Cele mai bune uleiuri esențiale pentru concentrare și productivitate

0 Shares
0
0
0

Cei mai mulți dintre noi doresc să fie mai concentrați, mai creativi și mai productivi. Avem termene de respectat, obiective de îndeplinit și lucruri pe care trebuie să le creăm şi pentru care avem nevoie de inspiraţie. Dar oare cum ne putem antrena mintea pentru a ne menține concentrarea la cote ridicate pentru perioade mai lungi de timp? Cum putem prelungi durata de atenție și cum putem intra în starea de creativitate râvnită?

Aromaterapia și respirația yoga (pranayama) pot ajuta. Unele cercetări arată că, atunci când sunt utilizate corespunzător, uleiurile esențiale pot fi instrumente naturale pe care ar trebui să le păstrăm în arsenalul nostru de productivitate.

Uleiurile esențiale ca ajutor mental natural

Uleiurile esențiale sunt extracte de plante foarte concentrate care conțin o multitudine de substanțe chimice active, având proprietatea de a susține sistemul nervos, mintea și corpul sănătoase și calme. Uleiurile esențiale sunt considerate remedii eficiente pentru afecțiuni fizice precum: funcție imunitară scăzută, afecțiuni inflamatorii, răceli și tuse, infecții ale sinusurilor, eczeme și psoriazis, dureri cronice. Sunt, de asemenea, cunoscute pentru faptul că ajută la afecțiuni mentale precum ADD, ADHD, anxietate, depresie, insomnie.

Inhalarea uleiurilor esențiale poate ajuta la ascuţirea minții prin activarea sistemului limbic din creier, care este responsabil pentru memorie și învățare. Când inhalăm substanțele chimice aromatice din uleiurile esențiale, acestea se deplasează către bulbul olfactiv care se află în partea de sus a nasului și se conectează la creier.

Bulbul olfactiv semnalează apoi creierului limbic, care activează funcțiile cognitive legate de învățare. Asocierea uleiurilor esențiale cu tehnici de antrenament al minții poate amplifica efectele. Tehnicile de meditație Mindfulness, cum ar fi conștientizarea respirației și meditația cu mantre, pot ajuta creierul să depășească distragerile și să mențină concentrarea pentru perioade lungi de timp.

Ulei de rozmarin

Este cunoscut faptul că uleiul de rozmarin îmbunătățește memoria, dar poate el să stimuleze și funcția cognitivă? Un studiu din 2012 a arătat pentru prima dată că performanța cognitivă poate fi îmbunătățită semnificativ prin difuzarea uleiului esențial de rozmarin. Se crede că cineolul, una dintre principalele substanțe chimice active din uleiul de rozmarin, ajută la îmbunătățirea capacității cognitive.

Ulei de mentă

Un studiu din 2018 a constatat că uleiul de mentă cu niveluri ridicate de mentol a ajutat la îmbunătățirea performanței în privinţa sarcinilor cognitive solicitante, reducând în același timp oboseala mentală asociată cu performanța sarcinilor cognitive extinse.

Ulei de vetiver și ulei de cedru

Un studiu din 2001 a constatat că inhalarea atât a uleiului esențial de cedru, cât și a uleiului esențial de vetiver, de trei ori pe zi, timp de 30 de zile, a dus la o îmbunătățire semnificativă a simptomelor ADHD la copii. „Când uleiul esențial este inhalat, micropicăturile sunt transportate către sistemul limbic al creierului, acea porțiune care este centrul de procesare a rațiunii, emoției și mirosului, și către hipotalamus, care este centrul de comandă al hormonilor.”

Ulei de mentă

Un studiu pe animale din 2016 a constatat că un amestec de ulei de rozmarin și ulei de mentă poate avea efecte benefice asupra învățării și memoriei, precum și asupra îmbătrânirii creierului pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Descoperă lumea uleiurilor esenţiale şi beneficiile acestora creându-ţi un cont doterra, cont ce îţi va permite, în plus, să achiziționezi uleiurile esențiale cu reduceri între 25-55%, să ai acces la toate promoțiile şi la produsele gratuite.

0 Shares
You May Also Like