Ce trebuie sa stii despre abonamentul Office 365?

0 Shares
0
0
0

Microsoft si-a facut aparitia in domeniul Cloud. In loc sa cupleze licentele pentru produsele software ale caror utilizatori fac o singura achizitie, compania americana se bazeaza pe vanzarea cu amanuntul cu cresterea ofertei de abonament. Pachetul Microsoft Office , a carui reputatie este binecunoscuta, a fost disponibil pentru mai multi ani sub forma de software ca un serviciu (software as a service).

Promovarea licentelor pentru modelul de abonament Office 365 este mult mai raspandita decat cea a canalelor alternative de distributie. Suita clasica de software care se instaleaza imediat este mai putin promovata de catre compania Microsoft. Cu toate acestea, de unde provin beneficiile versiunii cloud a software-ului? Merita sa treaca la noul abonament companiile si persoanele fizice?

Office 365, ce anume este exact?

Office 365 este un software de productivitate distribuit de Microsoft si disponibil in abonament in versiunea cloud din 2011. Suita Office, care se bucura de o mare popularitate, nu poate fi cumparata doar in varianta de instalare pentru desktop, aceasta este disponibila si in cloud, ca SAS – software as a service. Acest model de vanzari nu este nou, dar este inca neobisnuit pentru clientii Microsoft, care erau obisnuiti cu o alta abordare.

Ofertele alternative online oferite de Microsoft, cum ar fi Office Online si Office 2016 , contribuie, de asemenea, la confuzia deja creata, precum si la numarul mare de modele de licentiere diferite . Va aratam cum se evidentiaza alternativele software de sabloanele clasice, oferindu-va o prezentare generala a suitei de functii Office 365 pentru utilizatorii de acasa si de afaceri.

Office Online: Cu Office Online, Microsoft ofera un set mai mic de caracteristici . Prezentate ca aplicatii Web, Word, Excel, PowerPoint, OneNote si OneDrive sunt disponibile utilizatorilor. Aplicatiile sunt utilizate in browserul web si, prin urmare, sunt compatibile cu toate sistemele de operare si cu diferite tipuri de dispozitive. Pentru a utiliza Office Online, trebuie sa aveti o conexiune la Internet in momentul utilizarii si un cont Microsoft, cu care puteti sa va inregistrati.

Office 2016: Prin Office 2016, Microsoft Office Suite aduce o instalare tipica pe computer. Utilizatorii achizitioneaza Office 2016 odata ce Office Pack este disponibil in comert sau online pentru descarcare. Achizitionarea software-ului necesita utilizarea acestuia pe un singur dispozitiv. In plus, Office 2016 nu este actualizat automat, spre deosebire de Office 365. Daca este lansata o noua versiune a software-ului de productivitate, trebuie sa o achizitionati din nou.

Office 365 este gateway-ul dintre diversele aplicatii Web care sunt oferite ca parte a Office Online si instalarea desktop clasica. In loc sa cumpere de fiecare data o noua versiune de Office 365, utilizatorii care reinnoiesc un abonament online, au acces nelimitat la toate aplicatiile si functiile disponibile in pachetul de abonamente. Pentru aceasta, utilizatorii beneficiaza de interfata web Office 365 din browser. Utilizatorii de Internet au acces la aplicatiile online ale Microsoft.

Interfata Web Office 365

Unele versiuni ale programului Office 365 care se instaleaza extind functionalitatea suitei Office 2016, de exemplu cu serviciile disponibile in cloud, cum ar fi stocarea online sau telefonia prin Internet .

Instalarea Office direct din Cloud

In acest context, termenul “cloud” se refera la servicii de calcul bazate pe web, prin care nu sunt luate in considerare numai resursele hardware, dar si software si resurse terte. Office 365 functioneaza extrem de bine in cloud: stocarea datelor, procesele de calcul si instalarile de software ruleaza pe serverele Microsoft. Acesta este un avantaj pentru utilizatori, deoarece serviciile Office 365 sunt disponibile oriunde exista o conexiune la Internet .

Dezavantajul utilizarii software-ului in cloud, totusi, constau in prelucrarea datelor sensibile (e-mailuri, documente, fotografii sau videoclipuri), care sunt stocate pe servere externe. Astfel, utilizatorii sunt obligati sa accepte politicile de confidentialitate ale Windows. Cu toate acestea, atunci cand se utilizeaza Office 365 intr-o companie, este totusi posibil si recomandabil sa se emita o clauza, pentru a se asigura ca Microsoft se angajeaza sa respecte cerinte mai stricte privind politica de confidentialitate.

Doriti sa cumparati un abonament la Office 365, dar nu aveti incredere in politica de stocare a datelor pe servere, la mii de kilometri distanta? Nici o problema! Puteti gasi aceste aplicatii populare de office 1 & 1 cu IONOS, o suita cu aceeasi gama de caracteristici. Ca furnizor de servicii complete pentru MS Office 365, 1 & 1 IONOS ofera trei scheme de produse adaptate nevoilor intreprinderilor mici si mijlocii, capabile sa primeasca gratuit configurarea si stocarea datelor. Toate datele MS Office 365 gestionate cu gazduirea 1 & 1 IONOS sunt stocate in Germania si sunt reglementate de o organizatie de audit intern certificata, care face obiectul celei mai stricte jurisdictii in domeniul protectiei datelor din lume.

O oferta diferita pentru fiecare tip de utilizare

Pachetele de abonament pentru software de productivitate Office 365 sunt oferite de Microsoft ca “planuri”. Compania ofera o schema diferita utilizatorilor privati, companiilor, ONG-urilor, stagiarilor si administratiei.

Office 365 pentru utilizatori privati

Gama de caracteristici din Office 365 depinde de formula care a fost aleasa (“planul”). Pentru uz privat, Microsoft recomanda urmatorul abonament:

Office 365 Personal

Office 365 Personnel este destinat utilizatorilor privati care doresc doar sa utilizeze acest software de productivitate pe un computer, acasa. Odata cu achizitionarea unui abonament la software, utilizatorii au acces la programe cum ar fi Word Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher si Access in versiunea 2016. Aceste programe sunt prezentate in acelasi mod ca Office Online. Pentru utilizarea pe tablete si smartphone-uri, este disponibil un spatiu optimizat pentru dispozitive mobile. Toate documentele create pot fi salvate offline. In plus, abonamentul include un depozit de TB in OneDrive Cloud si 60 de minute gratuite de apel pe Skype pe linii fixe si telefoane mobile.

Pretul : un abonament pentru Office 365 costa € 69,00 pe an sau € 7,00 pe luna.

Office 365 pentru familie

Cu Planul familial Office 365, Microsoft raspunde cererii persoanelor si familiilor care au terminale multiple in casele lor. Caracteristicile incluse in abonament se potrivesc cu cele din Office 365 Personal si sunt disponibile pentru 5 utilizatori. Toate aplicatiile pot fi instalate pe maxim 5 PC-uri sau Mac-uri. In plus, pana la 5 smartphone-uri si tablete sunt incluse in acest abonament. Folosirea mediilor mobile este posibila, si fiecare utilizator de Office 365 are disponibil un spatiu de stocare de pana la 1TB in cloud Onedrive, precum si 60 de minute de apeluri gratuite pe Skype.

0 Shares
You May Also Like