Ce trebuie sa stim despre remorca auto?

Ce trebuie sa stim despre remorca auto?

0 Shares
0
0
0

Ti-ai propus sa iti cumperi o remorca auto din diferite motive, insa nu prea cunosti informatii despre remorci auto? Daca raspunsul tau este da, inseamna ca ai nimerit in locul potrivit, pentru ca in randurile care urmeaza ale acestui articol vom discuta despre cele mai importante aspecte legate de remorcile auto.

Vei afla si cateva informaii importante in ceea ce priveste condusul unui autoturism care tracteaza o remorca. Iata asadar ceea ce trebuie sa stii!

Ce permis de conducere este necesar pentru a utiliza remorca auto?

Cu siguranta fiecare categorie de permis auto are mentionata la final remorca auto pe care o poti conduce, asa ca inainte de a-ti cumpara o remorca auto, ar fi indicat sa studiezi putin cu atentie legislatia auto in vigoare.

Ca si exemplu, trebuie sa stii ca in cazul in care ai doar un permis auto de categoria B, poti circula cu o remorca a carei masa totala autorizata nu depaseste 750 kg.

Trebuie echipata remorca cu cauciucuri de iarna?

In cazul in care nu stiai, cu siguranta raspunsul acestei intrebari este da. Fiecare vehicul care necesita inmatriculare, trebuie sa fie echipat cu anvelope de iarna pe timpul iernii, chiar si scuterele sau motocicletele.

Unde se inmatriculeaza o remorca auto?

Atunci cand iti cumperi un autoturism care trebuie inmatriculat, dupa cum probabil bine stii (sau ar trebui sa stii), acesta se inmatriculeaza la autoritatea competenta in raza careia ai domiciliul sau sediul.

Ce acte sunt necesare pentru inmatricularea unei remorci?

Atunci cand intentionezi sa inmatriculezi o remorca, in cazul in care esti persoana fizica, iar masa totala a acesteia nu depaseste 750 de kilograme, trebuie sa stii ca documentele necesare inmatricularii sunt copia dupa cartea ta de identitate, cartea de identitate a remorcii cu folie RAR (plus copie).

Mai ai de-asemenea nevoie de o chitanta de la Primarie, prin care sa poti dovedi faptul ca ai achitat taxa de inmatriculare. De-asemenea, este necesar sa platesti o polita de asigurare RCA pe cel putin 6 luni (plus copie).

Nu in ultimul rand, mai este necesar sa ai o copie din care sa reiese ca ai plati taxa pentru certificat (la CEC), mai este necesara o cerere de inmatriculare, o copie a facturii de cumparare, plus facturi de import si un dosar.

Daca insa esti persoana juridica, este necesar sa adaugi codul CUI al firmei. De-asemenea, trebuie sa oferi imputernicire pentru persoana care se ocupa de inmatricularea remorcii daca este cazul. Este necesara o cerere de inmatriculare pentru persoanele juridice, si nu in ultimul rand, stampila firmei.

Ce trebuie sa stiu cand conduc o remorca auto?

Inainte de a iesi in trafic, este important sa te asiguri ca ai exersat suficient de mult intoarcerile si parcarile, dat fiind faptul ca este mai greu de parcat cu spatele un autoturism care are agatata o remorca auto, comparatic cu un autoturism fara remorca.

Este de-asemenea important sa stii ca greutatea masinii tale este cu o treime mai mare, iar lungimea masinii a crescut, asa ca trebuie sa ai grija la viteza, si cand intrii in depasiri, sau cand circuli pe drum alunecos este important sa ai grija la viraje.

 

0 Shares
You May Also Like