Ceasurile de mana revin in trend

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cumpar ceasuri nu ma pot abtine sa nu caut cele mai in trend modele, si constat cu bucurie ca ceasurile de mana au revenit in trenduri, motiv pentru care le caut de fiecare data pe cele mai noi si mai interesante.

Odata cu aparitia telefoanelor mobile, ceasul a inceput usor usor sa dispara de la mana insa incepe o noua era a ceasurilor inteligente.

Vremea pentru ceasurile de mana care aratau ora si data a apus de mult. Este evident ca exista in continuare si colectionari care sa utilizeze ceasurile clasice dar cei mai multi dintre ei aleg dispozitivele inteligente si foarte elegante.

Primele ceasuri inteligente din lume, au fost lansate in urma cu doi ani la Pebble Technology Croporation cu sprijinul finantarii care a provenit de la utilizatorii unei platforme kickstarter.

Ceasurile compatibile cu noile sisteme de operare iOS de la Apple si desigur cele de pe Andoid se conecteaza prin bluetooth la telefoanele utilizatorilor si afiseaza mesajele text, mailurile, apelurile si toate notificarile din retelele de socializare. In scurt timp, cei mai multi producatori de telefoane mobile au lansat ceasurile inteligente si si-au aratat intentia de a introduce un asemenea dispozitiv pe piata.

Noutatea pe care ele au adus-o marii producatori de ceasuri este senzorul care indica bataile inimii si cel care monitorizeaza activitatile fizice si numarul de pasi, distantele parcurse si caloriile consumate. In conformitate cu statisticile, Samsung, cel mai mare astfel de producator de telefoane inteligente din lume are cea mai mare cota in segmentul ceasurilor smart, dar lucrurile tind sa se schimbe in acest an odata cu patrunderea pe piata a ceasurilor americane de la Apple.

Cel mai mare rival al sud coreenilor a prezentat in aceasta luna gama de ceasuri smart cu preturile cuprinse intre 350 de dloari si pana la 17000 de dolari. Ceasurile inteligente sunt primele dispozitive noi lansate de companie inca de cand Tim Cook a devenit un director general la Apple in anul 2011.

Cel mai simplu si mai ieftim model de la aceasta firma este Apple Sport care are preturi ce pornesc de la 350 de dolari si o versiune de tipul mijloc de gama care are un pret ce pleaca de la 550 de dolari. Pretul acestei versiuni de varf incepe de la 10000 de dolari.

In afara de functiile sale clasice un ceas inteligent poate sa utilizeze si instrumente pentru plata pentru ca au integrat sistemul Apple Pay pentru plati mobile facut de aceasta companie. Ceasurile au aparut pe piata inca de pe 10 aprilie si au ajuns la cumparatorii din noua tari.

Asa cum spun analistii, vanzarile de la Apple pot sa ajunga in anul curent la aproximativ 1 milioane de unitati. Pe piata mondiala a ceasurilor se poate constata o crestere panala 18.1 milioane de unitati in anul 2015 de la 4.6 milioane de unitati, Apple urmand sa acapareze 55 de procente de pe piata asa cum etimeaza si Strategy Analytics.

Tot in acest an pe piata au intrat si chinezii de la Huawei care au lansat la targul de telefoane mobile din Barcelona noul ceas care va rula pe Android.

0 Shares
You May Also Like