Cele 5 motive bune pentru efectuarea unei inspectii tehnice voluntare

Cele 5 motive bune pentru efectuarea unei inspectii tehnice voluntare

0 Shares
0
0
0

Este posibil sa se efectueze in orice moment o inspectie tehnica voluntara a masinii tale. Acest control total sau partial are mai multe avantaje. Iata cele 5 scenarii principale in care inspectiile tehnice voluntare sunt recomandate in special.

Ce este controlul tehnic voluntar?

Inspectia tehnica voluntara se efectueaza in aceleasi conditii ca si inspectie tehnica periodica –  itp Cluj Napoca 2021. Cu toate acestea, anumite caracteristici specifice se aplica acestui control:

  • Poate fi solicitat in orice moment, la initiativa proprietarului vehiculului, intre doua inspectii tehnice periodice.
  • Este fie complet, fie partial (parte a punctelor de control).
  • Nu este supus unei a doua vizite .
  • Este validat printr-un raport de inspectie voluntara, dar fara a emite un autocolant sau o stampila pe certificatul de inregistrare.

Prin urmare, nu inlocuieste in niciun fel controlul tehnic periodic de reglementare. Aceasta vizita face posibila verificarea principalelor puncte de siguranta ale unui vehicul inainte de o plecare lunga cu masina, dupa un mic accident sau daca sunt observate mici defecte.

Cele 5 motive bune pentru efectuarea unei inspectii tehnice voluntare

Mergi in vacanta cu liniste sufleteasca

Verificarea punctelor esentiale pentru siguranta rutiera este un gest esential atunci cand te pregatesti sa pleci in vacanta de familie. Verificarea tehnica voluntara poate face posibil, printre altele, sa te asigure ca sistemul de franare al vehiculului este functional.

Acest control la initiativa soferului este cel mai bun mod de a evita anumite probleme de pe autostrada, care, daca sunt rezolvate, pot face posibila, pe langa intretinerea regulata a vehiculului, reducerea riscului de avarie.

Verifica starea vehiculului in urma unui accident

Daca vehiculul tau a suferit un accident, chiar unul minor, sau daca ai observat anumite defectiuni, este esential sa te asiguri ca nu prezinta nicio defectiune care ar putea afecta siguranta ta.

Se recomanda prin urmare sa se efectueze o verificare tehnica voluntara. Vor fi verificate elementele esentiale legate de siguranta rutiera: frane, anvelope, mecanica, semnalizare etc.

Pregatesti vanzarea vehiculului catre o persoana fizica

Pentru a avea toate sansele la vanzarea vehiculului catre o persoana fizica, este recomandabil sa efectuezi o inspectie tehnica voluntara.

Dar, mai presus de toate, iti permite sa verifici daca vehiculul este in stare buna si eviti astfel o a doua inspectie dupa inspectia tehnica periodica si cererea cumparatorului de o reducere la pretul de vanzare.

Asigurati-va siguranta si a altora pe drum

O bec de stop defect sau de semnalizare, o oglinda in stare proasta, frane uzate, o centura de siguranta defecta… toate aceste elemente pot provoca un accident pe drum sau pot agrava consecintele unui accident.

In timpul testului tehnic voluntar complet sau partial, toate punctele esentiale legate de siguranta rutiera sunt revizuite pentru a se asigura ca masina ta nu prezinta niciun pericol pentru tine sau pentru altii.

Pastrarea mediului inconjurator cu un vehicul bine intretinut

Inspectia tehnica voluntara permite detectarea daca masina genereaza poluare excesiva sau anormala. In timpul acestei verificari, se verifica continutul de CO al gazelor de esapament (pentru vehiculele pe benzina), opacitatea fumului care iese din esapament (pentru vehiculele diesel) si nivelul de poluare fonica.

Prin efectuarea unei inspectii tehnice voluntare asupra masinii, protejezi mediul!

0 Shares
You May Also Like