. Cei care aleg un astfel de gard care se combina perfect cu materialele naturale, se pot bucura de acesta chiar si dupa 50 de ani de la momentul in care si-au facut gardul.

Gard din plasa bordurata

In ceea ce priveste acest tip de garduri vestile sunt bune dat fiind faptul ca necesita costuri mai mici in ceea ce priveste achizitia plasei.

In plus, pentru cei care nu doresc ca vederea spre strada sa le fie blocata, un astfel de gard este perfect, insa aici trebuie mentionat faptul ca la fel cum din curte se vede afara, la fel de bine se vede si de afara in curte.

Gard din gabion

Cei care au calatorit in tari precum Grecia sau chiar si in Spania, cu siguranta au avut posibilitatea de a vedea o multime de proprietati care aveau un astfel de gard, doar ca nu stiau cum se numeste.

Ei bine, gardul din gabion este format dintr-o plasa foarte rezistenta, in care se adauga elemente naturale cum ar fi de exemplu pietrele.

Un astfel de gard are avantajul de a nu fi foarte scump, si nu permie ca trecatorii de pe strada sa vada ce se intampla in curte. De mentionat este faptul ca nu este greu de facut un astfel de gard, iar proprietarii caselor aleg sa isi puna pe cont propriu pietrele pentru a-si face gardul.

Cat despre poarta, un asemenea gard poate fi completat perfect de o poarta din fier forjat, dar si o poarta facuta acasa, care are scheletul din teava rectangulara poate fi o alegere foarte buna.

Gard de lemn

Pentru cei care au alte preferinte, exista gardul de lemn care trebuie sa recunoastem ca poate fi foarte elegant (in functie de modelul ales), este mai ieftin de construit dar nu este la fel de rezistent si de durabil in timp precum optiunile pe care le-am amintit in randurile de mai sus.

Asadar, iata cateva optiuni foarte interesante pe care le puteti lua in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea gardului pentru acasa.

0 Shares
You May Also Like