Cele mai bune sfaturi pentru un citit relaxant

Cele mai bune sfaturi pentru un citit relaxant

0 Shares
0
0
0

Peste 74% dintre oameni prefera sa doarma pe partea laterala a corpului, deci aceasta este cea mai comuna pozitie de dormit. Dormitul pe aceasta parte nu este neaparat daunatoare pentru coloana vertebrala, dar pune presiune pe spate. Alegerea corecta a pernei reprezinta o prioritate cand vine vorba de un somn linistitor

Cand o persoana doarme pe partea laterala, capul se afla intr-o pozitie superioara fata de saltea, motiv pentru care se recomanda utilizarea unei perne cu suficient spatiu pentru alinierea corecta a gatului si a zonei inferioare a spatelui.

Spuma cu memorie este produsul combinatiei de poliuretan si alte elemente, aceasta permitand mularea materialului in functie de pozitia corpului. Spuma de memorie este, de asemenea, cunoscut sub numele de “viscoelastic”. Aceasta descrie doua concepte:

  • Vascozitate – Rezistenta la curgere sub presiune
  • Elasticitatea – capacitatea de a se deforma si de a reveni la starea initiala

Combinatia acestor doi factori ofera clipe de relaxare in timpul noptii, datorita absorbtiei stresului suportat de coloana si gat.

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de perne din spuma cu memorie este perna cervicala, care este taiata dintr-o bucata de spuma cu memorie in dimensiunea corespunzatoare.

Pernele cervicale din spuma cu memorie sunt unice prin faptul ca doua elevatii pe partea superioara si inferioara, creand un gol in mijloc destinat capului. Datorita formei, gatul este sustinut de partea inferioara, deci se alineaza cu restul corpului

Pernele cervicala din spuma de memorie ofera multe avantaje, spre deosebire de pernele traditionale. Ele sunt mai confortabile, deoarece se adapteaza la forma capului si a umerilor, iar ca si comparatie fata de cele traditionale, nu imping capul in sus in timpul somnului, ci se adapteaza pozitiei corpului in timpul somnului

Pernele cervicale din spuma cu memorie ofera mai multe beneficii pentru sanatate datorita izolatorului de tapiterie reactiv la caldura. Actiunea presiunii si a caldurii ajuta la deformarea pernei pentru a se adapta la obiect. Avantajele somnului pe perne din bambus Memory Foam, 50×70:

 

  1. Ameliorarea durerii

Unul dintre principalele beneficii ale utilizarii unei perne din spuma de memorie este ameliorarea durerii. Adesea, durerea este localizata in diferite parti ale corpului, dar aceste perne ajuta la ameliorarea durerilor de gat si de spate.

 

  1. Alinierea coloanei vertebrale

Pe langa ameliorarea durerii, pernele din spuma de memorie sunt la fel de bune pentru mentinerea coloanei vertebrale in pozitia corecta.

 

  1. Hipoalergenica

Pernele din spuma cu memorie, spre deosebire de pernele normale, sunt ideale pentru persoanele care sufera de alergii. Persoanele care prefera acest tip de perna se confrunta cu mai putine complicatii cu alergii respiratorii pentru ca detin mai putin praf.

 

  1. Putere

Pernele din spuma cu memorie sunt disponibile intr-o gama mai larga fata de pernele traditionale. In timp ce pernele traditionale ofera o gama relativ mica de modele, perne cu spuma de memorie au o gama mai larga de duritati diferite.

Acest tip de perna este ferm, este ideal pentru dormitul pe partea laterala a corpului si ofera mai mult sprijin pentru gat si umeri. Proprietatile naturale ale deformarii ajuta la alinierea coloanei vertebrale si a gatului in pozitia lor naturala.

 

  1. Suport

Suportul este un alt avantaj al acestor perne, similar cu puterea. Materialele din pernele obisnuite se deterioreaza in timp si isi pierd sprijinul. Dormitul cu partea superioara a corpului dezechilibrata duce la un somn intrerupt si disconfort la trezire.

 

  1. Igiena

Pernele spuma cu memorie sunt mult mai igienice decat pernele normale. Ele sunt mai usor de curatat, deoarece nu sunt atat de inchise, iar interiorul este mai accesibil. Cu cat folosesti mai mult o perna traditionala, cu atat mai multa transpiratie si alte murdarii sunt prinse pe si in perna, ceea ce duce la o curarate dificila

0 Shares
You May Also Like