Ce trebuie sa stim despre yoga?

Ce trebuie sa stim despre yoga?

0 Shares
0
0
0

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca yoga este definita de catre specialisti, ca fiind un control a fluctuatiilor mintii, altfel spus ea ne invata pe fiecare dintre noi sa ne putem controla mintea.  Pentru ca acest lucru sa fie posibil este nevoie de o concentrare antrenata asupra unui singur obiect.

Dupa ce mintea se va concentra asupra unui singur obiect, ea va incepe sa fie retrasa dinspre obiectul respectiv, si va fi facuta sa priveasca inspre sinele nostru.

Despre yoga se mai spune ca ar reprezenta o salvare de la contactul cu suferinta si durerea, asa ca persoanele care sunt curioase cu privire la acest fenomen, pot cauta yoga Bucuresti, si in mod evident vor gasi mai multe locatii unde pot experimenta acest fenomen.

Ca si provenienta, termenul yoga provine de la radacinta sanscrita “yuj” care se traduce prin a lega sau a uni, iar yoga inseamna unire, comuniune, si nu in ultimul rand, uniunea lui Jivatma care este sufletul individual, cu Paramatma, care este Supremul Absolut, adica Dumnezeu.

Deasemenea, este foarte important de mentionat faptul ca yoga reprezinta unul dintre cele 6 sisteme ortodoxe care se regasesc in filozofia din India, care spune ca in momentul in care simturile se linistesc si mintea se relaxeaza, atunci cand intelectul nu exista, atunci se atinge cel mai inalt stadiu, un stadiu care se elibereaza de amagiri.

Ei bine, lasand la o parte toate aceste curiozitati generale despre yoga, trebuie mentionat faptul ca exista o multime de tipuri si de practici yoga, insa cele mai cunoscute si cele mai renumite sunt fara indoiala Hatha Yoga, si Ashtanga Yoga.

Este iarasi foarte important de mentionat faptul ca persoanele care aleg sa practice acest fenomen, se pot bucura de o serie importanta de beneficii, precum imbunatatirea flexibilitatii corpului fizic.

Se mai spune iarasi ca persoanele care practica yoga, se pot bucura de o crestere a fortei musculare, dar si de imbunatatirea posturii, de imbunatatirea sanatatii oaselor, precum si de imbunatatirea circulatiei sangelui.

Odata cu trecerea timpului, s-a mai spus despre yoga ca ar sustine foarte bine sistemul imunitar, si ca ar sustine foarte bine, de asemenea,  buna functionare a inimii. insa despre yoga se mai stie si faptul ca poate sa ajute foarte mult la echilibrarea glandelor suprarenale.

Printre altele, yoga mai vine cu o serie importanta de beneficii asupra organismului, pentru ca poate sa ii ofere corpului relaxare, poate sa elimine stresul, poate oferi o claritate mentala, si poate ajuta  chiar si la imbunatatirea somnului, sau cu alte cuvinte, poate vindeca persoanele care sufera de insomnie.

Despre yoga este iarasi foarte important de amintit faptul ca poate sa ajute la cresterea increderii in sine, poate sa ajute la imbunatatirea sanatatii oaselor, si nu in ultimul rand, poate sa ajute la cresterea puterii interioare.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care incepem sa discutam despre yoga, incepem de fapt sa ne dam seama de cat de multe beneficii poate avea acest fenomen asupra corpului uman, dar si asupra psihicului, asa ca ar cam trebui sa ne gandim serios sa incepem sa practicam si noi aceste tehnici.

0 Shares
You May Also Like